صفر تا صد آزمون ALES ترکیه

صفر تا صد آزمون ALES ترکیه

شرکت در آزمون ALES و کسب نمره مورد قبول به منظور ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکترا با هدف اخذ اقامت کشور ترکیه الزامی می‌باشد. دانشگاه‌های ترکیه با توجه به شرایطی که برای ورود دانشجویان در نظر می‌گیرند، همه ساله آزمونی را در این راستا برگزار می‌کنند. آزمون‌های ورودی برگزار شده بنا به شرایط تعیین شده دانشگاه می‌تواند متفاوت باشد. در اینجا می‌‌خواهیم به معرفی و ساختار آزمون ALES و نحوه برگزاری آن بپردازیم؛

آزمون ALES چیست؟

آزمون ALES یا Academic Personnel and Graduate Education Exam با هدف تحصیل در مقاطع کارشناسی‌ارشد، دکترا و دوره‌های تخصصی سالانه دوبار توسط سازمان مرکزی سنجش و جابه‌‌‌جایی دانشجو ترکیه (ÖSYM) در81 مرکز دانشگاهی در ترکیه و قبرس شمالی برگزار می‌شود. تمامی سوالات این آزمون به زبان ترکی استانبولی است، افرادی که به زبان ترکی استانبولی مسلط نیستند می‌توانند با کسب مدرک آزمون تومر این مشکل راحل نمایند. این آزمون دارای 2 بخش اصلی محاسباتی و بخش زبان می‌باشد؛

بخش محاسباتی یا SAYISAL

این بخش به منظور سنجش قدرت فکری افراد طراحی شده که خود از 2 متشکل شده است، مجموع سوالات هر کدام از بخش‌ها 50 عدد می‌باشد. موضوع سوالات در خصوص ریاضیات، هندسه و هوش است.

بخش زبان یا SÖZEL

در این بخش مهارت‌های کلامی و منطقی متقاضیان مورد بررسی قرار می‌‌‌گیرد. این بخش دارای دو زیر مجموعه بوده که مجموع سوالات هر کدام 50 عدد می‌باشد.

به طورکلی مجموع سوالات آزمون ALES برابر با 200 عدد بوده و مدت زمان پاسخگویی به آن‌ها 180 دقیقه معادل سه ساعت خواهد بود.

آزمون ALES چیست؟

چرا آزمون ALES؟!

همانطور که اشاره کردیم آزمون ALES جهت پذیرش در دانشگاه و کسب موقعیت شغلی و در خصوص اخذ اقامت کشور ترکیه برگزار می‌شود. اما چه افرادی ملزم به شرکت در این آزمون هستند؟ در این بخش به بررسی افرادی که باید در این آزمون شرکت کنند می‌پردازیم؛

  • آن دسته از دانشجویانی که قصد دارند در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد یا دکترا تحصیل کنند.
  • دانشجویانی که قصد دارند موقعیت شغلی مناسب در مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها مانند مدرس، محقق، کارشناس آموزشی و… کسب کنند.
  • شهروندان ترکیه که قصد دارند در کشورهای خارجی به ادامه تحصیل در مقاطع تکمیلی اقدام کنند.

حداقل نمره قبولی در آزمون ALES

به طور کلی حداقل نمره قبولی در این آزمون 55 تعیین شده است. البته با کسب نمره بالاتر شانس شما برای پذیرش در دانشگاه مقصد بیشتر خواهد شد. به عنوان مثال دانشجویان رشته‌های مهندسی باید نمره بالاتر از 55 را به دست آورند. البته ناگفته نماند که نمره مورد تایید در این آزمون بسته به معیارهای خاص هر دانشگاه متفاوت است به طوری‌‌که برخی از دانشگاه‌های مهم کسب حداقل نمره 70 را در این آزمون الزامی می‌دانند. از این رو پذیرش در هر رشته‌ای امتیاز خاص خود را می‌‌طلبد.

نحوه سنجش دانشجویان در آزمون ALES

دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در رشته‌های مهندسی را دارند ابتدا باید سوالات بخش محاسباتی آزمون را پاسخ دهند. در حالی‌که برای پذیرش در رشته‌هایی مانند ادبیات، هنر، روان‌شناسی و … الویت پاسخگویی به سوالات بخش زبان یا کلامی است. اما برای دانشجویان رشته‌هایی مانند مدیریت و اقتصاد الویتی وجود ندارد و آن‌ها باید به سوالات هر دو بخش پاسخ دهند. برای دانشجویان رشته‌های علوم انسانی، هنر و تربیت‌بدنی زبان اهمیت بسیاری دارد، البته امتحان عملی نیز جهت پذیرش در رشته‌های هنر و تربیت‌‌بدنی توسط دانشگاه موردنظر صورت می‌گیرد.

حداقل نمره قبولی در آزمون ALES

زمان برگزاری و اعلام نتایج آزمون

آزمون ALES در دو نوبت برگزار می‌شود؛ یکی در ماه می یعنی اواخر اردیبهشت و دیگری در ماه دسامبر یعنی اواسط آذر می‌باشد. دانشجویان برای شرکت در آزمون می‌بایست تقریباً دو ماه قبل از برگزاری اقدام نمایند. نتایج آزمون ALES نیز طی 2 الی 4 هفته به صورت آنلاین در سایت رسمی آزمون اعلام می‌گردد.

نحوه ثبت‌نام و هزینه شرکت در آزمون

برای شرکت در آزمون ALES متقاضیان باید مدارک موردنیاز جهت ثبت‌نام خود را به یکی از مراکز ثبت‌نام در ترکیه ارائه دهند؛ این مدارک شامل اسکن پاسپورت، ترجمه شناسنامه و یک قطعه عکس می‌باشد. سپس به سایت رسمی www.osym.gov.tr مراجعه کرده و برای ثبت‌نام در آزمون اقدام نمایند. توجه داشته باشید که برای ثبت‌نام آزمون حتماً باید در کشور ترکیه حضور داشته باشید. نکته دیگری که در مورد شرکت در آزمون وجود دارد این است که تمامی مراحل ثبت‌نام و شرکت در آزمون در کشور ترکیه برگزار می‌شود. هزینه‌ای که برای شرکت در آزمون ALES می‌بایست پرداخت شود تقریباً معادل 120 لیر می‌‌باشد، در صورتی‌که ثبت‌نام دیرتر از زمان تعیین شده صورت بگیرد باید 180 لیر پرداخت نمایید.

پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه با مدرک ALES

همانطور که می‌دانید مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکترا در دانشگاه‌‌های ترکیه به ترتیب 2 و 4 سال به طول می‌انجامد. زبان تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه استانبولی و یا انگلیسی می‌باشد. به همین دلیل دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد و دکترا را دارند انجام مراحل زیر الزامی است:

  • برگه تائیدیه اخذ پذیرش از دانشگاه
  • کسب نمره موردقبول در آزمون ALES یا آزمون GRE
  • اخذ مدرک زبان موردنیاز جهت در تحصیل در دانشگاه‌هایی که دروس به زبان ترکی استانبولی یا انگلیسی تدریس می‌شود.
  • انجام مصاحبه با هیئت ‌علمی دانشگاه موردنظر
  • معادل‌سازی و بررسی مدارک ارائه‌شده

نحوه ثبت‌نام در آزمون ALES

تفاوت آزمون ALES و GRE در چیست؟

 در بخش‌های قبل اشاره کردیم که شرکت در یکی از آزمون‌های GRE یا ALES برای آن دسته از دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع تکمیلی و همنیطور اقامت کشور ترکیه را دارند الزامی است، تفاوتی که میان این دو آزمون وجود دارد این است که تمامی سوالات در آزمون ALES به زبان ترکی استانیولی می‌باشد و شرکت‌‌کنندگان می‌بایست به منظور درک مطلب به این زبان مسلط باشند. البته داشتن مدرک زبان آزمون تومر در این خصوص موثر خواهد بود.

در آزمون GRE سوالات به زبان انگلیسی است و شرکت‌کنندگان با کسب امتیاز لازم در این آزمون می‌توانند در دانشگاه‌های ترکیه که تدریس در آن‌ها به زبان انگلیسی صورت می‌گیرد پذیرش شوند. تفاوت دیگر این دو آزمون در محل برگزاری آن است به این صورت که آزمون ALES در ترکیه و در مراکز آموزشی این کشور صورت می‌گیرد درحالی‌که آزمون GRE در داخل کشور ایران در شعب تعیین‌شده از سوی سازمان سنجش برگزار می‌شود.

منابع آزمون ALES

بهتر است بدانید آزمون ALES شامل سوالات تخصصی رشته‌های تخصصی نیست بلکه یک نوع سنجش برای تشخیص مهارت‌های ریاضی و درک مطلب افراد محسوب می‌شود. دانشجویان برای شرکت در این آزمون می‌توانند به کتب و نمونه سوالاتی که از طریق انتشارات یارگی YARGI، انتشارات یدی ایکلیم YEDİİKLİM یا انتشارات پگم PEGEM که هرساله منابع لازم برای شرکت در آزمون ALES را فراهم می‌کنند، مراجعه نمایند.

بنابراین دانشجویان می‌توانند با شرکت در آزمون ALES و همچنین آزمون GRE جهت تحصیل در مقاطع بالاتر و اخذ اقامت در کشور ترکیه اقدام کنند. این آزمون که سالانه دو بار در نقاط مختلف کشور ترکیه برگزار می‌شود، فرصت تحصیل در دانشگاه‌های ترکی زبان را برای دانشجویان علاقه‌مند فراهم می‌کند.

برچسب‌ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند