آزمون زبان OET چیست؟

آزمون زبان OET چیست؟

یکی از مشاغل بسیار مهمی که همه ساله بسیاری از طریق آن به کشورهای خارجی مهاجرت می‌کنند پزشکان هستند. از اصلی‌ترین دغدغه‌های یک فرد مهاجر زبان کشور مقصد می‌باشد. مسلماً شما برای مهاجرت به هر کشور انگلیسی زبان نیاز دارید تا علاوه بر داشتن دانش لازم و کافی در زمینه زبان انگلیسی مدرکی را برای اثبات آن نیز داشته باشید از این رو بسیاری از متقاضیان به دنبال آزمون آیلتس و یا تافل و یا دیگر آزمون‌ها می باشند، ولی در این بین پزشکانی که قصد مهاجرت به کشورهای نگلیسی زبان را دارند به سراغ “آزمون تخصصی زبان OET” می‌روند. در اینجا قصد داریم به بررسی کامل زبان انگلیسی OET که برای شاغلین رشته‌های علوم پزشکی طراحی شده است بپردازیم و درباره ساختار آزمون، هزینه آزمون، منابع آموزشی و … توضیحات لازم را ارائه دهیم، پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

درباره آزمون

آزمون زبان OET یک آزمون تخصصی زبان انگلیسی برای پزشکان و متخصصان مراقبت های بهداشتی است. “آزمون OET” مخفف Occupational English Test می‌باشد که توانایی زبانی افراد را از نظر حرفه‌‌ای و تخصصی در این زمینه مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهد. آزمون OET در اواخر دهه 1980 توسط پروفسور تیم مکنمارا زیر نظر اداره ملی تشخصی مهارت‌‌‌های خارجی استرالیا (NOOSR) طراحی شد. در حال حاضر این آزمون برای مهاجرت پزشکان توسط مرکز آزمون‌های بین‌المللی دانشگاه کمبریج اداره و مدیریت می‌گردد.

این آزمون توانایی زبانی پرسنل و کارکنان مشاغل حوزه درمان و علوم پزشکی را در زمینه تخصصی آن‌ها می‌سنجد تا افراد باصلاحیت را در اختیار مراکز درمانی انگلیسی زبان قرار دهد. در نظر داشته باشید که این آزمون قصد سنجیدن دانش پزشکی شما را ندارد و فقط سعی دارد تا توانایی شما را در زمینه برقراری ارتباط با مراجعه کنندگان و همکاران خود مورد ارزیابی قرار دهد تا از هرگونه مشکل و تنش در محیط‌های درمانی جلوگیری شود.

OTE متعلق به Cambridge Boxhill Language Assessment Trust یا همان “CBLA” است. توجه داشته باشید که این یک سرمایه‌گذاری بین کمبریج انگلیسی و موسسه Box Hill می‌باشد که به منظور پاسخگویی به نیازهای خاص زبان انگلیسی در بخش مراقبت‌های بهداشتی طراحی شده است. همانطور که اشاره شد آزمون زبان انگلیسی OET مناسب گرایش‌های پزشکی می‌باشد در آن معمولاً کلمات تخصص استفاده می شود. پزشکان و متخصصان مراقبت‌های بهداشتی در این 12 گرایش و تخصص می توانند برای این آزمون اقدام نمایند.

آزمون زبان OET چیست؟

ساختار آزمون زبان OET

“آزمون زبان OET” نیز مانند دیگر آزمون‌ها دارای 4 بخش (Listening، Reading ، Writing، Speaking ) می‌باشد که هر بخش شرایط خاص خود را دارد. کل آزمون در مجموع 165 دقیقه (2 ساعت و 45 دقیقه) است.

بخش LISTENING در آزمون OET

 بخش لیسنینگ از آزمون دارای 42 سوال می‌باشد و حدود 40 دقیقه زمان به شما داده می‌شود. موضوعات بخش شنیداری مربوط به موضاعات حوزه سلامت و درمان هستند. بخش لیسنینگ دارای 3 قسمت است.

A یا قسمت اول بخش‌های مشاوره ای است.
B یا قسمت دوم مکالماتی مربوط به محیط کار است.
c یا قسمت سوم مربوط به ارائه علمی می باشد.

در نظر داشته باشید که هر فایل لیسنینگ یک بار پخش می‌شود و شما باید جواب‌‌ها را در حین پخش فایل صوتی بنویسید.

بخش READING درآزمون OET

مهارت Reading یا خواندن در امتحان OET، شامل 3 بخش و 42 سوال می‌باشد. زمان بخش Reading آزمون OET هم 60 دقیقه می‌‌باشد. موضوعات این بخش مربوط به  موارد کلی حوزه سلامت است و به همین دلیل برای تمامی رشته‌ها قابل استفاده می‌باشد. این بخش از آزمون نیز شامل سه قسمت می‌باشد:

 A یا قسمت اول بخش Reading شامل 4 متن کوتاه و 20 سوال می‌باشد. سوالات این قسمت تستی، جای خالی و جواب‌های کوتاه می‌باشد.
B یا قسمت دوم بخش Reading هم شامل شش متن کوتاه می‌باشد که هر کدام بین 100 تا 150 کلمه هستند. متن‌ها ممکن است مربوط به قوانین بیمارستان، روابط داخلی، ایمیل و موارد دیگر باشد. این قسمت فقط شامل سوالات سه گزینه‌‌ای می‌باشد.
C یا قسمت سوم Reading امتحان OET شامل 2 متن می‌باشد. این دو متن طولانی هستند و دارای 800 کلمه می‌باشند که شما باید برای هر متن به 8 سوال چهار گزینه‌ای جواب دهید.

بخش WRITING در آزمون OET

در بخش نوشتاری آرمون OET شما باید در حوزه امتحانی خود اقدام به نوشتن متن کنید. البته این بخش از آزمون برای هر رشته متفاوت می‌باشد. به عنوان مثال باید یک  پرستار برای پرستاری، دندانپزشک در حوره دندانپزشکی و … باشد تا این بخش را کامل کنند. زمان بخش Writing آزمون OET هم 45 دقیقه می‌باشد.

برای Writing آزمون OET شما باید یک نامه بنویسید. این نامه مربوط به مشاوره به بیمار یا مراقب یا افراد دیگر می‌تواند باشد. به جز نامه نوع دیگری از سوال هم ممکن است به این شکل باشد که شما به شکایت یا انتقاد در حوزه خود (مثل رایدیوگرافی و …) جواب دهید. جواب های شما در بهترین حالت باید دارای 180 تا 200 کلمه باشد. قابل ذکر است که یکی از منابع آزمون OET در بخش Writing دانستن نکات مهم برای ممتحنین است.

بخش SPEAKING در آزمون OET

مدت زمان پاسخگویی به بخش گفتاری این آزمون 20 دقیقه می‌باشد. در این بخش به صورت ویژه در مورد رشته مورد نظر خودتان ارزیابی خواهید شد. در قسمت Speaking شما باید به عنوان یک پرستار، دندانپزشک، داروساز و یا هر شغل دیگری که هستید در برابر ممتحن خود که نقش یک بیمار را بازی می‌کند، باشید. در این بخش می‌توانید نت بردارید یا هر سوالی که دارید از شخص بپرسید و یا شرح حال بگیرید.

در هر امتحان ممکن است از شما خواسته شود تا در چندین موقعیت یا نقش متفاوت قرار بگیرید و صحبت کنید که در این صورت صدای شما ضبط می‌شود و برای نمره‌دهی به سازمان OET ارسال می‌گردد.. مواردی مثل قابل فهم بودن، روان صحبت کردن، استفاده درست از زبان و استفاده درست از گرامر و یا اصطلاحات نشان در نمره شما موثر خواهد بود.

آزمون زبان OET چیست؟

نمره دهی آزمون زبان OET

 نمره بندی آزمون OET از سال 2018 دچار تغییراتی شده است، به این صورت که در سیستم جدید نمره بندی آزمون OET نمرات از 0 تا 500 ارائه می‌شود. در زیر جزییات این نمره بندی و مقایسه آن با نمرات آزمون آیلتس را می توانید مشاهده کنید.

نمره OET سیستم جدید نمره آیلتس توضیح نمره سیستم نمره بندی قدیمی OET
450 الی 500 معادل نمره 8 تا 9 آیلتس برای این سطح شما باید بتوانید به راحتی ارتباط برقرار کنید و از زبان انگلیسی بدون اشتباه و روان برای ارتباط با بیمار و کادر پزشکی استفاده نمایید A
350 الی 440 معادل نمره 7 الی 7.5 آیلتس در این سطح شما می توانید با اشتباه های بسیار محدود با بیمار و کادر درمان به زبان انگلیسی ارتباط داشته باشید. B
200 الی 340 معادل نمره 5.5 الی 6.5 آیلتس در این سطح شما باید بتوانید انگلیسی استاندارد را استفاد کنید. اشتباه‌ها و ایرادهای متفاوتی ممکن است اتفاق بیافتد، اما این اشتباهات چندان زیاد نیستند. C
100 الی 190 معادل نمره 5.5 و کمتر در این سطح می توانید ارتباط برقرار نمایید اما اشتباهاتی دارید و معمولا نیاز به توضیح و پرسیدن دوباره سوال دارید. D
0 الی 90 نمره پایین و نامناسب می توانید پیام های بسیار کوتاه داشته باشید و اشتباهات زیادی را در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی خواهید داشت. E

هزینه و اعلام نتایج آزمون زبان OET

توجه داشته باشید که اعتبار این آزمون 2 سال است و هزینه آن معادل 587 دلار استرالیا می‌باشد. هزینه هر کپی اضافی 35 دلار استرالیا و هر کپی فیزیکی اضافی 10 دلار استرالیا خواهد بود. نکته جالبی که در این آزمون وجود دارد این است که اگر شما در آیتمی موفق به کسب نمره مورد نظر خود نشوید، در آزمون بعدی می‌توانید فقط در مهارت‌هایی که نمره مورد نظرتان را کسب نکرده‌اید، شرکت کنید. همچنین طبق قوانین آزمون OET، هیچ محدودیتی برای شرکت در آزمون‌های مجدد برای اخذ نمره مورد نظر هر Skill وجود ندارد. در نظر داشته باشید که نتایج OET بعد از 15 روز کاری پس از برگزاری آزمون به صورت آنلاین ارائه می شود.

آزمون زبان OET چیست؟

منابع آزمون زبان OET سال 2020

منابع معرفی شده در این بخش با آخرین تغییرات آزمون OET همراه می‌باشند، لیست برخی از این منابع را می توانید در زیر ببنید؛

  • The Official guide to OET by Kaplan
  • Banfield OET Preparation Material
  • Australian Language Connections
  • BBC OET Materials
  • Medical Journals
  • ABC Materials
برچسب‌ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند