همه چیز در مورد آزمون ACT

همه چیز در مورد آزمون ACT

آزمون ACT که به وسیله شرکت ACT طراحی شده است یک آزمون ورودی برای پذیرش دانشجویان است که به وسیله بیشتر دانشگاه‌ها و دانشکده ها به کار گرفته می‌شود. آزمون ACT یکی از آزمون‌هایی است که متقاضیان دانشگاه‌های آمریکا برای اپلای در این کشور به آن احتیاج دارند. دانشجویانی که قصد اپلای برای دانشگاه‌های خارج از کشور به خصوص آمریکا را دارند، به طور معمول باید قبل از اپلای مدارک موردنیاز برای آن دانشگاه را بررسی کرده و تمامی مدارک مورد نیاز دانشگاه را آماده نمایند. نمره آزمون ACT یکی از مهم‌ترین مدارکی است که دانشگاه‌های آمریکا برای پذیرش دانشجویان خارجی به خصوص در مقطع لیسانس از متقاضیان می‌خواهند. برای آشنایی بیشتر با آزمون ACT شما را به مطالعه ادامه این مطلب دعوت می‌کنیم.

آزمون ACT چیست ؟

آزمون ACT که یکی از معتبرترین و معروف‌ترین آزمون‌های آمریکا می‌باشد که 7 بار در هر سال برگزار می‌گردد. این آزمون توسط موسسه غیرانتفاعی به نام American College Testing برگزار می‌‌شود که نام این آزمون نیز مخفف شده اسم همین موسسه است. هدف از برگزاری آزمون ACT سنجش توانایی و دانش علمی متقاضیانی است که از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده و قصد ثبت‌نام در دانشگاه را دارند. ظرفیت شرکت در این آزمون به طور میانگین هر ساله برای ۲ میلیون داوطلب می‌باشد که این داوطلبان اکثراً بومی آمریکا هستند.

البته در نظر داشته باشید که این آزمون از دانش آموزان بین‌المللی که بعد از دبیرستان قصد ورود به دانشگاه‌های آمریکا را دارند نیز گرفته می‌‌شود. نکته مهمی که همواره باید در اپلای به آن توجه داشته باشید این است که علاوه بر نمره آزمون‌های خواسته شده ارائه سایر مدارک همچون ریز نمرات دبیرستان و برای مقاطع بالاتر ریز نمرات دوره لیسانس، توصیه نامه و … نیز تاثیر بسزایی در پذیرش شما خواهد داشت.

همه چیز در مورد آزمون ACT

مزایای آزمون ACT

از مهم‌‌ترین مزیت‌های این آزمون این است که آن دسته از دانشجویانی که نمرات خوبی در دوران دبیرستان خود نتوانستند کسب کنند با شرکت در این آزمون و کسب نمره قابل قبول میتوانند این کمبود را جبران کنند. همچنین برای افرادی که ریزنمرات دبیرستان بالایی دارند نیز یک نوع امتیاز محسوب می‌شود، به این صورت که دانشگاه‌های آمریکا برای دانشجویانی که نمره دبیرستان بالایی دارند، بورسیه‌های تحصیلی اعطا می‌کنند. اگر این افراد در آزمون ACT نیز نمره بالایی کسب کنند، شانس آن‌ها در دریافت این بورسیه و یا کسب بورسیه با مبلغ بالاتر بالا می‌‌‌رود.
یکی دیگر از مزیت‌های آزمون ACT برای آن متقاضیانی است که بخواهند در همان دوران دانشجویی در شرکت‌ها و یا موسسات مشغول به کار شوند. زیرا تعدادی از شرکت‌ها هستند که از افراد جوان به عنوان نیروی کار استفاده می‌کنند و از آن‌ها نمره آزمون ACT را می‌‌‌خواهند. همچنین نمره بالای این آزمون عمده مزیتی که دارد به شما در آماده‌سازی رزومه‌ای قوی کمک شایانی می‌کند.

بخش‌های آزمون ACT

به طور کلی این آزمون از 4 بخش اجباری و یک بخش اختیاری تشکیل شده است. بخش اجباری این آزمون را سوالات مربوط به انگلیسی، ریاضیات، خواندن، علوم پایه تشکیل می‌دهد و بخش اختیاری آن نیز مربوط به نوشتن می‌باشد. در اصل آزمون ACT برای سنجش میزان درک شما به زبان انگلیسی در فهمیدن مطالب درسی و حل مسائل طراحی شده است و زبان این آزمون انگلیسی می‌باشد. محدوده نمره آزمون ACT از 1 تا 36 است که داوطلبان این آزمون به طور میانگین موفق به کسب نمره 21 می‌شوند. توجه داشته باشید که برای ورود به دانشگاه‌های برتر آمریکا کسب نمره 31 در این آزمون می‌‌تواند به شما کمک بزرگی نماید.

بخش اجباری آزمون

●    بخش انگلیسی این آزمون دارای 75 سوال می‌باشد و مدت زمانی که برای پاسخگویی به  این بخش در نظر گرفته شده است، 45 دقیقه می‌‌باشد.
●     بخش ریاضی دارای 60 سوال و 60 دقیقه وقت است.
●    بخش خواندن 40 سوال دارد و زمان پایان پاسخگویی به این بخش 35 دقیقه می‌باشد.
●    در  آخرین بخش اجباری سوالات مربوط به علوم پایه ارائه شده است که دارای ۴۰ سوال می‌باشد و زمان پاسخگویی به آن‌ها ۳۵ دقیقه است.

بخش اختیاری آزمون

اگر شما این آزمون را با بخش اختیاری نوشتن انتخاب کنید، 1 سوال به شما برای این بخش داده می‌ شود که برای نوشتن متن آن 40 دقیقه زمان خواهید داشت. در کل آزمون ACT بدون بخش مقاله 2 ساعت و 55 دقیقه به طول می‌انجامد و با بخش اختیاری مقاله 3 ساعت و 35 دقیقه طول خواهد کشید.
از آنجایی که این آزمون دارای دو بخش اختیاری و اجباری می‌باشد، زمان اعلام نتیجه آن‌ها نیز متفاوت است. دقت داشته باشید که زمان اعلام نتیجه این آزمون برای بخش‌های اجباری بین 2 تا 8 هفته متغیر است و برای بخش اختیاری نیز 4 هفته بعد از روز آزمون می‌باشد. مدرک ACT بعد از اعلام نتایج تا ۵ سال دارای اعتبار خواهد بود. البته بعد از ۵ سال نیز شما می‌توانید از آن در رزومه خود استفاده کنید اما برای بسیاری از دانشگاه‌ها و موسسات ارزشی نخواهد داشت.

همه چیز در مورد آزمون ACT

قوانین آزمون ACT

از مهم‌ترین اهداف این آزمون این آزمون یکسان‌سازی شرایط امتحانی برای همه افرادی است که در این آزمون شرکت می‌‌کنند. به همین دلیل در حین آزمون همه مراکز آن سختگیری‌های خاص خود را اعمال می‌کنند؛ در صورت رعایت نکردن این قوانین، ممکن است مراقب امتحانی شما را از امتحان بیرون کند و یا نمره‌دهی شما را کنسل کند.

 رعایت نکات زیر حین شرکت در این آزمون الزامی است پس حتماً به آن‌ها دقت نمایید:

● حضور به موقع برای شرکت درآزمون یکی از مواردی است که حتما باید آن را در نظر داشته باشید.
● در صورت تمام نشدن زمان پاسخگویی به سوالات یک بخش، حق رفتن به بخش های دیگر را ندارید و یا حق برگشتن به بخش‌های قبلی که پاسخ داده‌اید. همه این موارد تقلب محسوب می‌شود و موجب اخراج شما از آزمون خواهد شد. پس بهتر است سوالات هر بخش را در زمان مخصوص خودش پاسخ دهید.
● در بین بخش‌های آزمون زمانی را برای استراحت شما در نظر می‌گیرند. از وقت خود برای استراحت، خوردن خوراکی و یا آشامیدن آب استفاده کنید. هرگونه تبادل نظر با سایر داوطلبان تقلب محسوب خواهد شد.
● تلفن همراه خود را حتماً قبل از ورود به آزمون خاموش کنید. در صورتی که در حین آزمون برای دیدن ساعت به گوشی خود نگاه کنید و یا هرگونه صدایی از آن خارج شود، برگه شما گرفته می‌‌شود و نمره صفر برایتان رد خواهد شد.
● در هنگام شرکت در آزمون پاسپورت و کارت شناسایی معتبر همراه خود داشته باشید. حواستان باشد که پاسپورت‌تان دارای اعتبار باشد. همچنین عکس واضح و جدید نیز باید با خود به همراه داشته باشید.
● برای پاسخ دادن به سوال مداد و پاک کن به همراه داشته باشید.
● در روز آزمون به همراه داشتن ماشین حساب مجاز است، اما حواستان باشد که ماشین حساب باید بی صدا باشد. همچنین امکان استفاده موبایل به عنوان ماشین حساب وجود ندارد.
● داشتن برگه چرک نویس، برگه یادداشت، دیکشنری و… غیر مجاز می‌باشد.

همه چیز در مورد آزمون ACT

هزینه‌های آزمون ACT

در نظر داشته باشید که هزینه آزمون ACT به عوامل گوناگونی بستگی دارد، هزینه این آزمون برای افراد بومی و غیر بومی متفاوت است. همچنین هزینه آزمون بسته به اینکه شما می‌‌خواهید فقط در بخش اجباری آزمون شرکت کنید و یا مایل به شرکت در بخش اختیاری هستید نیز متفاوت می‌باشد. در ضمن چنانچه موفق به ثبت نام در زمان مشخص شده برای آزمون نباشید، جریمه دیرکرد باید پرداخت نمایید.
هزینه آزمون ACT برای داوطلبان بومی آمریکایی بدون بخش Writing یا نوشتن ۵۰.۵۰ دلار و برای داوطلبان بین‌المللی 150 دلار می‌باشد. همچنین هزینه این آزمون با بخش نوشتن برای داوطلبان بومی 67 دلار و برای داوطلبان بین‌المللی مبلغ 166.50 دلار خواهد بود. همچنین 30 دلار برای جریمه دیرکرد در ثبت نام در نظر گرفته شده است که در صورت ثبت نام در بازه 14 روز پس از پایان رسیدن مهلت ثبت نام باید پرداخت شود.

مراکز آزمون ACT

همانطور که ذکر شد این آزمون در 7 بازه زمانی در هزاران مرکز آزمون ACT در ایالات متحده و همچنین در مراکز بین‌المللی برگزار می‌‌گردد. متاسفانه به علت تحریم ایران این آزمون در کشور خودمان برگزار نمی‌‌شود. اما شما می‌ توانید با مراجعه به سایت ACT نزدیک‌ترین کشور و مرکز را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که آزمون ACT در تاریخ‌‌های مشخص شده در مراکز بین المللی برگزار می‌شود، بنابراین حتماً از قبل تاریخ‌ها و مکان دقیق را انتخاب کنید تا بتوانید برای آمادگی در این امتحان برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید. همچنین با مراجعه به سایت این آزمون می‌توانید به راحتی در آزمون ACT ثبت‌نام کرده و از الزامات آن باخبر شوید.

تاریخ برگزاری آزمون ACT

 آزمون ACT هر ساله در تاریخ‌های متفاوت برگزار می‌شود، اما به طور طبیعی 7 بار در سال و در ماه های فوریه، آوریل، ژوئن، ژوئیه، سپتامبر، اکتبر و دسامبر برگزار می‌گردد. معمولاً این آزمون در تاریخ‌های فوریه و جولای در نیویورک و یا مراکز بین‌المللی برگزار نمی‌شود. اما برای اطلاع از تاریخ دقیق آزمون ACT بهتر است به سایت رسمی ACT مراجعه نمایید.

همه چیز در مورد آزمون ACT

منابع آزمون ACT

در این بخش می‌خواهیم به معرفی تعدادی از منابع آنلاین آزمون ACT بپردازیم تا زمینه مطالعه برای این آزمون به راحتی برای شما فراهم گردد و نیازی به خرید کتاب نباشد؛
۱) سایت رسمی ACT
در این وب‌سایت شما می‌توانید آزمون‌های سال قبل را دریافت کرده و به عنوان منبعی ارزشمند از آن استفاده نمایید. زیرا این موسسه هر سال آزمون‌های سال‌های قبل را بر روی سایت خود منتشر می‌کند.
۲) موسسه Magoosh
این موسسه‌ بسیار معتبر که برای افراد داوطلب شرکت در آزمون ACT بسیار مناسب است. این موسسه علاوه بر برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آمادگی آزمون ای سی تی برنامه‌های درسی، کتاب، نمونه سوال و آزمون‌های جامع را به صورت رایگان برای داوطلبان بر روی سایت قرار می‌دهد.
۳) موسسه PrepFactory
این موسسه تنها سوالات و پاسخ‌ های آزمون‌ها را در اختیار شما نمی‌گذارد، بلکه سعی می‌کند تا نکات کلیدی و کاربردی را به جدیدترین روش‌ها برای شما آماده کند. با کمک این موسسه شما می‌توانید با استفاده از بهترین روش‌ها به سوالات آزمون پاسخ دهید.
۴) Khan Academy
این موسسه همانطور که یکی از موسسات عالی برای آزمون SAT محسوب می‌‌شود، برای آزمون ACT نیز بسیار مفید است. این سایت ویدئوهای آموزشی، نمونه سوالات و سایر مطالبی که برای شرکت در این آزمون نیاز باشد را برای شما فراهم کرده است.

