دانشگاههای ترکیه

فرق کالج با دانشگاه در چیست؟

تعریف کالج و دانشگاه برای افرادی که به عنوان دانشجو، متقاضی ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند تا حدودی روشن است. اما برای اینکه اطلاعات کافی در مورد کالج و دانشگاه و تفاوت بین این دو را به دست آورید نیازمند کسب آگاهی و مطالعات بیشتر در این زمینه هستید. برای آشنایی بیشتر با کالج‌ها و دانشگاه‌ها با ما همراه باشید.

بنابر تصورات بیشتر مردم به موسسات آموزشی دولتی دانشگاه و به موسسات آموزشی خصوصی در کشورهای خارجی کالج می‌گویند و معتقدند کیفیت آموزشی دانشگاه‌ها نسبت کالج‌ها بیشتر می‌باشد. اما تفاوت بین کالج و دانشگاه امری پیچیده و فراتر از تصورات عموم مردم است.

تاریخچه کالج و دانشگاه

پیدایش اصطلاح دانشگاه بین سال‌های ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ میلادی بوده است و اصطلاح کالج ۱۵۰ سال بعد از پیدایش واژه دانشگاه ظهور کرد. نام هر دوی اینها ریشه در زبان لاتین دارد universites به معنی اتحادیه. شرکت و یا جامعه بوده و واژه collegium به معنای باشگاه. انجمن و اجتماع می‌باشد.

تعریف کالجتعریف کالج

کالج‌ها موسسات آموزشی کوچکی هستند که مدارک تحصیلی را تا مقطع کارشناسی ارائه می‌دهند و تنوع رشته‌های آموزشی در کالج نسبت به دانشگاه کمتر می‌باشد. برخی از کالج‌های دولتی تنها مقاطع تحصیلی ۲ ساله یعنی کاردانی را ارائه داده اما برخی دیگر مدارک کارشناسی را نیز ارائه می‌دهند.

کالج‌های حرفه و کسب و کار

به کالج‌های کسب و کار مدارس فنی و حرفه‌ای، مدارس تجارت و یا مدرسه نیز گفته می‌یشود. در کالج‌های فنی و حرفه‌ای آموزش‌های لازم و مناسب مشاغل مختلف ارائه می‌شود و متقاضیان را برای ورود به بازار کار آماده سازی می‌کنند. این نوع از کالج‌ها در مدت زمان ۲ سال انواع گواهی، دیپلم و مدارک کاردانی را ارائه می‌دهند. دقت داشته باشید که بعضی کالج‌های فنی و حرفه‌ای، مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد که تکمیل آنها ۳ تا ۴ سال زمان می‌برد را نیز ارائه می‌دهند‌.‌

رشته‌های ارائه شده در این کالج‌ها برای مشاغل مختلف همچون تجارت، مراقبت‌های بهداشتی، طراحی، فناوری اطلاعات، هنرهای آشپزی، بهداشت دندان، تعمیر وسایل تهویه، نگهداری هواپیما و زیبا شناسی طراحی شده است.

کالج‌های دولتی

کالج‌های دولتی معمولا با نام کالج‌های جونیور نیز شناخته میشوند و مدارک کاردانی را ارائه می‌دهند. در مدت زمان ۲ سال رشته‌های آموزشی این کالج‌ها ارائه شده و کالج‌های کامیونیتی از دانشگاه‌های کوچکتر بوده و با دپارتمان‌های تحصیلی برای دانشجویان ارتباط بیشتری دارند. برای ثبت نام در این مراکز آموزشی مدرک دیپلم دبیرستان و یا گواهی GED نیاز می‌باشد. دانشجویان ابتدا در کالج کامیونیتی دوره ۲ ساله را گذرانده سپس برای تکمیل مقطع ۴ ساله کارشناسی به یک کالج و یا دانشگاه سنتی وارد می‌شوند. هزینه آموزش در کالج‌ها نسبت به موسسات آموزشی که دوره‌های آموزشی ۴ ساله دارند بسیار ارزان‌تر است.

بر اساس آمار به دست آمده در سال‌های اخیر میانگین هزینه و شهریه در کالج دولتی برای دوره‌های ۲ ساله ۳۶۶۰ دلار می‌باشد که در مقایسه با کالج‌های دولتی برای دوره‌های ۴ ساله تفاوت زیادی داشته به طوری که برای کالج‌ها ۱۰۲۳۰ دلار هزینه نیاز می‌باشد.

کالج‌های هنرهای آزاد

این نوع از کالج ها برگزارکننده دوره‌های ۴ ساله بوده و مقاطع کارشناسی را ارائه می‌دهند. کالج‌های لیبرال آرتز عمدتا بر روی آموزش عمومی کاملا توسعه یافته، توجه به حل مسائل و مشکلات، تفکر انتقادی و مهارت‌های ارتباطی تمرکز دارند. بنابراین کالج‌های هنرهای آزاد در ارائه رشته‌های ادبیات، تاریخ، زبان، ریاضی و علوم زندگی فعالیت می‌کنند. همچنین در این کالج‌ها تنوع رشته‌ها نسبت به دانشگاه‎‌ها کمترمی‌باشد و رشته‌های تخصصی همچون پزشکی و مهندسی ارائه نمی‌دهند.

برخی از کالج‌های هنرهای آزاد به صورت مستقل فعالیت کرده و برخی دیگر وابسته به دانشگاه‌ها هستند. در این کالج‌ها به دلیل کوچکتر بوده ظرفیت پذیرش دانشجو کمتر بوده یعنی کمتر از 2500 دانشجو می‌پذیرند و کلاس‌ها توسط اساتید به جای دستیاران به صورت تمام وقت اداره می‌شوند.

شایان ذکر است که اکثر کالج‌های هنرهای آزاد خصوصی بوده و درصد بالایی از فارغ‌التحصیلان از این نوع کالج‌ها برای ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری در دانشگاه‌ها

لازم به ذکر است که اغلب کالج‌های هنرهای آزاد خصوصی بوده و تعداد کمی از آن‌ها دولتی هستند. همچنین درصد بالایی از فارغ‌التحصیلان این نوع از کالج‌ها برای ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری به سمت دانشگاه‌ها می‌روند.

کالج هنرهای ازاد

دانشگاه چیست؟

دانشگاه موسسات آموزشی بزرگ است که در تمامی مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری فعالیت می‌کند. دانشگاه‌ها به طور معمول دارای مدارس و دانشکده‌های مجزای پزشکی و حقوق برای دانشجویانی هستند که قصد تحصیل در دوره‌های تخصصی و فوق تخصصی را دارند. دانشگاه‌ها این فرصت را به دانشجویان می‌دهند تا  در زمان کمتری طبق یک برنامه آموزشی مدارک کارشناسی و ارشد خود را کسب نمایند.

به یاد داشته باشید که یک دانشگاه می‌تواند دارای چندین دانشکده و یا کالج باشد. به عنوان مثال کالج هاروارد، کالج هنرهای آزاد مقطع کارشناسی دانشگاه هاروارد می‌باشد. در موارد مشابه دانشگاه پردو Purdue نیز از 10 کالج و مدرسه تشکیل شده که از جمله آن‌ها کالج مهندسی و دانشکده دامپزشکی می‌باشد. این در حالی است که هر کدام از کالج‌ها زیر مجموعه دانشگاه مذکور، مدارک کارشناسی و ارشد را تحت نظارت دانشگاه صادر می‌کنند.

دانشگاه دولتی و دانشگاه خصوصی

هر یک از ایالت‌ها و استانها حداقل دارای یک دانشگاه دولتی هستند و معمولا قسمتی از بودجه دانشگاه‌های دولتی در خارج توسط استان، ایالت و یا دولت فدرال تامین می‌شود. دقت داشته باشید که دانشجویان بومی هزینه کمتری به دانشگاه‌‌ها می‌پردازند این به دلیل پرداخت مالیات استانی و ایالتی به دانشگاه مذکور می‌باشد اما دانشجویان خارجی هزینه‌ بیشتری را متحمل می‌شوند.

دانشگاه‌های خصوصی بودجه‌‌ای از دولت دریافت نمی‌کنند و بودجه این دانشگاه‌ها عمدتا از جانب شهریه دانشجویان و کمک‌های خصوصی تامین می‌شود. بنابراین شهریه این دانشگاه‌ها نسبت به دانشگاه‌های دولتی بیشتر می‌باشد. اما با این شرایط به دانشجویان با ارائه کمک هزینه تحصیلی و یا بورسیه تحصیلی در تامین هزینه‌ها کمک می‌نمایند.

دانشگاه‌های آموزشی و تحقیقاتی

دانشگاه‌های پژوهشی و تحقیقاتی معمولا موسسات بزرگتری هستند که تنوع زیادی در دوره‌ها و رشته‌های آموزشی در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری دارند، همچنین تمرکز بر مقوله تحقیقات به این صورت است که بسیاری از دانشکده‌های از تجهیزات کتابخانه‌های عظیم در این زمینه برخوردار می‌باشند و توسط تعداد بیشتری از پرسنل و کارکنان متخصص دانشگاه اداره می‌شوند.

در برخی موارد شما ممکن است به این افراد متخصص دسترسی نداشته باشید که در این صورت کلاسهای کارشناسی به جای پروفسورها و استادها توسط استادیارهای فارغ‌التحصیل اداره می‌شوند.

در دانشگاه‌های آموزشی به جای انجام تحقیقات، بیشتر در زمینه انتقال علم فعالیت می‌کنند. اساتید دانشگاه با تمام ظرفیت ممکن تدریس می‌کنند و فشار انتشار مطالب و تحقیقات همچون مدرسان دانشگاه‌های تحقیقاتی را متحمل نمی‌شوند.

در این نوع دانشگاه‌ها اساتید تحقیقات هم انجام می‌دهند اما فریضه اصلی آن‌ها آموزش می‌باشد. البته ناگفته نماند که تجهیزات این نوع دانشگاه‌ها در مقایسه با دانشگاه‌های تحقیقاتی کمتر بوده اما در عین حال تعامل و بهره‌مندی از  اساتید برای دانشجویان بیشتر می‌باشد.

آیا کالج‌ها امکان ارائه مدارک ارشد را دارند؟

مدارک کالجتمایز بین دو موسسه آموزشی کالج و دانشگاه در کشورهای خارجی چندان شفاف نمی‌باشد به عنوان مثال موسسه آموزشی ویلیام و مری در ایالت ویرجینیا، کالج نامیده شده است اما با این حال امکان ارائه رشته‌های مقطع ارشد تجارت، حقوق، اموزش و پرورش و علوم دریایی در موسسه مذکور وجود دارد. همچنین کالج سنت جورف نیویورک همه رشته‌های مذکور را ارائه می‌دهد اما به موسسه‌ای با ابن حجم از تنوع رشته و مجوز ارائه مدارک ارشد کالج گفته می‌شود.

در پاسخ به این شبهات و مسائل باید جواب را ریشه در سنت بدانیم، موسساتی که سالهای طولانی با نام کالج فعالیت دارند ممکن است با تغییر نام موسسه از کالج به دانشگاه موجب آزردگی خاطر و توهین به پرسنل و دانشجویان شوند.

تفاوت کالج و دانشگاه در کشورهای مختلف

به موسسات آموزشی بزرگ که رشته‌های ارشد و دکتری را ارئه می‌دهند دانشگاه گفته می‌شود اما کالج به عنوان یک موسسه آموزشی مجاز به ارائه مدارک کارشناسی و کاردانی می‌باشد. این در حالی است که در کشور آمریکا دو واژه کالج و دانشگاه تقریبا کاربرد یکسانی دارد و هر دو به معنی موسسه آموزشی عال هستند.

در کشور بریتانیا، کالج‌ها مدارسی هستند که درون دانشگاه‌ها قرار گرفته و مدارک و رشته‌هایی که دانشگاه‌ها ارائه می‌کنند را صادر نمی‌کنند. به طور کلی کالج‌ها می‌توانند چیزی فراتر از یک موسسه آموزشی باشند که به تجهیزات دانشگاه‌ها دسترسی دارند.

در کانادا کالج به موسسات کسب و کار، فنی و حرفه‌ای، هنری و علمی پایه سوم آموزشی گفته می‌شود همچنین در این کشور واژه کالج دانشگاهی University college نیز وجود دارد که مانند یک دانشگاه به عنوان یک موسسه آموزشی مستقل شناخته نشده است.

در اکشور استرالیا کالج به سطح دوم آموزش معنا دارد و برای مدارس فنی و مدارس داخل دانشگاه به کار نمی‌رود و واژه دانشکده در اغلب موارد برای سطح سوم آموزشی به جای کالج در این کشور استفاده می‌شود.

کالج یا دانشگاه برای انتخاب درست

ورود به کالجدر پاسخ به این سوال شما که دانشگاه بهتر است یا کالج باید با اطمینان خاطر به شما بگوییم که هر دوی این موسسات آموزشی از لحاظ تحصیلی برابرند اما ممکن است به دلیل پیشنهادهای تحصیلی در دسترس انتخاب برای شما کمی سخت باشد. به همین دلیل یک متقاضی ممکن است به خاطر شرایط سنی و گپ تحصیلی شانس زیادی برای پذیرش در کالج را داشته باشد اما شخص دیگر تنها به دلیل شهریه مناسب‌تر و یا فضای صمیمی‌تر کالج را انتخاب نماید.

اما در مقابل ممکن است فرد متقاضی به دلیل تنوع بالای رشته‌ها، تجهیزات کافی آزمایشگاهی و وجود اساتید برجسته و رنکینگ بالای دانشگاهی، موفق یه دریافت پذیرش در دانشگاه شود.

 

برچسب‌ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند