میدان ونک - خیابان گاندی جنوبی - کوچه ۲۵ام
پلاک ۲۴ - طبقه اول

تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه

مقدمه:

کشور ترکیه کشوری اوراسیایی می‌باشد.  هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی، ترکیه را مقصدی به عنوان ادامه تحصیل برای خود انتخاب می‌کنند. چرا که در این کشور هزینه های تحصیل در مقایسه با سایر کشور های اروپایی بسیار پایین‌ است.  سطح آموزشی بسیار بالا و براساس استاندارد های اروپایی می‌باشد. مدارک تحصیلی صادر شده از کشور ترکیه در تمام دانشگاه های جهان معتبر شناخته می‌شود.  همچنین ایرانیان برای ورود به ترکیه نیازی به ویزا ندارند.

چرا ترکیه؟

ترکیه یکی از مقاصد اصلی مهاجرت به خصوص برای ایرانیان اس. زیرا علاوه بر نزدیک بودن از لحاظ مسافتی، از نظر فرهنگی و همچنین اعتقادی نیز مردم ترکیه به ایرانیان نزدیک هستند. دین اصلی مردم در این کشور اسلم است. تقریبا ۹۸ درصد جمعیت این کشور مسلمان اند. مزیت دیگر مهاجرت به ترکیه، پاسپورت معتبر این کشور است. پاسپورت ترکیه از وجه بین الللی خوبی برخوردار است. از طریق آن می توان به ۱۱۳ کشور بدون ویزا سفر کرد. همچنین داشتن این پاسپورت موجب سهولت در اخذ ویزا می گردد و میتوان به دور از تحریم ها در این کشور آزادانه با سراسر جهان، تجارت کرد.همه این موارد موجب محبوبیت این کشور به عنوان مقصد مهاجرتی شده است.

تحصیل در ترکیه

مزایای تحصیل درترکیه

کشور ترکیه تاریخ کهن داشته ودارای موقعیت جغرافیایی عالی می باشد که شرق و غرب رابه هم وصل کرده است. و همچنین میتوان به داشتن روابط خوب با کشورهای غربی اشاره کرد. از مهم ترین مزیت های تحصیل در کشور ترکیه این است که آموزش زبان برای هر دانشجو رایگان می‌باشد. از مزایای دیگر تحصیل در این کشور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

گروه سفیر تنها نماینده رسمی دانشگاه های آجی بادام، کوچ، اطلس، اوکان، سابانجی و یدی تپه در ایران میباشد.ثبت نام شما در این دانشگاه ها توسط گروه سفیر اپلای، شما را از تخفیف های ویژه بهرمند میکند

معتبر بودن مدارک بین المللی دانشگاه ترکیه

حضور دانشگاه های ترکیه در میان دانشگاه های برتر جهان، و برخورداری از استاندارد های تحصیلی اروپا باعث شده است که مدارک و گواهی های آموزشی دانشجویان ببن المللی که درکشور ترکیه تحصیل کرده‌اند در مقایسه با دیگرکشورهای دنیا معتبر باشد

دانشجویان می توانند پیش از ورود به دانشگاه، آیین نامه ارزشی مدارک تحصیلی ترکیه را مطالعه کنند، تا از دید بهتری نسبت به تحصیل ترکیه برخوردار شوند.

امن ومقرون به صرفه بودن

از آنجا که کشور ترکیه نسبت به سایرکشورهای همسایه خود از امنیت بیشتری برخوردار است. امتیاز بزرگی برای این کشور در زمینه تحصیل و گردشگری محسوب می‌شود. زیرا دانشجویان با خیالی آسوده به تحصیل و اقامت در این کشور بپردازند، و خانواده ها نگرانی درباره امنیت فرزندان خود نداشته باشند. به همین دلیل است، که سالانه ۷۵۰۰ دانشجوی خارجی عازم کشور ترکیه برای تحصیل می‌شوند. دانشجویان در کشور ترکیه می توانند در شرایط اقتصادی مقرون به صرفه تری نسبت یه سایر کشورها به تحصیل بپردازند.

مزایای تحصیل در ترکیه

شباهت تقویم آموزشی و تحصیلی ترکیه با ایران

شباهت تقویم آموزشی دانشگاه‌های ترکیه با دانشگاه‌های ایران یکی از مزیت های آن می‌باشد. در کشور ترکیه، سال تحصیلی از نیمه‌های ماه سپتامبر (شهریور ماه) آغاز شده و تا اواسط ماه ژوئن (خرداد ماه) ادامه می‌یابد.

مدارس و دانشگاه‌های ترکیه همانند ایران پنج روز در هفته ( دوشنبه تا جمعه ) فعالیت دارند. و این فعالیت آموزشی خود را در صبح و بعد از ظهر به انجام می‌رسانند.

مجهزبودن به تجهیزات و امکانات رفاهی دانشگاه‌های ترکیه

محیط‌های آموزشی در ترکیه وسیع و راحت بوده و مجهز به امکاناتی چون آزمایشگاه و کتابخانه می‌باشد. که دانشجویان می‌توانند از آنها به استفاده و بهره‌مند شوند.
یکی از اساسی ترین نیازهای دانشجویان در سیستم تحصیل در ترکیه که مد نظر قرار گرفته این است که هر دانشگاه دارای سالن‌های غذا خوری تمیز و غذاهایی باکیفیت و قیمت مناسب می‌باشد.

دریافت بورسیه از دانشگاههای ترکیه

یکی از جذاب ترین موضوعات همیشگی در مورد تحصیل در خارج از کشور موضوع بورس و دریافت کمک هزینه تحصیلی است. با افزایش دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی در شهرهای ترکیه که از دانشجویان خارجی به گرمی استقبال می‌کند، موضوع بورسیه شدن را جذاب تر می‌کند. به دلیل پیشرفت قابل‌توجه ترکیه در زمینه‌های علمی و افزایش موسسات آموزشی این کشور، دانشجویان بسیاری را برای ادامه تحصیل به‌سوی شهرهای بزرگ خود همچون استانبول، ازمیر و آنکارا فرا خوانده است. نکته قابل توجهی که در این میان به آن باید توجه کرد این است که شرایط تحصیلی به نسبت آسان و در دسترس بر اعتبار و ارزش بین‌المللی این دانشگاه شده و جایگاهِ ثابت آن‌ها را در میان بهترین دانشگاه‌های جهان، برای متقاضیان جذاب‌ و آسان تر کرده است.

بورسیه تحصیلی ترکیه

مزایای بورسیه شدن از دانشگاههای ترکیه

کمک هزینه تحصیلی ماهیانه: بورس تحصیلی در هر یک از دانشگاه‌های ترکیه بسته به رشته متفاوت است؛ مبلغ کمک‌ هزینه تحصیلی در مقطع کارشناسی به‌صورت ماهیانه حدود ۷۰۰ لیر و در مقطع کارشناسی ارشد ماهانه حدود ۹۵۰ لیر است که به دانشجو پرداخت می‌شود. این مبلغ در مقطع دکترا حدود ۱۴۰۰ لیر ترکیه برآورد می‌شود و برای دوره‌های پژوهشی نیز حدود ۳۰۰۰ لیر در ماه در نظر گرفته شده است.

شهریه دانشگاه: شهریه دانشگاه و هزینه آموزشی برای دانشجویی که بورس تحصیلی دانشگاه‌های کشور ترکیه را دریافت کرده، به‌صورت رایگان است و هزینه آن توسط دولت تامین می‌شود

خوابگاه: یکی از مزایای مهم بورسیه شدن از دانشگاه‌های ترکیه، استفاده رایگان از خوابگاه‌های دانشگاه‌های دولتی است.

بیمه درمانی: به تمام دانشجویان بورسیه شده در ترکیه بیمه درمانی به ‌صورت رایگان ارائه می‌گردد.

کمک هزینه سفر: برای دانشجویان بورسیه شده از این دانشگاه‌ها، مبلغی با عنوان کمک‌ هزینه برای مسافرت به این کشور (سفر ورودی به ترکیه برای ثبت نام و برگشت از ترکیه بعد از فارغ‌التحصیلی) پرداخت می‌شود.

هزینه‌های بهداشتی: هزینه‌های بهداشتی تمامی دانشجویان بورسیه، برعهده‌ی بیمه سلامت عمومی است. خدمات درمانی در سراسر جهان مسئله بسیار مهمی است. این موضوع به ویژه برای خارجی‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. خوشبختانه، در صورتی که دانشجویی بورسیه باشد، این موضوع دیگر نگران کننده نخواهد بود. در صورت بروز بیماری دانشجو هیچ هزینه ای برای درمان پرداخت نخواهد کرد و تمامی هزینه‌ها برعهده بیمه سلامت عمومی خواهد بود.

دوره زبان ترکی استانبولی: دانشجویانی که موفق به دریافت بورس تحصیلی شده‌اند اما مدرک زبان ترکی را کسب نکرده‌اند، می‌توانند به‌صورت رایگان دوره یک‌ساله زبان ترکی را بگذرانند و این مدرک را دریافت کنند.

شرایط دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاههای ترکیه

برای بورسیه شدن در دانشگاه‌های ترکیه و بهره‌بردن از مزایای رایگان بورس تحصیلی، شرایطی در پیش‌روی دانشجویان وجود دارد که از جمله آنها شرایط سنی ومعدل وآشنا بودن به زبان ترکی استانبولی  است.

سن: متقاضیان دریافت بورسه از دانشگاه‌های ترکیه در مقطع لیسانس نباید بیش از ۲۱ سال داشته باشد. در مقطع کارشناسی ارشد نیز سن متقاضی نباید از ۳۰ بیشتر باشد. همچنین  متقاضی بورس در این مقطع باید دوره کارشناسی را تمام کرده باشد و اصل مدرک کارشناسی را ارائه دهد. دریافت بورس برای متقاضی مقطع دکتری نیز برای افراد زیر ۳۵ سال ممکن است. دریافت بورسیه برای مقطع دکتری نیز ملزم به ارائه مدرک کارشناسی ارشد است.

معدل: یکی دیگر از شرایط دریافت بورس از دانشگاه‌های ترکیه، شرط معدل است. متقاضی دریافت بورس برای مقطع لیسانس باید مدرک پیش‌دانشگاهی یا دیپلم با معدلی بالاتر از ۱۴ را ارائه دهد. در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری  معدل مدرک ادائه شده باید بالاتر از ۱۵ باشد. البته می تواند این شرط به نسبت دانشگاه و رشته متغیر باشد.

دانش زبان ترکی استانبولی: فراگرفتن زبان ترکی استانبولی می‌تواند شرایط زندگی در این کشور را به مراتب راحت تر کند اما برای دریافت بورسیه تحصیلی در کشور ترکیه، ارائه مدرک زبان ترکی ضروری نیست. در بیشتر دانشگاه‌های بین‌المللی مستقر در ترکیه دروس به زبان انگلیسی تدریس می‌شود. داشتن مدرک زبان تافل یا آیلتس در دانشگاهی که پذیرش آن را دریافت کرده‌اید،  که به زبان انگلیسی تدریس می‌شود، الزامی است.

دانشگاه مورد تایید ایران کدامند؟

در بین دانشگاه های خصوصی بعضی دانشگاه ها مورد تایید وزارت علوم و بهداشت ایران هستند و بعضی نیستند. دانشجویان رشته های پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی و دیگر رشته های مرتبط ممکن است که مورد تایید بودن آن دانشگاه برایشان حائز اهمیت باشد که در اینجا نام 5 دانشگاه مورد تایید وزارت بهداشت ایران را به شما معرفی می کنیم:

تحصیل پزشکی در ایران

1 -دانشگاه آجی بادم
2 -دانشگاه یدی تپه
3 -دانشگاه کوچ
4 -دانشگاه باهچه شهیر
5 -دانشگاه باشکنت
البته تحصیل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و علوم پزشکی ها محدود به این 5 دانشگاه نیست، دانشگاه های خصوصی دیگری هستند که شما می توانید همچنان بدون آزمون و بطور مستقیم، ثبت نام خود را انجام دهید،که به دلیل اینکه هنوز در جدول دانشگاه های مورد تایید وارد نشده اند، هزینه تحصیل هم در آنها کمتر است.

اگر قصد ادامه ی تحصیل یا مهاجرت به ترکیه  را دارید ما به شما  گروه سفیر را توصیه میکنیم. گروه سفیر مشاور رسمی دانشگاه های برتر ترکیه می باشد. و  با یک دهه تجربه،  با بهره گیری از بهترین امکانات و مشاوران متخصص ، شما را در امر مهاجرت، اقامت تحصیلی، اقامت کاری، کاریابی بین الملل، خرید ملک و سرمایه گذاری در ترکیه، روسیه، چین و … یاری می کند برای دریافت مشاوره می توانید به وبسایت www.safirapply.com مراجعه نموده یا با تلفن های ۰۲۱-۸۸۸۸۲۴۲۰ و ۰۲۱-۸۸۸۸۹۶۲۰ تماس حاصل فرمایید.

هزینه های زندگی دانشجویی

هزینه های زندگی دانشجویی در ترکیه

چطوری از صفر شروع کنیم؟

وقتی برای تحصیل به یه کشور دیگه مهاجرت می کنیم. مدیریت هزینه هامون  از اهمیت بالایی برخورداره. کنترل کردن هزینه های زندگی بخصوص در دوران دانشجویی باعث میشه تا دوران تحصیل رو با اطمینان خاطر بیشتر و مشکلات کمتر طی کنیم.

حالا بیایید تا به عنوان یک دانشجو که برای تحصیل کشور ترکیه رو انتخاب کردیم، چند قدم اولی که بعد از رسیدن به مقصد باید برداریم را بررسی کنیم:

قدم اول:

فرض می کنیم:

ما یک دانشجو هستیم که به فرودگاه  رسیدیم. حتما از قبل تعیین کردیم مقصدمون کجاست، و سعی می کنیم تا کم هزینه ترین راه را برای رسیدن به مقصد انتخاب کنیم.

چند راه برای رسیدن از فرودگاه تا مرکز شهر داریم:

  • تاکسی: ورودی تاکسی ها، 4 لیر است. و هر یک کیلومتر تاکسیمتر 5 لیر اضافه می کند.
  • اتوبوس: برای استفاده از اتوبوس باید استانبول کارت داشته باشید. (مانند کارت های مترو ایران) هزینه بلیط اتوبوس های فرودگاه تا مرکز شهر 18 لیر است.
  • مترو: هزینه بلیط یک طرفه مترو بین 3 تا 5/4 لیر است و شما هربار که لازم باشد تا قطار عوض کنید، باید مجدد هزینه بلیط پرداخت کنید.

 قدم دوم:

یکی از کارهای واجب که باید انجام داد خریدن سیم کارت هست. اما حتما یادتون باشه که این کار و تو فرودگاه نباید انجام داد. چون اختلاف قیمت خرید سیم کارت از فرودگاه تا مرکز شهر خیلی زیاده.

3 اپراتور تلفن همراه در ترکیه وجود داره که مثل خیلی از اپراتور ها سیم کارت های دائمی و اعتباری دارن، ببینیم قیمت و امکانات هرکدوم چی هست:

  • تورکسلTURKCELL  :

یک سیم کارت با 20 گیگ اینترنت و 750 دقیقه مکالمه داخلی، 159 لیر

  • ودافون

    VODAFONE:

یک سیم کارت با 20 گیگ اینترنت و 750 دقیقه مکالمه داخلی، 150 لیر

  • تورک تله کام Turk Telekom :

یک سیم کارت با 10 گیگ اینترنت و 750 دقیقه مکالمه داخلی 150 لیر

قدم سوم:

یکی از مهمترین مسائل محل اقامت هست. دانشجو ها چند گزینه برای اقامت دارن که با در نظر گرفتن بودجه ای که داریم می تونیم یکی از راه ها رو انتخاب کنیم:

  • خوابگاه های دولتی دانشگاه: با هزینه ماهانه بین 200 تا 350 لیر
  • خوابگاه های خصوصی دانشگاه: با هزینه ماهانه بین 500 تا 800 لیر
  • آپارتمان های دانشجویی: با هزینه ماهانه بین 200 تا 300 دلار

و آپارتمان ها معمولی در شهر که هزینه اجاره آنها ماهانه از 2000 لیر شروع میشه. و البته بنا به شهر و محله انتخابی، ممکنه کمی متفاوت باشه.

  • بعد از سه قدم اصلی نوبت به هزینه های زندگی روزمره میرسه، مثلا:
  • یک وعده معمولی غذایی حدود 25 لیر
  • یک وعده غذایی دو نفره در یک رستوران معمولی حدود 80 تا 100 لیر
  • خوردن یک قهوه در کافه حدود 30 لیر

اگر دوست داری تا در یک دانشگاه معتبر در کشور ترکیه تحصیل کنی و یک زندگی دانشجویی و تجربه کنی، با ما در ارتباط باش

 

آینده شما: اعتبار ماست

تحصیل در دانشگاه تومسک روسیه

تحصیل رشته تربیت‌ بدنی در ترکیه

تحصیل در رشته تربیت بدنی در ترکیه به همان اندازه که در کشورهای دیگر متقاضیان زیادی دارد، برای دانشجویان داخل کشور نیز تحصیل در این رشته جذاب است. با تحصیل رشته تربیت بدنی در ترکیه می‌توانید خود را فازغ‌التحصیل یک دانشگاه اروپایی بدانید و با دریافت مدرک معتبر بین‌المللی از دانشگاه‌های ترکیه می‌توانید به هر کشوری که می‌روید آن را برای کار ارائه دهید. از مهمترین دلایل تحصیل تربیت بدنی در کشور ترکیه داشتن رتبه 83 در زمینه آموزش رشته تریبت‌ بدنی است. قابل ذکر است که مبانی درسی و آموزشی تربیت بدنی در ترکیه کاملاً منطبق با چارچوب‌ها و استراتژی‌های دانشگاه‌های اروپایی می باشد.
از آنجایی که رشته تربیت بدنی تفاوت‌هایی با دبگر رشته‌ها دارد، در این مقاله قصد داریم تمامی متقاضیان را با شرایط تحصیل، هزینه تحصیل، بورسیه تربیت بدنی و بازار کار این رشته محبوب و پرطرفدار در کشور ترکیه آشنا سازیم. پس با ما همراه باشید.

شرایط تحصیل رشته تربیت بدنی در ترکیه

برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه جهت تحصیل در رشته بدنی، می‌بایست در دو آزمون yos و sat شرکت نمایید. حداقل نمره‌های قبولی در این دو آزمون بسته به نوع دانشگاه برگزارکننده، از طرف دانشگاه اعلام می‌گردد. در واقع دو آزمون yos و sat دو آزمون ورودی دانشگاه‌های دولتی ترکیه است که مهارت انگلیسی، ترکی و هوش ریاضی شما را مورد سنجش قرار می‌دهند.

از دیگر شرایط مهم تحصیل تربیت بدنی در ترکیه داشتن دیپلم تومر می‌باشد که بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه برای رشته تربیت بدنی از شما درخواست خواهند کرد. در نظر داشته باشید که این دیپلم یه نوع معادلسازی برای کنکور yos-Ales-Tus به شمار می‌آید. شما یا باید در این کنکور سطح A را کسب کرده یا معادل آن که دیپلم تومر است را به دانشگاه ارائه دهید. می‌توانید این مدرک را از مراکز تومر که شعبه‌ای از آن در داخل کشور خودمان است دریافت نمایید.

علاوه بر شرایط ذکر شده مواردی هستند که برای پذیرش جهت تحصیل تربیت‌ بدنی در ترکیه می‌بایست در مرحله درخواست به دانشگاه مورد نظر ارائه دهید از جمله این موارد عبارتند از: داشتن مدرک دیپلم به همراه ترجمه آن،ریزنمرات، معرفی نامه، انگیزه‌نامه، تعداد عکس پرسنلی موردنیاز، پاسپورت، ویزای تحصیلی و سوابق پژوهشی. از موارد مهم تحصیل تربیت بدنی در ترکیه می‌توان به امتحان عملی و یا به اصطلاح مصاحبه حضوری نیز اشاره کرد. به همین دلیل بهتر است آمادگی جسمانی داشته باشید و به زبان ترکی نیز تسلط کافی داشته باشید.

تحصیل رشته تربیت‌ بدنی در ترکیه

تحصیل رشته تربیت بدنی در مقطع کارشناسی

طول دوره تحصیل رشته تربیت بدنی در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های ترکیه 3 تا 4 سال است، مدرک لیسانس رشته تربیت بدنی در دانشگاه‌های ترکیه شامل به دست آوردن دانش آناتومی، تغذیه، حرکت شناسی، روانشناسی ورزشی، روش های آموزش تربیت بدنی، کمک‌های اولیه و پیشگیری از آسیب می‌باشد.

تحصیل رشته تربیت بدنی در مقطع کارشناسی‌ارشد

گروه تربیت بدنی و ورزش ترکیه در راستای اهداف آموزشی موسسات علوم بهداشتی به دانشجویان اجازه می‌دهد تا پس از حداقل 2 سال تحصیل رشته تربیت بدنی در این کشور به مدرک کارشناسی ارشد دست یابند. دانشجویان در طول تحصیلات خود به انجام مطالعات نظری و تجربی در چارچوب اصول علمی می‌پردازند. قابل ذکر است که تحصیلات کارشناسی‌ارشد در گروه تربیت بدنی و ورزش تحت قوانین و مقررات انستیتوی علوم بهداشتی دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد.

اطلاعیه‌های مربوط به برنامه‌های کارشناسی‌ارشد مطابق با الزامات دانشگاه و دپارتمان مربوطه اعلام می‌گردد و دانشجویان پس از احراز شرایط تعیین شده توسط موسسه در دوره‌های کارشناسی‌ارشد تربیت بدنی در دانشگاه ترکیه مورد پذیرش قرار می‌گیرند. دانشجویان مقطه کارشناسی‌ارشد پس از ارائه پایان نامه، باید در مقابل هیأت منصفه که متشکل از سه عضو هیئت علمی است، به صورت شفاهی از کار خود دفاع نمایند. همچنین برای دوره کارشناسی‌ارشد دانشجویان باید غیر از پایان نامه یک پروژه ترمی نیز تهیه کنند.

تحصیل رشته تربیت بدنی در مقطع دکترا

به طور معمول تحصیل در مقطع دکترای رشته تربیت بدنی در ترکیه همانند سایر رشته‌ها نیازمند کسب دوره و تحقیقات می‌باشد. در پایان این دوره دانشجو موظف به شرکت در آزمون مهارت است؛ چنانچه دانشجو در این آزمون موفق شود می‌بایست یک موضوع تحقیق اصلی را مطابق با پیشنهادات مشاور خود پیدا کرده و شروع به کار کند و پایان نامه خود را آماده نماید. همچنین دانشجویان پس از ارائه پایان نامه خود به موسسه، باید در مقابل هیئت منصفه 5 نفره به صورت شفاهی از کار خود دفاع کنند. در نظر داشته باشید که تکمیل دوره دکترا در رشته تربیت بدنی در ترکیه 4 سال به طول می‌انجامد.

تحصیل رشته تربیت‌ بدنی در ترکیه

بورسیه رشته تربیت بدنی در ترکیه

خوشبختانه دانشگاه‌های ترکیه برای تمام دانشجویان بین‌المللی این رشته تحصیلی بورسیه می‌دهند، همه متقاضیان رشته تربیت بدنی از سراسر دنیا با ارائه رزومه خود می‌توانند نسبت به دریافت بورسیه از دانشگاه‌های عالی اقدام نمایند. عاملی که بورسیه‌های دانشجویی برای رشته تربیت بدنی را در ترکیه پرطرفدار ساخته است حمایت‌های مالی و تحصیلی می‌باشد. با دریافت بورسیه نه تنها از پرداخت هزینه معاف می‌شوید بلکه در کنار آن می‌توانید از تسهیلات دیگری همچون خوابگاه رایگان، تغذیه رایگان و … نیز برخوردار شوید.

در نظر داشته باشید که انواع مختلفی برای بورسیه رشته تربیت بدنی وجود دارد به این صورت که دانشگاه مقصد به رزومه و پیشینه شما بسیار اهمیت می‌دهد و با داشتن شرایط لازم برای دریافت بورسیه، می‌توانید از بورسیه موردنظرتان بهره‌مند شوید. نمره آیلتس یا تافل بالا، ارائه مقاله تحقیقاتی، داشتن مدال و یا لوح قهرمانی، ریز نمرات بالا و یک انگیزه‌نامه قوی، روند بورسیه گرفتن شما را تسریع می بخشد، بنابراین حتماً یک رزومه قوی از خودتان ارائه دهید.

هزینه تحصیل رشته تربیت بدنی در ترکیه

به طور معمول هزینه تحصیل در رشته تربیت بدنی در کشور ترکیه همانند سایر رشته‌ها، بسته به نوع دانشگاه انتخابی متفاوت خواهد بود. به طور کلی دو مورد تاثیرگذار بر میزان شهریه تربیت بدنی در ترکیه وجود دارد؛ اولی نوع دانشگاه است که میزان شهریه پرداختی در دانشگاه‌های دولتی کمتر از دانشگاه‌های خصوصی ترکیه می‌باشد، دومی زبان تدریس است که شهریه تحصیلی تربیت بدنی به زبان ترکی کمتر از تحصیل به زبان انگلیسی می‌باشد.

به طور کلی برای دانشجویان بین‌المللی هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی به زبان ترکی بین 240 تا 750 دلار و برای دانشگاه‌های دولتی به زبان انگلیسی بین 450 تا 1500 دلار می‌توان در نظر گرفت. در حالی‌که شهریه رشته تربیت بدنی در دانشگاه‌های خصوصی بین 5000 تا 20000 دلار می‌باشد. قابل ذکر است که دانشجویان بین‌المللی برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و دکترا می‌بایست هزینه‌ای معادل 300 تا 600 دلار برای دانشگاه‌های دولتی به زبان ترکی و برای دانشگاه دولتی به زبان انگلیسی 600 تا 900 دلار پرداخت کنند. این مقدار هزینه برای دانشگاه‌های خصوصی نیز به 5000 تا 20000 دلار می‌رسد. ذکر این نکته لازم است که برای دانشجویان تربیت بدنی داخل کشور ترکیه شهریه‌ها کمتر از مقدار اعلام شده برای دانشجویان بین‌المللی می باشد.

تحصیل رشته تربیت‌ بدنی در ترکیه

بازار کار رشته تربیت بدنی در ترکیه

جالب است بدانید بعد از اتمام تحصیل رشته تربیت بدنی در ترکیه وارد بازار کار گسترده‌ای خواهید شد. به این صورت که می‌توانید در بخش‌های آموزشی دبستان و مدارس مشغول به کار شوید و یا برای خود باشگاه‌های ورزشی دایر کرده و با گذراندن دوره‌های تخصصی کار مربی‌گری انجام دهید، از این رو بازار کار رشته تربیت بدنی در ترکیه بسیار منعطف می‌باشد. براساس آمارها و گزارشات موسسه‌های کاریابی در ترکیه، می‌توان گفت میانگین حقوق دریافتی یک فارغ‌التحصیل رشته تربیت بدنی در ترکیه با داشتن یک تا سه سال سابقه، حدود 43805 لیر در سال می‌باشد. این در حالی است که یک فرد با تجربه بالاتر از 8 سال به طور میانگین 73722 لیر در سال دریافت می‌کند.

از این رو می‌توان گفت که میانگین حقوق رشته تربیت بدنی 59507 لیر، حداقل آن 43805 و حداکثر آن 73722لیردر سال خواهد بود. یعنی در هر ساعت حداقل 29 لیر و حداکثر 1339 لیر درآمد خواهید داشت. پیش بینی شده است که تا سال 2025 درآمد این رشته به مقدار 46 درصد رشد خواهد کرد و میانگین آن به 86871 لیر در سال خواهد رسید.

رشته تربیت بدنی در دانشگاه های ترکیه

آموزش رشته تربیت بدنی در ترکیه به منظور بهبود بخشیدن و تقویت سلامت فیزیکی جامعه و کشف استعدادها در این زمینه می‌باشد. دانشگاه‌های زیادی در شهرهای مختلف ترکیه رشته تربیت بدنی را ارائه می دهند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه یدی تپه
  • دانشگاه آنتالیا اکیو
  • دانشگاه گدیک استانبول
  • دانشگاه آلتین تاش در استانبول
  • دانشگاه قاضی در آنکارا
  • دانشگاه باشکنت در آنکارا
  • دانشگاه آتیلیم در آنکارا
  • دانشگاه دراماتیک بیلکنت در آنکارا
  • دانشگاه اوفوک در آنکارا
  • دانشگاه فنی اسکیشهیر
  • دانشگاه اسن یورت استانبول
تحصیل رشته بازیگری در ترکیه

تحصیل رشته بازیگری در ترکیه

تحصیل بازیگری و رشته تئاتر در دانشگاه‌های ترکیه باعث رسیدن به فرصت‌های عالی شغلی در این کشور می‌شود و برای تمام فارغ‌التحصیلان، زمینه دیده شدن و کار در پروژه‌های جهانی فراهم خواهد شد. محبوبیت تحصیل بازیگری در ترکیه برای دانشجویان ایرانی از آنجایی ناشی می‌شود که از حجم محدودیت‌ها کاسته می‌شود با مدرک بین‌المللی که به آن‌ها اعطا می‌شود می‌توانند وارد عرصه گسترده‌تر اروپا و آمریکا شوند. واحدها و دروسی که در رشته بازیگری در ترکیه ارائه می‌شوندک املاً اصولی و منطبق با حرفه تئاتر هستند. برای آشنایی با تحصیل رشته بازیگری در ترکیه در این مقاله شرایط تحصیل و هر آنچه که برای تحصیل در این رشته نیازمند است به تحریر در آمده است.

شرایط تحصیل بازیگری در ترکیه

دانشجویان رشته بازیگری در ترکیه با آموزش و یادگیری اصول پایه و مبانی بازیگری، دوره تحصیل خود را آغاز کرده و سپس با انتخاب یک زمینه از بازیگری همچون کارگردانی، فیلمنامه‌نویسی، مدیریت تئاتر و بازیگری و … به طور تخصصی در آن فعالیت می‌‌کنند. نکته مهمی که در مورد تحصیل بازیگری در ترکیه وجود دارد این است که دانشجو باید برای ورود و بازی در عرصه جهانی مهارت و دانش کافی را داشته باشد.

از مزیت تحصیل بازیگری در ترکیه این است که جو هنری و رقابتی سالم در دانشگاه‌های این کشور برقرار است و واحدهای تئوری در کنار واحدهای عملی و برگزاری سمینارها و ورکشاپ‌های بازیگری برای پیشرفت دانشجویان بازیگری در نظر گرفته شده است. رشته بازیگری در ترکیه در یک دوره 4 ساله ارائه می‌شود، در این دوره‌ها تمرین‌های صدا، نفس، آموزش سخنرانی، بازیگری، بداهه‌گویی و … برای دانشجویان ارائه می‌گردد.

همچنین دانشجویان رشته بازیگری در ترکیه می‌توانند از علم و دانش اساتید متخصص که در خارج از کشور تحصیل کرده و رتبه علمی بالایی دارند بهره‌مند شوند. ارائه پروژه‌های عملی به جای آزمون‌های تستی و کتبی در این رشته از دیگر مسائل مهم برای دانشجویان تلقی می‌شود. دریافت مدارک معتبر بین‌المللی در رشته بازیگری موجب می‌شود تا بتوانید با ارائه مدارک تحصیلی خود در کشورهای دیگر نیز اطمینان خاطر داشته باشید.

تحصیل رشته بازیگری در ترکیه

هزینه تحصیل بازیگری در ترکیه

تحصیل رشته بازیگری در ترکیه هزینه‌ای بسیار مطلوب و به صرفه می‌طلبد. تحصیل در دانشگاه‌های کم هزینه ترکیه باعث جذب دانشجویان بسیاری از سراسر دنیا شده است. به طور معمول هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه بستگی به دانشگاه موردنظر شما دارد، که این هزینه می‌تواند حداقل از 500 دلار تا 1500 دلار ادامه داشته باشد.

در نظر داشته باشید که هزینه تحصیل بازیگری به زبان ترکی مطمئناً بسیار کم‌تر از تحصیل به زبان انگلیسی خواهد بود. همچنین شهریه دانشگاه‌های خصوصی نسبت به دانشگاه‌های دولتی بیشتر می‌باشد؛ شهریه این دانشگاه‌های در رشته بازیگری در این کشور از 4000 دلار شروع می‌شود و می‌تواند تا 10000 دلار هم ادامه داشته باشد.

بازار کار بازیگری در ترکیه

همانطور که می‌دانید رشته بازیگری در ترکیه یکی از پردرآمدترین رشته‌ها محسوب می‌شود. در خصوص کار بازیگری در این کشور دو مسئله خیلی مهم در مورد درآمد بازیگری وجود دارد؛ اول اینکه بازیگری به توان و تجربه شما بستگی دارد، ما درسینما بازیگرهای با درآمد کم و بالایی داریم به همین دلیل با تحصیل در بازیگری حتماً می‌توانید در دسته اول بازیگرها قرار بگیرید، دوم اینکه در ترکیه بازیگران جزء قشر مرفه و ثروتمند جامعه می‎‌‌باشند.

در نظر داشته باشید که داشتن تجربه و در عین حال گذراندن دوره‌های آکادمیک به شما در پیدا کردن یک شغل ایده‌آل کمک خواهد کرد، همچنین با بازی کردن در فیلم تجربه شما در این زمینه بیشتر خواهد شد و کم‌کم تمام این تجربیات، به یک رزومه عالی تبدیل می شوند. بنابراین این روزمه است که به مرور زمان به درآمدزایی بیشتر شما کمک خواهد نمود.

تحصیل رشته بازیگری در ترکیه

درآمد بازیگری در ترکیه

یک فارغ‌التحصیل رشته هنری تئاتر از دانشگاه که به عنوان یک بازیگر وارد بازار کار می‌شود با تجربه 1 تا 3 سال، می‌تواند به طور میانگین 95182 لیر در سال حقوق داشته باشد. به طور معمول بازی در تلویزیون کم درآمدتر از سینما می‌باشد؛ به طوری که با بازی کردن در تلویزیون میانگین درآمد سالانه به 82930 لیر کاهش پیدا می‌کند. در صورتی که این مقدار برای یک بازیگر با هشت سال تجربه به 119092 لیر در سال خواهد رسید. به طور کلی می‌توان گفت حداقل درآمد بازیگری در ترکیه 68304 لیر، حداکثر آن 119092 لیر و میانگین آن 96182 لیر در سال می‌باشد.

از این رو در کشور ترکیه یک بازیگر آماتور به طور میانگین 46 لیر در ساعت و یک بازیگر حرفه‌ای 2922 لیر درساعت درآمد دارد. پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2025، درآمد بازیگری در ترکیه 46% افزایش خواهد داشت که در این صورت میانگین درآمد به 138949 لیر در سال می‌رسد. در سال‌‌های اخیر درآمدزایی این رشته در ترکیه رشد تصاعدی داشته است. البته در نظر داشته باشید که این حقوق کاملاً با تحقیقات صورت گرفته متناسب می‌باشد و می‌تواند خیلی بیشتر و یا خیلی کمتر از این مقدار نیز باشد.

تحصیل رشته بازیگری در ترکیه

بهترین دانشگاه‌های بازیگری در ترکیه

چنانچه قصد تحصیل در رشته بازیگری در ترکیه را دارید، آشنایی با دانشگاه‌های مطرحی که این رشته هنری را ارائه می دهند بسیار حائز اهمیت است. همانطور که می‌دانید دانشگاه هنر استانبول کاملاً شناخته شده است؛ اما تعدادی از دانشگاه‌ها و آکادمی‌های هنر در ترکیه هستند که در سطح ملی و جهانی مطرحند. در این بخش به معرفی برخی از این دانشگاه‌ها می‌پردازیم:

 دانشگاه‌های برتر ترکیه برای تحصیل رشته‌های هنری بلاخص بازیگری و سینما به شرح زیر می‌باشند:

  •  دانشگاه کادیرهاس با رتبه اول: زبان تحصیلی: ترکی و انگلیسی/ شهریه: 12000 دلار/ شرط پذیرش: حداقل نمره 1000 از 1600 آزمون SAT.
  • دانشگاه باغچه شهیر با رتبه دوم: زبان تحصیلی: ترکی و انگلیسی/ شهریه: 7900 دلار (کارشناسی)، 12000 دلار (کارشناسی ارشد)، 40000 دلار (دکتری)
  • دانشگاه شهیر استانبول با رتبه سوم: زبان تحصیلی: ترکی و انگلیسی/ شهریه: 4500 دلار (ترکی)، 6000 دلار (انگلیسی)/ شرط پذیرش: ارائه نمرات آزمون SAT و یا ACT.
  •  دانشگاه اقتصاد ازمیر با رتبه چهارم: زبان تحصیلی: انگلیسی/ شهریه: 8500 دلار/ شرط پذیرش: حداقل نمره 1000 از 1600 آزمون SAT.
  • دانشگاه یدی‌تپه با رتبه پنجم: زبان تحصیلی: ترکی و انگلیسی/ شهریه: 10500 دلار/ شرط پذیرش: حداقل نمره 960 از 1600 آزمون SAT، حداقل نمره دیپلم برای ایرانیان 14 می‌باشد.
تحصیل رشته حقوق در ترکیه

تحصیل رشته حقوق در ترکیه

تحصیل رشته حقوق در ترکیه یکی از بهترین فضاهای آکادمیک جهان می‌باشد. تعداد قابل توجه دانشگاه‌های معتبر و تنوع در گرایش‌های این رشته در ترکیه سبب جذب داشنجویان از سراسر دنیا شده است. امروزه ترکیه به یکی از قطب‌های دانشجو پذیر تبدیل شده است و هر ساله بر تعداد دانشجویان بین‌المللی آن اضافه می‌گردد. رشته حقوق در ترکیه در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترا تضمینی برای آینده کاری موفق محسوب می‌شود. چنانچه علاقه‌مند به تحصیل رشته حقوق در ترکیه هستید، در این مقاله سعی کرده‌ایم جدیدترین اطلاعات را در این خصوص به تحریر در آوریم، در ادامه به بررسی مقاطع مختلف تحصیلی حقوق، شرایط تحصیل، آزمون‌های ورودی و بازار کار و درآمد این رشته در ترکیه خواهیم پرداخت.

تحصیل رشته حقوق در ترکیه

همانطور که اشاره کردیم ترکیه از جمله کشورهایی است که سرمایه و ظرفیت زیادی را به پذیرش دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل حقوق اختصاص داده است. دانشجویان ایرانی به دلیل نزدیک بودن به کشور ترکیه و شباهت فرهنگی با این کشور، با تحصیل در رشته حقوق فرصت بهتری برای ساختن آینده تحصیلی و شغلی خود فراهم می‌سازند.

زبان تحصیل در ترکیه بسته به دانشگاه مقصد ترکی و یا انگلیسی می‌باشد و طول مدت تحصیل رشته حقوق در مقطع کارشناسی 4 سال، کارشناسی‌ارشد 2 سال و دکترا 4 سال است. رشته حقوق در ترکیه زیر شاخه‌ای از علوم انسانی می‌باشد که قواعد قانونی و حقوقی را در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی مورد بررسی قرار می‌دهد. مباحث حقوقی یکی از مهم‌ترین شاخه‌های شغلی در جوامعی که سلامت اجتماعی را تامین می‌کنند به شمار می‌آید.

اما نکته مهم برای دانشجویان بین‌المللی حقوق این است که قوانین هر کشوری با دیگری فرق می‌کند، بر همین اساس می‌توانید در دو زمینه روابط حقوقی داخل کشور و حقوق بین‌الملل به تحصیلات خود ادامه دهید. همانطور که ذکر شد دانشکده‌های حقوق در سه مقطع کارشناسی (LLB)، کارشناسی ارشد (LLM)، دکترا (PhD) ارائه می شود. در بیشتر موارد دانشجویان رشته حقوق به دنبال اخذ تخصص در یکی از رشته های حقوقی از جمله حقوق جزا، حقوق بین‌المللی، حقوق کار، خانواده و … می‌باشند. از جمله گرایش‌های رشته حقوق در ترکیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حقوق جزا و جرم شناسی
  • حقوق خصوصی
  • حقوق مالکیت
  • حقوق اقتصادی
  • حقوق محیط زیست
  • حقوق عمومی
  • حقوق بین الملل
  • حقوق تجارت بین‌‌الملل
  • حقوق بشر

تمامی متقاضیان برای ادامه تحصیل رشته حقوق در ترکیه در مقاطع مختلف، می‌توانند درخواست‌های خود را به دانشگاه موردنظر ارائه دهند. هر کدام از دانشگاه‌ها، شرایط پذیرش خاص خود را دارند. به طور کلی برای تحصیل رشته حقوق در سه مقطع تحصیلی باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • مقطع کارشناسی: طول دوره تحصیل در این مقطع برای رشته حقوق همانند کشور ایران، ۴ سال است. ارائه مدارک از جمله مدرک دیپلم و ریزنمرات، مدرک زبان، ویزای تحصیلی، مدارک شناسایی و … نیز الزامی می‌باشد. تمامی دروس پایه برای رشته حقوق در این دوره مورد تدریس قرار خواهد گرفت.
  • مقطع کارشناسی ارشد: طول دوره تحصیل در این مقطع نیز ۲ سال است. در برخی از دانشگاه‌ها ارائه پایان نامه در این مقطع تحصیلی الزامی می‌باشد و  در برخی دیگر از دانشگاه‌ها ارائه مقاله و پیپر کافی خواهد بود. در این دوره دروس به صورت تخصصی‌تر ارائه می‌گردد.
  • مقطع دکترا: طول این  دوره نیز 4 سال است، در این مقطع می‌توانید در یکی از گرایش‌های حقوق تجارت، حقوق بین‌الملل، جرایم کیفری، خانواده و … به تخصص دست یابید.

تحصیل رشته حقوق در ترکیه

آزمون ورودی رشته حقوق در ترکیه

آزمون yos یکی از آزمون‌های تعیین شده از سوی دولت ترکیه برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی می‌باشد. این آزمون در دو بخش برگزار می‌شود؛ بخش اول برای سنجش هوش و ریاضی و بخش دیگر جهت سنجش توانایی زبان ترکی است. برای پذیرش در دانشگاه‌هایی که دروس به زبان ترکی تدریس می‌شوند، اخذ نمره قابل قبول در بخش دوم آزمون ورودی رشته حقوق در ترکیه الزامی می‌باشد.

هزینه تحصیل حقوق در ترکیه

اگر بخواهیم هزینه تحصیل در ترکیه را با هزینه تحصیل در سطح اروپا مقایسه کنیم، به طور حتم کشور ترکیه برای تحصیل کشور ارزانی خواهد بود. این مسئله هم درباره شهریه و هم درباره هزینه زندگی صدق می‌کند. در نظر داشته باشید که این هزینه‌ها در مقیاس داخلی، بسته به نوع دانشگاه و برنامه تحصیلی مربوطه متغیر می‌باشد. در این میان برای محاسبه هزینه‌های تحصیلی نقش زبان آموزشی را نباید نادیده گرفت، چرا که شهریه برنامه‌های انگلیسی زبان در ترکیه به مراتب بالاتر از شهریه برنامه‌های ترکی است. به طور کلی برای تحصیل رشته حقوق در ترکیه هزینه‌ای به مقدار تقریبی 7000 یورو نیاز خواهد بود، این مقدار برای دانشگاه‌های مختلف متفاوت می‌باشد.

شرایط بورسیه رشته حقوق در ترکیه

برای تمامی دانشجویان خارجی این امکان وجود دارد که برای تحصیل رشته حقوق در ترکیه از فاندهای دولتی و یا اسکولارشیپ‌ها بهره‌مند شوند. به همین دلیل نیار به ارسال رزومه تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی دارند. برای استفاده از بورسیه‌های رشته حقوق در این کشور مدرک زبان تافل یا آیلتس با نمره های بالا، مدرک زبان ترکی، داشتن مقاله، کتاب و یا پروژه یک امتیاز بزرگ محسوب می‌شود، سن قابل قبول جهت دریافت بورسیه رشته حقوق برای دوره‌های کارشناسی زیر 21 سال، کارشناسی ارشد زیر 30 سال و دکترا زیر 35 سال می‌باشد، توجه داشته باشید که ارائه ریزنمرات نیز الزامی است و همچنین شما نباید اقامت و یا شهروندی ترکیه را داشته باشید.

رشته حقوق بین‌الملل در ترکیه

رشته حقوق بین‌الملل یکی از پرطرفدارترین رشته‌های برای دانشجویان علاقه‌مند می‌باشد. این رشته برای ادامه تحصیل کارشاسی‌ارشد در ترکیه به صورت شناور ارائه می‌شود، به این معنی که دانشجویان رشته‌های دیگر نیز می‌توانند برای آن درخواست دهند. رشته حقوق بین‌الملل در ترکیه که با نام روابط بین‌الملل نیز شناخته می‌شود، در واقع به روابط میان جوامع بین‌المللی، مخصوصا تابعان فعال این زمینه می پردازد. همانطور که می‌دانید حوزه‌های صلح، امنیت، حقوق، اقتصاد، فرهنگ، تجارت و …  دارای قوانین بین‌المللی هستند که برای برپا داشتن آن‌ها به افراد حرفه‌ای در رشته حقوق بین‌الملل نیاز می‌باشد. نکته مهمی که در مورد این رشته وجود دارد این است که از حالت خشکی و خامی دوران کارشناسی حقوق در می‌آیید.

بیانیه‌های جدیدی که از طرف سازمان‌های جهانی مانند یونسکو، یونیسف، سازمان انرژی هسته‌ای و … ارائه می شود و اخباری که هر لحظه منتشر می شوند، حوزه کاری یک حقوقدان بین‌الملل را تحت تاثیر قرار می‌دهد. توجه داشته باشید که چنانچه می‌خواهید در رشته حقوق بین‌الملل در ترکیه تحصیل کنید، لازم است که یک یا چند زبان خارجی را بلد باشید، چرا که آینده شغلی این رشته تحصیلی به این صورت است که می‌توانید در وزارت امور خارجه، دفاتر بین‌المللی، وزارتخانه‌ها و اداره‌های مرتبط مشغول به کار شوید. ناگفنه نماند که این حقوقدان‌های بین‌الملل هستند که می‌توانند دنیا را به مکانی امن و بهتر برای زندگی کردن تبدیل نمایند.

تحصیل رشته حقوق در ترکیه

بازار کار رشته حقوق در ترکیه

همانطور که می‌دانید وکیل‌ها در داخل کشور خودمان دارای درآمد بالایی هستند، البته این مقدار درآمد در ترکیه بسیار بالاتر از نرخ متوسط درآمد ملی می‌باشد. در نظر داشته باشید که درآمد وکلا در ترکیه بسته به اینکه در کدام شهر مشغول به وکالت هستند و یا جنسیت‌شان چیست و چند سال سابقه کار دارند، متفاوت است. در این کشور مردها تقریباً 2000 لیر بیشتر از زنان حقوق می‌گیرند و در شهرهای آنکارا و استانبول که بزرگترین شهرهای ترکیه هستند، بازار کار بهتری برای وکلا وجود دارد

 متوسط درآمد فارغ‌التحصیلان این رشته در ترکیه 16000 لیر ترکیه می‌باشد (یعنی به طور متوسط 192000 لیر در سال). حداقل درآمد وکیل در ترکیه در ماه حدود 7300 لیر و حداکثر درآمد آنان 25400 لیر است. البته همانطور که گفته شد میزان سابقه، جنسیت و شهر محل کار در میزان درآمد تاثیرگذار است. اما نکته امیدوارکننده‌ای که وجود دارد این است که در این کشور برای همه درآمد و کار مناسب وجود دارد.

بهترین دانشگاه‌های حقوق ترکیه

دانشگاه‌های کشور ترکیه جزء برترین دانشگاه‌های اروپا محسوب می‌شوند و در فهرست رتبه‌بندی و رنکینگ‌های جهانی دارای رتبه‌های برتر می‌باشند. بسیاری از دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه بر اساس برنامه‌های تبادل دانشجو اراسموس فعالیت می‌کنند، به این صورت که بعضی از برترین دانشگاه‌های ترکیه با دیگر کشورهای اروپایی توافق‌ها و همکاری‌های علمی دارند. از میان دانشگاه‌های حقوق ترکیه که رتبه و رنکینگ‌های جهانی دارند و به عنوان برترین دانشگا‌ه‌های حقوق ترکیه شناخته می‌شوند، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. دانشگاه خصوصی MEF در استانبول
  2. دانشگاه خصوصی MALTEPE در استانبول
  3. دانشگاه NEAR EAST در شهر مرسین
  4. دانشگاه خصوصی BILKENT در آنکارا
  5. کالج حقوق در دانشگاه کوچ در استانبول
  6. کالج حقوق در دانشگاه OZYEGIN
  7. دانشگاه خصوصی BILGI در استانبول
  8. دانشگاه آنکارا در شهر آنکارا
  9. دانشگاه دوکوز ایلول

بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

همانطور که در مقالات پیشین اشاره کردیم دریافت ویزای کار کشور ترکیه در سال‌های اخیر با استقبال فراوان متقاضیان کار در ترکیه و مهاجران این کشور روبه‌رو شده است. به همین دلیل شرایط بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه برای فارغ‌التحصیلان کامپیوتر و کسانی که قصد مهاجرت کاری دارد اهمیت بسیار زیادی دارد. مهاجرت به کشور ترکیه یکی از روش‌های اقامت در این کشور می‌باشد. افراد که قصد کار در رشته کامپیوتر در ترکیه دارند باید با قوانین و شرایط کار در ترکیه آشنایی کامل داشته باشند. از این رو کارشناسان با تجربه موسسه مهاجرتی سفیر اپلای در این راستا مطالبی را ارائه می‌دهند که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

از جمله شرایط لازم جهت ورود به بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه عبارت است از :

  • ارائه مدرک زبان معتبر
  • ارائه مدرک تحصیلی رشته کامپیوتر
  • داشتن مهارت و تخصص در زمینه سخت افزار یا نرم افزار
  • ارائه سوابق کاری مرتبط شخص متقاضی کار در کشور ترکیه

زمینه‌های اشتغال در کشور ترکیه

در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه مهندسان و متخصصان کامپیوتر در زمینه‌های مختلف می‌توانند کار کنند. اشتغال در ترکیه برای مهاجران خارجی در صورتی امکانپذیر است که مجوز کار ترکیه را دریافت کرده باشند، و از هم از طرف یک شرکت یا کارفرمای کمپانی معتبر در کشور ترکیه پیشنهاد کاری دریافت نمایند. موارد اشتغال در بازار کار رشته کامپیوتر عبارتند از: معماری برنامه، اپراتور رایانه، تکنسین تعمیر رایانه

اپراتور رایانه در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

اپراتور ارشد رایانه در بازار کار کامپیوتر، وظیفه کنترل و نظارت عملکردهای سیستم رایانه‌ای را برعهده دارد. فعالیت‌های اپراتور ارشد رایانه شامل نظارت بر فعالیت‌های گروهی به صورت دستورالعمل، نظارت بر کار سیستم واحد نسخه پشتبان از داده‌ها در فواصل منظم و کپی‌های اسناد مهم لازم می‌باشد. همچنین از وظایف یک اپراتور ارشد رایانه می‌توان به نظارت بر رایانه‌ها، لوازم جانبی و شبکه، مسئولیت ایجاد اتاق تجهیزات رایانه‌ای با اطمینان از نصب صحیح و درست سیستم‌ها و سیم‌ها و انجام کارهای اداری اشاره کرد.

تکنسین تعمیر رایانه در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

تکنسین تعمیر رایانه در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه، خدمات سخت‌افزار فنی و پشتبانی نرم‌افزاری را به سازمان‌ها و افراد ارائه می‌دهد. زمینه‌های شغلی تکنسین‌های تعمیر رایانه شامل نصب، تجزیه و تحلیل، تعمیر و نگهداری انواع رایانه می‌باشد. تکنسین‌های رایانه با حفظ و نگهداری رایانه‌های سازمان‌ها و ارائه آموزش ضمن خدمت به اعضای کارکنان و تعمیر رایانه روی مسائل سخت‌افزاری کار می‌کنند، و گاهی اوقات به رفع مشکلات مربوط به نرم‌افزار می‌پردازند. دیگر وظایف تکنسین‌های رایانه در بازار کار کامپیوتر در ترکیه عبارتند از: عیب یابی مشکلات فنی ، ارائه پشتیبانی فنی جهت استفاده از نرم افزار و برنامه ها ، هماهنگی خدمات و نگهداری با مشتریان داخلی و خارجی ، نصب نرم افزار و سخت افزار جدید و نگهداری از موجودی تجهیزات سازمان.

بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

درآمد مهندسان کامپیوتر در ترکیه

عوامل زیادی در بحث درآمد بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه موثر هستند که از جمله این عوامل شامل سوابق کاری فرد، میزان تحصیلات و سطح توانایی افراد می‌باشند. د کشور ترکیه درآمد افراد به طور سالیانه محاسبه می‌گردد و حقوق آن‌ها ماهیانه پرداخت نمی‌شود. افرادی که کمتر ار سه سال سابقه کاری داشته باشند، حداقل حقوق را دریافت می‌کنند. میانگین و حداکثر درآمد مهندسان کامپیوتر در ترکیه براساس تحصیلات و سابقه کار تعیین می‌شود.

بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه با توجه یه صنعتی بودن این کشور و پیشرفت الکترونیک و فناوری در آن، دارای امنیت شغلی قابل قبولی می‌باشد. استخدام در رشته کامپیوتر در این کشور به عنوان یک مهندس یا یک تکنسین الکترونیک و فنی، بازار کار رقابتی دارد چرا که ترکیه در اکثر وارد به نیروی خارجی نیازی نخواهد داشت. لازم به ذکر است که نرخ بیکاری در این کشور بیش از 11% است و حدود 23% از جوانان ترکیه در حال حاضر بیکار هستند؛ این آمار بسیار ضعیف و البته شرایط رو به نابود اقتصاد ترکیه برای افرادی که قصد مهاجرت کاری به ترکیه را دارند گزینه خوبی خواهد بود. ناگفته نماند که دستمزد مهندسان کامپیوتر در ترکیه در طی پنج سال آینده تا 46% افزایش می‌یابد، به این معنی که درآمد مهندسان کامپیوتر در ترکیه حدوداً به 131،142 لیر می‌رسد.

میزان درآمد مهندسان کامپیوتر در سال 2019 در کشور ترکیه به شرح زیر می‌باشد:

میزان تحصیلات سابقه کار سطح درآمدی (TRY)
کارشناسی یا کارشناسی ارشد 1-3 سال 63425 لیره
کارشناسی ارشد 3-8 سال 89667 لیره
کارشناسی ارشد و دکترا 8+ سال 112561 لیره

کاریابی در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

مسلط بودن به زبان ترکی و زبان انگلیسی از موارد اصلی کاریابی در کشور ترکیه می‌باشد، زیرا بیشتر مردم ترکیه به زبان انگلیسی مسلط نیستند اما در شرکت‌های بزرگ بین‌المللی معمولاً به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. برای کاریابی در بازار کار رشته کامپیوتر باید به موسسات کاریابی این کشور مراجعه نمایید، زیرا این موسسه‌ها با گستره وسیع اطلاعات از کارفرمایان همانند پل ارتباطی بین شما و آن‌ها عمل می‌کنند. همچنین از طریق روزنامه‌‌های کاریابی در این کشور می‌توانید به لیست مشاغل مربوط به رشته کامپیوتر در شرکت‌های ملی و محلی نیز مراجعه کنید. داشتن مدرک تحصیلی به همراه سابقه کاری مرتبط و تسلط به زبان ترکی از مهم‌ترین الزامات استخدام در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه می‌باشد.

بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

 ویزای کار رشته کامپیوتر در ترکیه

همانطور که اشاره کردیم دریافت ویزای کار و اقامت موقت ترکیه برای مهاجرت کاری به ترکیه ضروری می‌باشد؛ مجوز کار در ترکیه توسط وزارت کار و امور اجتماعی این کشور با نام اختصاری MLSS و همزمان با ویزای کار برای متقاضیان صادر می‌گردد. فرآیند اخذ ویزای کار از طریق کارفرمایان در ترکیه انجام می‌شود. به این صورت که ابتدا باید از یک کارفرمای ترکیه جاب آفر گرفته و سپس مدارک خود را به سفارت ارائه دهید تا کارفرما برای مجوز کار شما اقدام نماید. شرایط موردنیاز برای درخواست ویزای کار ترکیه به شرح زیر می‌باشد:

عنوان ویزا ویزای کاری ترکیه
شرط اخذ ویزا برخورداری از قرارداد کاری
اداره متولی وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه (MLSS)
مراجعه متقاضیان سفارت ترکیه و اداره پلیس محلی
مدت اعتیار 1 ساله
هزینه ویزا $1000 دلار
قابلیت تمدید وجود دارد

توجه داشته باشید که برای افراد واجد شرایط، مجوز کار در ترکیه تنها زمانی صادر می‌گردد که حداقل طی 6 ماه از مهلت اعتبار جواز اقامت آنها در ترکیه باقی‌مانده باشد تا بتوانند برای صدور ویزای کار درخواست نمایند. انواع ویزای کار رشته کامپیوتر در ترکیه به شرح زیر است:

  • ویزای کار موقت کشور ترکیه به صورت یک ساله ارائه می‌گردد و پس از عقد قرارداد با یک کارفرمای ترک برای متقاضیان صادر می‌شود .
  • ویزای کار مستقل برای افرادی با بیشتر از پنج سال سابقه کار و زندگی در ترکیه ارائه می شود تا بتوانند یک مغازه یا کارگاه برای خود راه اندازی نمایند.
  • ویزای کار دائم به افرادی که 8 سال سابقه زندگی و کار در ترکیه دارند و ابتدا از طریق ویزای یک ساله اقدام کرده‌اند، ارائه می شود و مجوز کار دائم آن‌ها محسوب می‌شود.

تحصلی رشته‌های مهندسی در ترکیه

تحصیل رشته‌های مهندسی در ترکیه

در چند سال اخیر رشته‌های مهندسی در ترکیه با استقبال بی‌سابقه دانشجویان بین‌المللی همراه بوده است. دانشجویان زیادی هستند که تمایل دارند تا در مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد رشته‌های فنی در دانشگاه‌های معتبر ترکیه تحصیل نمایند. امروزه دولت ترکیه به دلیل نیاز شدید به خودکفایی، هزینه‌های زیادی صرف پیشرفت رشته‌های مهندسی در این کشور همچون رشته‌های کامپیوتر، برق، مکانیک، معماری و … شده است. از این رو بیشتر دانشگاه‌های ترکیه به طور کامل مجهز بوده و فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی می‌توانند به طور عملی با دستگاه‌های موردنیاز خود کار کرده و مهارت کسب کنند. همچنین کشور ترکیه به دلیل ایجاد فرصت‌های شغلی برای نیروهای متخصص و ارائه مزایای فوق‌العاده برای این افراد توانسته نتایج مطلوبی را در این راستا به دست آورد. بنابراین دانشجویان علاقه‌مند به رشته‌های فنی با غنیمت شمردن این فرصت‌ها مهاجرت تحصیلی به ترکیه را بهنرین گزینه برای خود قرار می‌دهند. در ادامه به شرایط تحصیل در رشته‌های فنی در ترکیه خواهیم پرداخت با ماه همراه باشید.

راه‌های تحصیل در رشته‌های مهندسی در ترکیه

ورود به رشته‌های مهندسی در ترکیه با دو آزمون YOS، آزمون SAT و بورسیه‌های تحصیلی امکان‌پذیر می‌باشد. برای تحصیل کارشناسی نیازی به قبولی در آزمون تومر نخواهید داشت. اما بهتر است پیش از اقدام به تحصیل مدرک تومر خود را دریافت کنید و این آزمون را فقط در صورت نداتشن زمان کافی به بعد موکول نمایید.

تحصیل رشته‌های مهندسی با آزمون YOS

مهم‌ترین آزمون کشور ترکیه برای تحصیل در رشته‌های فنی، آزمون یوس می‌باشد که فقط منحصر به این کشور است و به نوعی معادل کنکور سراسری ایران می‌باشد. سوالات آزمون یوس نسبت به سوالات کنکور سراسری ایران بسیار آسان‌تر است و زمان لازم برای قبولی در این آزمون 4 ماه و برای دریافت یک نتیجه عالی 9 ماه می‌باشد. (البته این مدت زمان نسبت به توانایی شما می‌تواند کمتر یا بیشتر باشد).

آزمون یوس برای آن دسته از دانشحویانی است که قصد دارند در رشته‌های مهندسی به زبان ترکی در ترکیه تحصیل کنند. البته با این آزمون می‌توانید به زبان انگلیسی هم به تحصیل مشغول باشید؛ اما این موضوع زیاد شایع نیست. توجه داشته باشید که هر دانشگاه در زمان مخصوص به خود، آزمون را برگزار می‌کند. به طور کلی می‌توتان گفت که این آزمون سراسری نبوده و سوالات دانشگاه‌ها با یکدیگر تفاوت دارد.

شرایط تحصیل مهندسی در ترکیه

تحصیل رشته‌های مهندسی با آزمون SAT

بسیاری از کشورها برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی از آزمون جامعی به نام آزمون SAT استفاده می‌کنند. این آزمون برای اولین بار توسط موسسه کالج برد ایالت متحده آمریکا ابداع شد و همه ساله سوالات این آزمون توسط همین موسسه طرح می‌شود. آزمون SAT مخصوص دانشجویانی است که قصد دارند به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های ترکیه تحصیل کنند. به این صورت که برخی دانشگاه‌های ترکیه همچون دانشگاه حاجت‌تپه، فقط از طریق آزمون SAT داشجویان خارجی را جذب می‌کنند. به طور کلی می‌توان گفت که بیشتر دانشگاه‌های خصوصی و برخی دانشگاه‌های دولتی با این آزمون دانشجویان را پذیرش می‌دهند.

بورسیه تحصیلی برای رشته‌های مهندسی در ترکیه

برای تحصیل رشته‌های فنی در ترکیه، بورسیه تحصیلی یک امتیاز بزرگ و منحصر به فرد محسوب می‌شود. بسیاری از دانشجویان به دلیل هزینه‌های بالای زندگی و تحصیل در خارج از کشور، از آرزوی خود که تحصیل در خارج از کشور می‌باشد منصرف می‌شوند. خوشبختانه دانشگاه‌های کشور ترکیه با اعطای بورسیه تحصیلی، فرصت مناسبی برای تحصیل دانشجویان علاقه‎مند به رشته‌های مهندسی فراهم کرده‌اند.

بهتر است بدانید که بورسیه تحصیلی شرایط خاصی دارد و دانشجویان واجد شرایط می‌توانند در آن ثبت‌نام کنند. دولت ترکیه برای پیشرفت علم و گسترش صنعت کشورش می‌خواهد دانشجویان با استعداد بین‌المللی را در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی خود بورسیه نماید. البته توجه داشته باشید که بعد از بورسیه شدن نیز شرایط خاصی برای تحصیل وجود دارد، از جمله این شرایط می‌توان به نمره بالا، نوشتن مقالات علمی و … اشاره کرد. اگر دانشگاه به این موضوع پی ببرد که شما دیگر واجد شرایط برای بورسیه شدن نسیتید، دیگر نمی‌توانید از امکانات در نظر گرفته استفاده نمایید.

جالب است بدانید که دانشگاه‌های ترکیه رشته‌های فنی و مهندسی را با شرایط بسیار آسان نسبت به رشته‌های پزشکی بورسیه می‌کنند. به عنوان مثال برای پذیرش رشته‌های مهندسی در دانشگاه‌های ترکیه معدل بالای 14 کفایت می‌کند. در حالی‌که برای بورسیه شدن در رشته‌های پزشکی معدل بالای 18 موردنیاز می‌باشد. بنابراین بورسیه تحصیلی کشور ترکیه یک بستر مناسب برای متحول ساختن زندگی دانشجویان رشنه‌های مهندسی به شمار می‌رود.

تحصیل مهندسی در ترکیه با آزمون yos

تحصیلات تکمیلی رشته‌های مهندسی در ترکیه

برای دانشجویان ایرانی که می‌خواهند تحصیلات تکمیلی رشته‌های فنی در کشور ترکیه بگذرانند، روش‌های رایجی وجود دارد که در این بخش به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. دانشگاه‌های ترکیه یک مقصد مهم و محبوب برای این افرادا هستند، این دانشگاه‌ها با ارائه بهترین امکانات و تجهیزات به یادگیری عمیق دانشجویانی که قصد دارند با کارهای عملی بیشتر آشنا شوند، کمک می‌نمایند. در رشته‌های مهندسی همکاری و کارهای تیمی دانشجویان مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکترا بیشتر به چشم می‌آید.

آزمون ALES: آزمون ALES یک امتحان ورودی برای تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های ترکیه می‌باشد. دانشگاه‌های ترکیه این آزمون را برای پذیرش دانشجویان داخلی و خارجی برگزار می‌کنند. هدف از این آزمون ارزیابی توانایی‌های کلامی و منطقی دانشجویان است و به سنجش تخصص افراد نمی‌پردازد. این آزمون در دو نوبت در سال و در ماه‌های اردیبهشت و آذر توسط آموزش عالی کشور ترکیه برگزار می‌گردد.

آزمون GRE: این آزمون توسط موسسه ETS آمریکا برگزار می‌گردد. یکی از معتبرترین آزمون‌ها برای پذیرش دانشجویان کارشناسی‌ارشد و دکترا در رشته‌های فنی در کشور ترکیه محسوب می‌شود. آزمون GRE یک تست منطق بوده و به سنجش قوای تحلیلی افراد می‌پردازد.

بورسیه تحصیلی: دانشجویان مهندسی در کشور ترکیه می‌توانند علاوه بر مزایای بورسیه تحصیلی از شرایط مانند دستیار آموزشی و دستیار پژوهشی نیز بهره‌مند شوند. توجه داشته باشید که شرایط بورسیه دوره‌های کارشناسی‌ارشد و دکترا کمی متفاوت‌ است، به این صورت که دانشجویانی که در دوره‌های ارشد بورسیه می‌شوند باید بعد از اتمام تحصیلات خود در یک دوره 1 تا 2 ساله برای دولت با حقوقی که مشخص می‌کند، کار کنند.

براساس مطالب ذکر شده می‌توان نتیجه گرفت که کشور ترکیه برای دانشجویان علاقه‌مند به رشته‌های مهندسی فرصت مناسبی را فراهم کرده است تا دانشجویان بتوانند در کنار تحصیلات خود از مزایای تعیین شده از سوی دولت ترکیه بهر‌ه‌مند شوند و پس از اتمام تحصیلات خود در این کشور ماندگار شده و در حرفه‌ خود به کار مشغول شوند. همانطزور که اشاره کردیم آزمون‌های مهم متعددی برای ورود به رشته‌های فنی در کشور ترکیه برگزار می‌شود، ما پیشنهاد می‌کنیم که اگر شرایط بورسیه را دارید حتماً همین راه را برای ورود انتخاب نمایید. به دلیل رقابت بالا برای پذیرش در رشته‌های مهندسی در دانشگاه‌های ترکیه بهتر است خود را از قبل برای امتحان‌های ورودی تعیین شده دانشگاه آماده کرده و در صورت نیاز با ارائه مقالات علمی قوی همراه با معدل خوب از طریق بورسیه تحصیلی برای پذیرش نیز اقدام نمایید.

تحصیل رشته معماری در ترکیه

تحصیل رشته معماری در ترکیه

کشور ترکیه از گذشته تاکنون به کشوری با معماری‌های زیبا و اعجاب‌‌انگیز معروف است، به طوری‌که معماری زیبای ساختمان‌ها در این کشور چشمگیر می‌باشد. همه ساله رشته معماری در ترکیه با طرفداران زیادی روبه‌رو می‌شود. به دلیل تعداد زیاد متقاضیان رشته معماری در ترکیه، این رشته توسط اساتید درجه یک در سطح دنیا تدریس می‌شود. دانشگاه‌های ترکیه به دلیل بالا بودن استانداردهای آموزشی دارای ارزش بسیار بالایی است، شما می‌توانید با انتخاب رشته موردنظر خود به راحتی وارد دانشگاه‌های ترکیه شوید. این مقاله در راستای آشنایی با شرایط تحصیل معماری در ترکیه راهنمای کاملی برای علاقه‌مندان به تحصیل در این رشته خواهد بود.

شرایط تحصیل معماری در ترکیه

تحصیل رشته معماری در ترکیه در دانشگاه‌های مهندسی این کشور ارائه می‌شود و شما باید با آگاهی از شرایط کلی گرایشات مهندسی اطلاعات کافی و موردنیاز خود را از گرایش معماری کسب کنید. کشور ترکیه با ارائه برنامه‌های آموزشی قوی در زمینه‌های مهندسی، از مهم‌ترین مراکز در ارائه برنامه‌های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی می‌باشد.

اساسی‌ترین شرط تحصیل در هر گرایش و رشته‌ای برای هر فرد داشتن قدرت خلاقیت است، با سنجش مهارت‌های خود می‌توانید مطمئن شوید که آیا امکان برقراری ارتباط عمیق با فناوری‌ها، هنرهای زیبا، علوم انسانی و اجتماعی و اصول مرتبط به فلسفه های معماری را دارید یا نه. به این ترتیب با یک ذهنیت تاریخی و ارتباط‌ سازی با ارزش‌های اخلاقی و زیباشناسی به پیشرفت فردی و اجتماعی جامعه کمک خواهید کرد.

برای تحصیل در رشته معماری در ترکیه باید زبان تحصیل خود را انتخاب نمایید، اگر انتخاب شما زبان ترکی باشد، مسلماً قدرت انتخاب دانشگاه‌ها و گرایشات بیشتری را در این کشور خواهید داشت. در حالی که با انتخاب زبان انگلیسی به عنوان زبان آموزش اصلی اگرچه هزینه‌های تحصیل رشته معماری نسبت به انتخاب زبان آموزش ترکی افزایش می یابند؛ اما این شانس را دارید که از یک سیستم آموزشی استاندارد بین الملل برخوردار شوید و خود را با آخرین دستاوردهای معماری در جهان آشنا کنید، چرا که تمامی اساتید بین‌المللی به آموزش آن می‌پردازند.

شرایط تحصیل معماری در ترکیه

شرایط پذیرش رشته معماری در ترکیه

دانشگاه‌های ترکیه تمرکز اصلی خود را بر روی سیستم آموزشی این گرایش مطابق با فرهنگ معماری این کشور قرار داده‌اند. البته علاوه بر این به بالا بردن کیفیت سیستم آموزشی خود در راستای دستیابی دانشجو به شغل مرتبط پس از فارغ‌التحصیلی نیز بسیار اهمیت می‌دهند. از این رو می‌‌توان گفت یکی از شروط اصلی پذیرش در رشته معماری در ترکیه، علاوه بر افزایش میزان سطح دانش خود از معماری، توانایی انطباق دانشجو با فرهنگ و سبک معماری این کشور است. برای تحصیل رشته معماری شرایط دیگری نیز وجود دارند که در زیر به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

  • در ابتدای دوره باید بتوانید خود را با کار گروهی هماهنگ کنید تا در پایان دوره و تحصیلات تکمیلی بنوانید به راحتی مطالعات مستقل خود را ارائه دهید.
  • در کنار تحصیل خود، قدرت بدعت‌گذاری داشته باشید و بتوانید یک طرح یا ایده جدید یا روش علمی نوین را چه در مرحله طراحی و چه در مرحله اجرایی و پیاده سازی طرح ارائه دهید.
  • یکی از شروط اصلی پذیرش دانشگاه‌های ترکیه برای گرایش معماری، پذیرش در آزمون ورودی و یا ارائه مدارک آزمون بین‌المللی مانند آزمون yos ترکیه می‌باشد.
  • ارائه مدرک معتبر زبان انگلیسی بین‌المللی همچون آیلتس یا تافل در دانشگاه‌‌هایی که گرایش معماری را به زبان انگلیسی ارائه می‌دهند الزامی است.
  •  فرصت فرجه در اختیار شما قرار داده می‌شود، مثلاً برای برای مقطع کارشناسی که 4 ساله است به شما تا 5 سال فرصت داده می‌شود که بتوانید مدرک خود را اخذ نمایید.
  • شما باید به همراه تمامی مدارک و اسناد لازم در روز مصاحبه حضور یابید و در مصاحبه شرکت نمایید.

هزینه تحصیل معماری در ترکیه

شهریه تحصیل در تمامی گرایشات ترکیه از جمله معماری، به دانشگاه انتخابی شما که می‌تواند خصوصی و یا دولتی باشد بستگی دارد. همچنین هزینه‌های کلی چه زندگی، چه تحصیل به شهری که انتخاب می‌کنبد نیز تاثیر بسزایی دارد. شهریه هر ترم برای دانشگاه‌های دولتی جهت تحصیل در رشته معماری حداقل در حدود 300 دلار است. البته این مبلغ در هر ترم برای دانشگاه‌های خصوصی حدود 1000 دلار خواهد رسید.

علاوه بر شهر و دانشگاه انتخابی شما، مقطع انتخابی نیز باید در نظر گرفته شود. میزان شهریه برنامه‌ها و دوره‌‌های هر دانشگاه برای هر گرایش در ترکیه در ابتدای سال مشخص می‌‌شود. طبق آخرین آمار هزینه دانشگاه‌های دولتی به طور تقریبی بین 80-1500 دلار تعیین شده است، که این اختلاف زیاد به دلیل انتخاب زبان تحصیل (ترکی یا انگلیسی) و تابعیت دانشجو (ترکی یا دانشجوی بین الملل اروپایی یا غیر اروپایی) می‌باشد و برای دانشگاه‌‌های خصوصی این مقدار بین 5000 تا 20000 دلار برآورد شده است.

ارشد معماری در ترکیه

دوره کارشناسی‌ارشد معماری در ترکیه حدود 2 سال به طول می‌انجامد و شامل 120 واحد درسی می‌باشد. همانند مقاطع ارشد در ایران در پایان دوره می‌بایست پایان‌نامه‌ ارائه دهید. ترم‌های تحصیلی ارشد معماری در ترکیه در دو دوره برگزار می‌شوند؛

  1. شروع ترم‌ها از اکتبر تا ژانویه و از ژانویه تا جولای می‌باشد. در این میان دو هفته تعطیلات دانشگاهی در نظر گرفته می‌شود. تعطیلات تحصیلی برای تمامی مقاطع معمولاً در فصل تابستان و بین ماه‌های جولای تا اکتبر اجرا می‌شود.
  2. بیشتر دوره‌های کارشناسی‌ارشد در ترکیه در ماه اکتبر آغاز می‌‌شوند. بنابراین گزینه‌های دیگری برای دوره‌های پاره‌‌وقت وجود دارد که با توجه به هر دانشگاه متفاوت خواهد بود.

هزینه تحصیل در دوره ارشد معماری در ترکیه به زبان انگلیسی در حدود 500 یورو می‌‌باشد. در حالی که این مقدار هزینه برای دانشگاه‌هایی که بر پایه زبان ترکی تدریس می‌کنند در حدود 100 تا 200 یورو کمتر خواهد بود.

دکتری معماری ترکیه

از آنجا که کشور ترکیه در تلاش است تا به اتحادیه اروپا بپیوندد، سیستم تحصیل دکتری در ترکیه بیشتر به دانشگاه‌های اروپایی شباهت دارد. دوره دکتری به صورت تمام‌وقت حدود 4 سال به طول می‌انجامد. در پایان دوره با ارائه رساله‌ای که به تایید کمیته هیئت علمی دانشگاه می‌رسد، در مقطع دکتری در ترکیه فارغ‌التحصیل خواهید شد.

