اخذ ویزای شینگن نیازمند تلاش و صبوری زیاد میباشد به این معنی که دریافت آن راحت نیست و کمی به طول میانجامد اما به محض ویزا شدن درخواستتان پی خواهید برد که دریافت ویزای شینگن ارزش این همه تلاشها را داشته و شما با خیال آسوده میتوانید به اروپا سفر نمایید. همانطور که آگاه هستید تمامی ویزاهای صادره دارای مدت اعتبار مشخصی میباشند و شما باید به محض تمام شدن مدت اعتبار ویزای خود در صورت اقامت، به تمدید مجدد آن اقدام نمایید در غیر اینصورت قطعا شامل جریمه و زیانهایی خواهید شد. قطعاً اقامت بیش از حد مجاز در حوزه شینگن با اتمام مدت اعتبار ویزا تبعات زیادی را در پی خواهد داشت. برای اینکه در این زمینه اطلاعات کافی داشته باشید و در خصوص تبعات اقامت غیر مجاز در حوزه شینگن بیشتر بدانید با ما همراه باشید..
مدت زمان اعتبار ویزای شینگن
در مقالات پیشین به انواع ویزای شینگن و اعتبار مخصوص به آنها صحبت کردهایم، اما در اینجا به تفصیل قاعده کلی در خصوص تعداد روزهای مجاز اقامت در اروپا و مدت زمان اعتبار ویزای شینگن خواهیم پرداخت. تعداد روزهای مجاز اقامت در اروپا 180/90 میباشد یعنی با ویزای کوتاه مدت شینگن چه نوع از مولتی شینگن و چه نوع از ویزای سینگل شما طی 180 روز تنها 90 روز میتوانید در هر یک از کشورهای حوزه شینگن اقامت داشته باشید. البته مهم نیست این 90 روز را در یک کشور باشید یا چند کشور اروپایی. با گذشت این 90 روز شما موظف هستید که اروپا را ترک کنید و پس از گذشت 180 روز دوباره برای ویزا اقدام نمایید. در پاسخ به این سوال که حتما برای شما پیش آمده که اگر بیش از 90 روز در حوزه شینگن بمانیم چه رودادهایی رخ خواهد داد؟ بهتر است بگوییم:
- تمام ورودها و خروجهای شما در دیتابیس پلیس مهاجرت اروپا ثبت میشود پس به این فکر نکنید که کسی متوجه اقامت بیش از حد مجاز شما در اروپا نمیشود. حتی یک روز اقامت بیش از حد مجاز هم ثبت خواهد شد. اقامت بیش از حد شما چه سهوی باشد و چه عمدی حتما عواقبی را در پی دارد.
- قانون اقامت کوتاه مدت حوزه شینگن 180/90 مییلشد و اصلاً مهم نیست که با ویزای شینکن وارد اروپا شدهاید و یا تبعه کشوری باشید که نیازی به ویزا برای ورود به اروپا نداشته باشد. همچنین از طرف دیگر اصلاً مهم نیست که با ویزای توریستی شینگن وارد اروپا شدهاید یا با ویزای تحصیلی، بنابراین اقامت بیش از حد مجاز برای هر یک از انواع ویزاها مشمول تنبیهات و تبعاتی خواهد شد.
تبعات بیش از حد مجاز در حوزه شینگن
تمامی کشورهای اروپایی قوانینی تنبیهی برای Overstay دارند اما میزان و نوع این تبعات از کشور تا دیگر کشور اروپایی متفاوت میباشد. به عنوان مثال کشور آلمان جزء سختگیرترین کشورهای اتحادیه اروپا در خصوص اقامت بیش از حد مجاز در حوزه شینگن محسوب میشود، و کشور یونان سنگینترین جریمههای مالی را در این خصوص در کل اتحادیه اروپا اعمال میکند. بنابراین تبعات اقامت بیش از حد در حوزه شینگن با تعداد روزهای اقامت غیر مجاز شما در اروپا و کشوری که در آن دستگیر میشوید، ارتباط مستقیمی دارد. در ادامه به اعمال تنبیهات اقامت بیش از حد در حوزه شینگن میپردازیم.
اخراج از اروپا
چنانچه در حین اقامت غیرقانونی در اروپا باشید، همان جا دستگیر شده و از آن کشور اخراج خواهید شد، در این صورت به کشور مبدا بازگردانده میشوید. در برخی کشورها اخراج بلافاصله و ظرف چند ساعت انجام میگیرد و در برخی موارد چند روز به طول میانجامد. توجه داتشه باشید که اقامت بیش از حد در حوزه شینگن زندان ندارد اما اگر فرد طول این مدت مرتکب جرمی شود قبل از اخراج مجرم شناخته شده و زندانی و یا دادگاهی میشود، و بعد از پایان دوره محکومیت و پرداخت جریمه سنگین مالی به کشور مبدا بزگردانده خواهد شد. البته چنانچه خوش شانس باشید و در کشوری دستگیر شوید که قوانین سهلگیرانهای برای تنبیه در قبال اقامت غیر مجاز داشته باشند، تنها به کشور خودتان بازگردانده میشوید.
جریمه نقدی
از رایجترین تنبیهات کشورهای اتحادیه اروپا در قبال اقامت بیش از حد مجاز، پرداخت جریمه نقدی میباشد. مقدار جریمه نقدی در هر کشوری متفاوت است. همانطور که گفتیم این مقدار میتواند با تعداد روزهای اقامت غیر مجاز در اروپا ارتباط مستقیم داشته باشد. البته بهتر است بدانید که با پرداخت نقدی که رقم بالایی هم خواهد بود همه مشکل شما در خصوص ممنوعیت برای اقامت در اروپا حل نخواهد شد، و ممکن است موارد دیگری هم در پی داشته باشد.
مشکلات آتی برای ورود مجدد به حوزه شینگن
برای اینکه مجدداً ویزای شینگن دریافت کنید باید این نکته را در نظر داشته باشید که هیچگونه مشکلی رخ نخواهد داد حتی اگر بدون پرداخت جریمه نقدی و یا ممنوعیت از ورود مجدد به اروپا از حوزه شینگن اخراج شده باشید. باید مطمئن شوید که آیا بار دیگر میتوانید ویزای اروپا بگیرید چرا که نیروهای امنیتی مرزی در اروپا نسبت به افرادی که یکبار اقامت غیرقانونی در حوزه شینگن داشتهاند مشکوک میباشند و ممکن است از ورود شما به خاک اروپا جلوگیری نمایند.
ممنوعیت ورود به حوزه شینگن
از دیگر اقدامات تبیهی برای اقامت بیش از حد مجاز در اروپا، ممنوعیت ورود به حوزه شینگن میباشد. این ممنوعیت به کشوری که در آن دستگیر میشوید بستگی دارد که میتواند از 3 تا 10 سال متغییر باشد، در این صورت شما تا پایان این مدت در لیست سیاه همه سفارتهای اروپایی برای دریافت ویزا قرار خواهید گرفت و هیچ سفارتی در حوزه شینگن نمیتواند به شما ویزا صادر نماید.
موارد خاص اقامت بیش از حد مجاز در حوزه شینگن
بنابر قوانین اتحادیه اروپا تنها در موارد استثنایی اقامت بیش از حد در حوزه شینگن دارای تبعات تنبیه نخواهد بود. به عنوان مثال چنانچه کودک یا فردی به دلایلی ناخواسته از جمله بیماری و یا معلولیت نتواند به تنهایی سفر کند و در اروپا اقامت غیر مجاز داشته باشد، بدون اعمال جریمه به وی و یا هریک از موارد ذکر شده به کشور خود بازگردانده میشود و حتما باید ثابت شود که وی توانایی خارج شدن از شینگن پس از اتمام مدت اعتیار ویزای خود را نداشته است. البته بنابر پیشبینی قانونگذار؛ افرادی که به دلیل بیماری غیرمنتظره و یا حوادث دیگر اجازه سفر نداشته باشند حتما باید برای تمدید ویزای خود اقدام نمایند.
نکته: اطلاع نداشتن افراد از تفاوت بین مدت اعتبار ویزای شینگن و مدت زمان مجاز اقامت از مهمترین دلایل اقامت بیش از حد در اروپا به صورت سهوی میباشد. به عنوان مثال برخی از فراد هستند که دارای ویزای مولتی 3 ساله هلند بوده و محدودیتی برای تعداد دفعات سفر و مدت اقامت در اروپا را ندارند که در این صورت وارد یکی از کشورهای حوزه شینگن میشوند حال آنکه اعتبار ویزای آنها 3 ساله بوده اما مدت اقامت مجاز در اروپا همان قاعده 180/90 میباشد. به این معنی که در هر 6 ماه تنها امکان اقامت 3 ماه در اروپا را میتوان داشت و حتما باید پس از اتمام 90 روز از خاک اروپا خارج شد.