هزینه تحصیل دکتری رشته معماری در ترکیه به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های دولتی برای دانشجویان خارجی در هر ترم  بین 500 تا 800 یورو می‌باشد. البته هزینه برای دوره‌هایی که به زبان ترکی ارائه می‌شوند کنر خواهد بود. ناگفته نماند که اغلب دانشگاه‌های ترکیه در مقطع دکتری برای دانشجویان با درصدهای مختلفی بورسیه اعطا می‌کنند تا مقداری از این هزینه‌ها را پوشش دهد.

دکترای تحصیل معماری در ترکیه

بهترین دانشگاه‌های معماری ترکیه

موضوع قابل توجه این است که در ترکیه برای رشته معماری تنها یک دانشگاه که بهترین باشد وجود ندارد و خوشبختانه دانشگاه‌های ترکیه در سطح جهانی جزء بهترین دانشگاه‌ها در ارائه رشته معماری هستند که در این بخش به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

بازار کار معماری در ترکیه

به دلیل بازار کار بسیار مستعد در زمینه معماری در ترکیه، فارغ‌التحصیلان تشویق می‌شوند تا در کسب نمرات بالا تلاش کنند. معماران در کشور ترکیه علاوه بر طراحی ساختمان‌ها می‌توانند به طراحی سازه‌های تزئینی مانند آبنماها، لوازم و اکسسوری‌های قابل استفاده در ساختمان سازی بپردازند. علاوه بر این اگر در دوره تحصیل خود گرایش معماری داخلی را انتخاب نموده‌اید می‌توانید در زمینه طراحی دکوراسیون‌های داخلی بسیار موفق باشید. خوشبختانه ترکیه در زمینه معماری فضای بیرون و داخلی بسیار پیشرفته و موفق است و با آغوشی باز خلاقیت و نوآوری معماران جوان را پذیزا می‌باشد.

درآمد معماری در ترکیه

هانمطور که اشاره کردیم معماران در ترکیه دارای جایگاه بالایی هستند، به همین دلیل میزان حقوق دریافتی و متوسط درآمد در ترکیه برای یک مهندس معمار مبلغ قابل توجهی خواهد بود. حداقل حقوق مهندسان و فارغ‌التحصیلان رشته معماری در ترکیه چیزی در حدود 80،329 لیر می‌باشد و حداکثر حقوق نیز برابر با ۱۴۱ هزار و ۱۰۰ لیر در سال خواهد بود؛ که این میزان حقوق را می‌توان با درآمد یک پزشک در استانبول مقایسه کرد که حداقل حقوق پزشکان در استانبول ۱۷۰ هزار لیر است. توجه داشته باشید که درآمد شما نسبت به مهارت و رزومه کسب شده بسیار بیشتر خواهد بود و ممکن است از درآمد یک پزشک جراح نیز بیشتر باشد.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل رشته معماری در ترکیه

 برای تحصیل در رشته معماری در کشور ترکیه می‌توانید مدارک زیر را از طریق بارگذاری آنها در پرتال برنامه آنلاین، ارسال نمایید:

  • فرم درخواست
  • کپی صفحات گذرنامه
  • گواهی فارغ‌التحصیلی از دبیرستان
  • ریز نمرات دبیرستان
  • گواهی معادل مدرک دانشگاه
  • 6 قطعه عکس
  • ثبت نام اقامت و کارت شناسایی ترکیه
  • ارائه مدرک بین المللی زبان انگلیسی (در صورت نیاز)
  • مدرک زبان تومر (در صورت نیاز)
  • پیش پرداخت برای دریافت‌نامه پذیرش (کشورهایی که به ویزا احتیاج دارند باید کل هزینه‌های اداری را بپردازند و کشورهایی که ویزا لازم ندارند باید 200 دلار بپردازند)
  • دریافت‌نامه پذیرش
تحصیل دکترا در ترکیه

تحصیل مقطع دکترا در ترکیه

کشور ترکیه با توجه به کیفیت سیستم آموزشی و هزینه‌های تحصیل و زندگی مناسب در ترکیه گزینه خوبی برای تحصیل در مقطع دکترا برای دانشجویان بین‌المللی می‌باشد. این کشور همواره پل ارتباطی بین کشورهای اروپایی و آسیایی است. بیشتر استانداردهای آموزشی در این کشور مطابق با استانداردهای آموزشی در کشورهای اروپایی می‌باشد. اعطای بورسیه برای دانشجویان مقطع دکترا در کشور ترکیه و ندریس در دانشگاه‌های این کشور به چند زبان، دانشجویان خارجی زیادی را به سمت این کشور سوق می‌دهد.

شرایط تحصیل دکترا در ترکیه

در حال حاضر دانشجویان خارجی زیادی در دانشگاه‌های این کشور مشغول به تحصیل می‌باشند. کشور ترکیه زمینه را برای استخدام نیروهای خارجی با ایجاد نهادهای آموزشی فراهم می‌کند. همچنین مراکز آموزش عالی در ترکیه تحت نظارت آموزش و پرورش عالی فعالیت می‌کنند، تمامی این مراکز طبق سیاست‌های دولت ترکیه عمل کرده و سبب ایجاد روشی مدرن و بین‌المللی برای آموزش شده‌اند.

از مهم‌ترین شرایط اخذ پذیرش دکترا در ترکیه می‌توان به فارغ‌‌التحصیلی از دانشگاه معتبر، مرتبط بودن رشته کارشناسی و یا کارشناسی‌ارشد، ارائه مقاله بین‌المللی، مدرک زبان قوی، داشتن معدل بالا و داشتن استاد راهنما و … اشاره کرد. مدت زمان تحصیل دکترا در ترکیه به طور معمول بین 3 تا 5 می‌باشد.

شروع سال تحصیلی در این دوره از ماه‌های اکتبر، فوریه و ژوئیه می‌باشد. همانطور که ذکر شد برنامه‌ها و ساختار دوره دکترا در این کشور مطابق با محتوای برنامه‌های دکترا در کشورهای اروپایی است. بیشترین تمرکز در مقطع دکترا در ترکیه بر روی تحقیق و پایان‌نامه می‌‌باشد، که در صورت تایید پایان‌نامه توسط اساتید به دانشجویان مدرک دکترا تعلق خواهد گرفت.

قابل ذکر است که روش‌های تدریس در مقطع دکترا در میان دانشگاه‌های مختلف این کشور با یکدیگر متفاوت است. به طوری که در برخی از دانشگاه‌ها با شروع سال تحصیلی به ارزیابی توانایی‌های مطالعاتی دانشجویان پرداخته می‌شود. در مقابل برخی از دانشگاه‌ها ممکن است دوره‌های کارآموزی اجباری را برای دانشجوبان در برنامه‌های آموزش خود داشته باشند. هدف این دانشگاه‌ها از برگزاری دوره‌های کارآموزی اجباری، ارزیابی و سنجش دانش عمومی دانشجویان می‌باشد.

شرایط تحصیل دکترا در ترکیه

مزایای تحصیل دکترا در ترکیه

کشور ترکیه با در دست داشتن دومین نرخ رشد اقتصادی در جهان، بازارهای در حال توسعه و نفوذ سیاسی، بهترین مکان برای ادامه می‌باشد. چرا که دانشجویان پس از اتمام تحصیلات خود به آینده شغلی خود امیدوار خواهند بود. همچنین دلیل استقبال دانشجویان از این کشور جهت تحصیل دکترا هزینه‌‌های پایین زندگی و شهریه دانشگاه‌ها است.

از دیگر مزایای مهم تحصیل دکترا در ترکیه می‌توان به سیستم آموزشی مدرن طبق استانداردهای سیستم آموزشی آمیکا، اخذ بورسیه تحصیلی، امکان تحصیل به زبان انگلیسی، امکان تحصیلات تکمیلی با روش‌های تحقیقاتی مدرن و آرشیو تحقیقاتی تاریخی اشاره کرد.

کشور ترکیه دارای آموزش با کیفیت، اساتید موفق و با تجربه و سیستم آموزشی یکپارچه جهانی می‌باشد. همچنین کشور ترکیه، کشور فرهنگ‌ها و هنر است که همه این عوامل یاد شده اصلی‌ترین دلیل برای تحصیل دکترا در این کشور پرجاذبه می‌باشد.

آزمون‌های ورودی دوره دکترا در ترکیه

جهت تحصیل در مقطع دکترا، برای اثبات تجربه و بار علمی خود باید در آزمون‌های ورودی شرکت نمایید. اکثر این آزمون‌ها در ترکیه تحت عنوان امتحان ورودی تحصیلات تکمیلی (ALES) برگزار می‌شود. حدنصاب نمره این آزمون برای هر متغیر می‌باشد. اما عمدتاً حداقل نمره لازم برای هر فرد بین 50 تا 70 است.

این آزمون همه ساله در زمان معین برگزار می‌شود. برای کسب اطلاع از تاریخ برگزاری آزمون و اطلاعات بیشتر در مورد ALES به مرکز گزینش و جابجایی دانشجویی ترکیه مراجعه کنید (ÖSYM). همچنین دانشجویان می‌توانند با آزمون‌های بین‌المللی دیگر با کسب حداقل نمره مجاز همچون GMAT (حداقل نمره مجاز 500) و GRE (حداقل نمره مجاز 685) اقدام به اخذ پذیرش دوره دکترا نمایند.

برترین دانشگاه‌های دکترا در ترکیه

دانشجویان برای پذیرش دکترا در دانشگاه‌های ترکیه باید مدرک کارشناسی‌ارشد خود را مورد تایید دانشگاه‌های ایین کشور می‌باشد را ارائه دهند، اما آن دسته از دانشجویانی که تحصیلات کارشناسی‌ارشد خود را در دانشگاه‌های اروپایی به پایان رسانده‌اند به تایید مدارک خود نیازی ندارد. پیش از ورود به این دوره تحصیلی ابتدا باید از دانشگاه‌های معتبر و برتر این کشور شناخت داشته باشید، همانطور که می‌دانید اکثر دانشگاه‌های ترکیه مورد تایید کشورهای دیگر دنیا می‌باشد اما در این بخش به معرفی بهترین دانشگاه‌های ارائه دهنده دوره دکترا با رتبه‌بندی Qs می‌پردازیم:

ردیف

نام دانشگاه رتبه

1

دانشگاه کوچ (Koç University)

465

2

دانشگاه سابانجی (Sabanci University)

521-530

3

دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)

551-560

4

دانشگاه فنی خاورمیانه (METU)

601-650
5

دانشگاه بغازیچی( Boğaziçi University)

651-700

6

دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical University)

751-800

7

دانشگاه آنکارا (Ankara University )

801-1000

8

دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)

801-1000

9

دانشگاه استانبول (Istanbul University)

801-1000

هزینه تحصیل دکترا در ترکیه

 شهریه دکترا در دانشگاه‌های دولتی که به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند بسیار پایین است و معوملاً حدود 500 تا 800 یورو در سال برای دانشجویان بین‌المللی می‌باشد. این مبلغ برای شهروندان ترکیه و یا دوره‌هایی که به زبان ترکی تدریس می‌شوند نیز کمتر می‌باشد. البته ناگفته نماند که این میزان شهریه بسته به دانشگاه و دوره دکترا متغیر است. در مقابل شهریه دانشگاه‌های خصوصی در این کشور به طور چشمگیری بیشتر می‌باشد، با توجه به اینکه امکانات مالی در این موسسات بیشتر است. هزینه این دانشگاه‌ها سالانه حدود 5،250 تا 17،500 یورو می‌باشد.

علاوه بر شهریه و هزینه‌های پایین زندگی در کشور ترکیه، تحصیل مقطع دکترا از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه می‌باشد. دانشجویان برای صرف هزینه‌های زندگی همچون سکونت، غذا، برنامه‌های تفریحی، سفر و … معمولاً در ماه بین 350 تا 425 یورو نیاز دارند.

هزینه تحصیل دکترا در ترکیه

شرایط کار برای دانشجویان دکترا در ترکیه

امکان پیدا کردن کار برای دانشجویان مقطع دکترا نسبت به دانشجویان دیگر مقاطع تحصیلی بیشتر است زیرا دانشجویان این دوره با کسب دستاوردهای قابل ملاحظه و ارزیابی سطح علمی آن‌ها در اولویت جهت یافتن شغل در ترکیه قرار دارند. اما به طور کلی یافتن شغل مناسب برای دانشجویان خارجی در ترکیه کمی دشوار است، البته دانشجویان می‌توانند در کارهای غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود در این کشور مشفول فعالیت باشند به عنوان نمونه مشاغل دانشجویی بیرون از دانشگاه ترکیه شامل مشاغل پستی و دفتری، صندوقداری رستوران، امور فری لنسر بودن، کار دلیوری و … می‌باشد.

در هر شرایط دانشجویان برای داشتن شغل در ترکیه باید مجوز کار این کشور را دریافت نمایند. از مهم‌ترین فرصت‌های شغلی برای دانشجویان مقطع دکترا در محیط‌های دانشگاهی می‌توان به دستیار و یا تکنسین های پژوهشی در دانشگاه اشاره کرد.

مدارک موردنیاز برای پذیرش تحصیل دکترا در ترکیه

دانشجویان خارجی متقاضی تحصیل دکترا در دانشگاه‌های ترکیه جهت اخذ پذیرش باید مدارک زیر را ارائه نمایند:

  • ارائه مدارک دیپلم، پیش دانشگاهی، کارشناسی، کارشناسی ارشد به همراه سایر ریز نمرات آن‌ها
  • تکمیل فرم درخواست که باید بصورت آنلاین ارسال شود.
  • ارائه رزومه تحصیلی دانشجو
  • ارائه یک نسخه کپی از پاسپورت معتبر دانشجو
  • ارائه انگیزه‌نامه دانشجو مبنی بر دلیل ادامه تحصیل در ترکیه
  • ارائه توصیه‌نامه  از اساتید دوره­ کارشناسی ارشد
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی آیلتس و یا تافل
  • ارائه نمرات زبان ترکی برای دانشجویانی که قصد تحصیل به زبان ترکی را دارند.
  • ارائه مدارک آزمون‌های GRE یا GMAT
راهنمای هزینه تحصیل و زندگی در ترکیه

راهنمای هزینه‌های تحصیل و زندگی در ترکیه

امروزه به دلیل هزینه‌های نسبتاً زیاد تحصیل و زندگی، سختی دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی در کشورهای معروف دنیا همچون کانادا، انگلیس، استرالیا، بیشتر متقاضیان ایرانی ادامه تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارجی به فکر تحصیل در کشوری هستند که هزینه‌های تحصیل مناسب‌تر و مقرون به صرفه‌تری داشته باشند. تحصیل در ترکیه از جمله گزینه‌های مناسب برای تحصیل می‌باشد. البته به غیر از بحث هزینه تحصیل، داشتن مهارت و دانش زبان انگلیسی نیز همواره به عنوان سدی برای متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارجی می‌باشد.

دانشجویان با ادامه تحصل در ترکیه می‌توانند در صورت تمایل در هر یک از کالج‌های این کشور به یادگیری زبان ترکی بپردازند. همچنین پس از گذراندن آزمون ورودی می‌توانند با هزینه بسیار کم در دانشگاه‌های دولتی این کشور مشغول به تحصیل شوند. کشور ترکیه به دلیل عدم نیاز به دریافت ویزا، نداشتن شرایط سخت پذیرش تحصیلی و نبود شرط سنی و گپ تحصیلی در کنار هزینه‌های بسیار مناسب زندگی و تحصیل جزء مقاصد برتر تحصیلی در سراسر دنیا شناخته شده است.  در این مقاله برای هموار ساختن بیش از پیش مسیر ادامه تحصیل در ترکیه برای متقاضیان ایرانی، به اطلاعات مهم هزینه‌های تحصیل و زندگی در ترکیه اشاره خواهیم کرد.

شرایط و هزینه‌های تحصیل در ترکیه

تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه، از متداولترین نوع تحصیل در این کشور برای دانشجویان خارجی محسوب می‌شود. طبیعتاً انتخاب این گزینه به دلیل هزینه کم و تقریباً رایگان تحصیل در دانشگاه‌های دولتی برای دانشجویان بین‌المللی عامل موثری به شمار می‌رود. اما یادتان نرود که تحصیل در دانشگاه‌های دولتی این کشور تنها با زبان بومی یعنی ترکی استانبولی امکانپذیر است.

دانشجویان خارجی جهت کسب مجوز ورود به دانشگاه‌های دولتی و معتبر این کشور، باید دوره‌های دروس پیش نیاز و آماده سازی زبان ترکی را در کالج‌های این کشور بگذرانند. سپس با قبولی ذر کنکور این کشور به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه بپردازند. البته در صورت داشتن توان مالی کافی در پرداخت هزینه و شهریه تحصیلی می‌توانید بدون نیاز به گذراندن دور‌های پیش نیاز درسی، کسب مدرک زبان ترکی و شرکت در کنکور، در کمترین زبان ممکن در یکی از دانشگاه‌های خصوصی به زبان انگلیسی به تحصیل در این کشور بپردازید.

نکته‌ حائز اهمیت در اینجا این است که عموماً شهریه دانشگاه‌های دولتی برای هر ترم به طور تقریبی 300 دلار می‌باشد. این در حالی است که شهریه دانشگاه‌های خصوصی و انگلیسی زبان این کشور بیشتر بوده و به هزاران دلار در هر ترم نیز می‌رسد.

دقت داشته باشید که هزینه تحصیل در ترکیه بسته به نوع دانشگاه (دولتی و خصوصی)، شهر محل استقرار دانشگاه (نظیر آنکارا، استانبول)، نوع رشته تحصیلی (پزشکی، مهندسی و..) و مقطع دانشگاهی (کارشناسی، ارشد و دکترا) کاملا متغیر می‌باشد. علاوه بر موارد ذکر شده، کارشناسان گروه مهاجرتی سفیر اپلای آماده پاسخگویی به سوالات شما در خصوص آخرین خبر و گزارشات هزینه تحصیل و زندگی در کشور ترکیه می‌باشند.

شرایط و هزینه‌های تحصیل در ترکیه

هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه

همانطور که ذکر شد هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی و ترکی زبان ترکیه نسبت به دانشگاه‌های خصوصی و انگلیسی زبان این کشور به مراتب بسیار کمتر می‌باشد، همچنین هزینه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا در ترکیه، نسبت به تحصیل در مقطع کارشناسی نیز بیشتر است. بنابراین شهریه تقریبی دانشگاه‌های دولتی در مقطع کارشناسی (تدریس دروس به زبان ترکی) برای هر ترم به شرح زیر می‌باشد:

  • دانشجویان ترک: 80 تا 250 دلار
  • دانشجویان خارجی: 240 تا 750دلار

شهریه دانشگاه‌های دولتی ترکیه در مقطع کارشناسی که (تدروس دروس به زبان انگلیسی) برای هر ترم به شرح زیر است:

  • دانشجویان ترک: 150 تا 500 دلار
  • دانشجویان خارجی: 450 تا 1500 دلار

همچنین برای ادامه تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی دانشگاه‌های خصوصی ترکیه مبلغ شهریه به طور میانگین بین 5000 تا 20،000 دلار برآورد شده است. اما برای ادامه تحصیل در ترکیه در مقاطع ارشد و دکترا شهریه دانشگاه‌های دولتی این کشور (تدریس دروس به زبان ترکی) برای هر ترم به شرح زیر می‌باشد:

  • دانشجویان ترک: 100 تا 200 دلار
  • دانشجویان خارجی: 300 تا 600 دلار

شهریه دانشگاه‌های دولتی ترکیه در مقاطع تکمیلی که دروس به زبان انگلیسی در آنها تدریس می‌شوند به شرح زیر است:

  • دانشجویان ترک: 200 تا 300 دلار
  • دانشجویان خارجی: 600 تا 900 دلار

لازم به ذکر است که شهریه دانشگاه‌های خصوصی نیز در این مقاطع به طور تقریبی 5000 تا 20،000 دلار برای هر ترم خواهد بود.

هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه

فعالیت دانشگاه‌های خصوصی در ترکیه از سال 1984 میلادی آغاز شده است، این دانشگاه‌ها زمینه‌های کاری خود را هر ساله گسترش می‌دهند. هدف از تاسیس این موسسات آموزش عالی در ترکیه، تبدیل شدن به قطب آموزش و تحقیقات در این کشور می‌باشد. کیفیت آموزشی دانشگاه‌های خصوصی در ترکیه بسیار بالا بوده و اغلب دروس دانشگاهی در آن‌ها به زبان انگلیسی ارائه می‌گردد. اما اغلب برای متقاضیان بین‌المللی ادامه تحصیل در ترکیه و ورود به دانشگاه‌های خصوصی، در تمامی این دانشگاه‌ها به دوره هم سطح‌سازی و مهارت زبان انگلیسی وجود دارد.

دانشگاه‌های خصوصی ترکیه برخلاف دانشگاه‌های دولتی این کشور که اغلب به زبان ترکی آموزش ارائه می‌دهند و نیازمند امتحان ورودی و یا کنکور هستند، علیرغم سطح بالی آموزشی‌شان نیازمند هیچ یک ازموارد بالا نیستند. اما موضوعی که در انتخاب اغلب دانشجویان خارجی متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه مهم بوده و سبب جذب آن‌ها به سمت دانشگاه‌های دولتی این کشور می‌شود، مسئله شهریه سالانه این نوع از دانشگاه‌های ترکیه می‌باشد.

بنابراین شهریه دانشگاه‌های خصوصی ترکیه برای هر ترم، بسته به نوع رشته، مقطع تحصیلی، مزایا و امکانات دانشگاه، محل و منطقه دانشگاه و سایر موارد از 6000 تا 20،000 دلار آمریکا متغییر می‌باشد. به طور کلی می‌توان گفت میانگین شهریه دانشگاه‌های خصوصی برای ادامه تحصیل در ترکیه به نسبت دانشگاه‌های دولتی این کشورو نسبت به شرایط فعلی ارز، بسیار بالاتر است. از این رو برای دانشجویان ایرانی، انتخاب دانشگاه‌های دولتی این کشور گزینه مناسبی خواهد بود. البته کیفیت بالای آموزشی در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه تضمین شده است و در اغلب موسسات به بیش از 40 درصد دانشجویان بین‌المللی کمک هزینه و بورسیه تحصیلی اختصاصی می‌یابد.

هزینه تحصیل و زندگی در ترکیه

هزینه‌های زندگی در ترکیه

علاوه بر کیفیت آموشی بالا، شهریه پایین دانشگاه، رفاه اجتماعی مناسب و عدم نیاز به ویزا، زندگی در این کشور به دلیل وجود مردمانی خونگرم ، طبیعت دلنشین و زیبا و آب و هوای مطلوب، مقصد مناسب‌تری برای دانشجویان خارجی محسوب می‌شود. اما چیزی که این کشور را بیش از پیش برای تحصیل مطلوب می‌سازد، هزینه‌های زندگی در این کشور است. به طور میانگین هزینه تحصیل یک دانشجوی بین‌المللی در ترکیه به طور ماهانه 400 تا 500 دلار می‌باشد که شامل هزینه‌های محل اقامت، غذا، لباس، سرگرمی، حمل و نقل و تلفن می‌شود.

علاوه بر این برای خرید کتاب، مایحتاج درسی و هزینه‌های اداری و اجرایی دانشگاه هزینه 100 تا 150 دلاری در نظر گرفت. البته باید این موضوع را یادآوری شد که هزینه‌های زندگی دانشجوی در حال تحصیل در ترکیه براساس شهر و محل استقرار، سبک زندگی و مقطع و رشته تحصیلی فرد متغیر خواهد بود. در ادامه به شرح میانگین هزینه‌های زندگی دانشجویان بین‌المللی در حال تحصیل به طور تقریبی برای هر ترم تحصیلی می‌پردازیم:

هزینه‌های کلی دانشجو در هر ترم 

خوابگاه، خانه: 1500 تا 2000 دلار (رهن اتاق یا خانه)

غذا: 1100 دلار

حمل و نقل: 300 دلار

کتاب و مایحتاج تحصیلی: 150 دلار

غذا

منوی دانشجویی: حدود 5 لیر

نان: 1/25 لیر

آب برای هر لیتر: 1/5 لیر

میوه و سبزیجات برای هر کیلو: از 2 تا 10 لیر

برنج و پاستا برای هر کیلو: از 2 تا 4 لیر

شکر و نمک برای هر کیلو: حدود 4 لیر

چای و کافی برای هر فنجان: 2 تا 5 لیر

هزینه‌های متفرقه

بلیط سنما: 15 لیر

بلیط کنسرت: از 25 لیر

آرایشگاه: از 15 لیر

حمل و نقل

بلیط اتوبوس دانشجویی: 1/5 لیر

بلیط مینی‌بوس از تسی به کادیکوی: 7 لیر

تاکسی از تکسیم به بشیکتاش: 13 لیر

براساس موارد ذکر شده می‌توان نتیجه گرفت که کشور ترکیه با توجه به هزینه‌های بسیار مناسب زندگی و تحصیل در کنار داشتن کار دانشجویی، ادامه تحصیل در این کشور فرصتی عالی برای افرادی است که به دنبال ادامه تحصیل در دانشگاه‌های با کیفیت خارجی، با مدارک معتبر بین‌المللی به همراه هزینه‌های معقول و موجه هستند، می‌باشد.

سبد خرید