آزمون GMAT چیست؟ (هر آنچه که درباره آزمون GMAT باید بدانید)

آزمون GMAT چیست؟ (هر آنچه که درباره آزمون GMAT باید بدانید)

آزمون GMAT بر گرفته از Graduate Management Admission Test، آزمونی بین المللی می‌باشد که ارائه مدرک آن جهت ورود به یکی از رشته‌های مدیریت، MBA، اقتصاد، تجارت و بازرگانی در یکی از هزاران دانشگاه مرتبط با این حوزه‌ها در قاره‌های آمریکای شمالی و اروپا الزامی می‌باشد.

امروزه این آزمون به عنوان یکی از معتبرترین ابزارهای سنجش مهارت‌های فردی و ذهنی متقاضیان شرکت در دوره‌هایی همچون MBA می‌باشد. نمره آزمونGMAT به عنوان یک معیار برای ارزیابی دانشجویان متقاضی، برای بسیاری از موسسات آموزشی و دانشگاه‌های معتبر برگزارکننده‌های این گونه دوره‌ها می‌باشد. در واقع می‌توان گفت اهمیت این آزمون در حد و اندازه‌های سایر امتحانات معتبر بین‌المللی همچون آیلتس، تافل و GRE می‌باشد.

تاریخچه آزمون GMAT

در سال 1953 انجمن Graduate Management Admission Council یا GMAC،برای پذیرش متقاضیان از کشورهای مختلف، با همکاری چند مدرسه کسب و کار تصمیم به طراحی یک آزمون استاندارد و معین گرفت. در سال اول، این آزمون حدود 2 هزار بار برگزار شد. اما اکنون حدودا 230 هزار بار در سال برگزار می‌شود. این موضوع در حقیقت این روند رو به رشد نشان می‌دهد که افراد برای ادامه تحصیل در رشته‌های مدیریت علاقه فراوانی دارند. در حال حاضر نیز حدود 2 هزار دانشکده در سرتاسر جهان برگزارکننده‌ این آزمون می‌‌باشند.

آزمون GMAT چیست؟

ساختار کلی آزمون GMAT

آزمون GMAT شامل بخش‌های زیر است:

1- ارزشیابی نگارش تحلیلی (Analytical Writing Assessment _ AWA)

این بخش از یک قسمت نوشتاری تشکیل شده است که مدت پاشخگویی به آن 30 دئقیق می‌باشد. هدف از این بخش یافتن مهارت فرد در فهمیدن و واکاوی استدلال‌های نهفته در پس یک تحلیل و سپس نقد آن تحلیل است.

نکته قابل توجه این است که این بخش مشابه قسمت‌های نوشتاری (رایتینگ) آیلتس یا تافل نیست و کمی پیچیده تر از آن‌ها می‌باشد. نحوه نمره‌دهی در این بخش نیز بدین صورت است که دو نمره بین 0 تا 6 توسط کامپیوتر و یک شخص تصحیح‌کننده به برگه امتحانی متقاضی تعلق گرفته و در نهایت میانگین این دو نمره به عنوان نمره نهایی این بخش برای فرد اختصاص خواهد یافت.

2- بخش استدلال یکپارچه (Integrated Reasoning)

این بخش به ارزیابی توانمندی‌های فرد در تحلیل منابع مختلف اطلاعاتی همچون نمودارها و جداول می‌پردازد، مدت پاسخگویی به سوالات این بخش 30 دقیقه می‌باشد.

این بخش دارای ۱۲ سوال در چهار بخش مجزا است:

– تفسیر بصری (Graphic Interpretation)

در این بخش باید سوالات جای خالی بر اساس شکل یا نمودار ارائه شده پر شوند.

– تحلیل دوقسمتی (Two-Part Analysis)

یک سوال با {معمولا} دو زیرسوال داده می شوند که باید پاسخ‌های ممکن از جدولی که گزینه‌ها را به شکل ستونی نشان می‌دهد، انتخاب شود.

– تحلیل جدول (Table Analysis)

یک جدول جهت مرتب شدن ارائه می‌شود که باید تحلیل شود و بر اساس آن به سوالات چند بخشی با پاسخ‌های صحیح و غلط جواب داده شود.

– استدلال چند منبعی (Multi-Source Reasoning)

در این نوع از سوال چند منبع اطلاعاتی در قالب نامه‌ها و متن‌های رسمی ارائه می‌شود و باید بر اساس این اطلاعات، به سوالات مربوطه پاسخ داده شود.

۳- مهارت محاسباتی (Quantitative)

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های آزمون GMAT، بخش مهارت محاسباتی است. این بخش از مجموعه سوالات تحلیلی و محاسباتی ریاضیات تشکیل شده و قصد دارد تا دانش ریاضیات متقاضی را در دو حوزه جبری و استدلالی مورد ارزیابی قرار دهد. سوالات این بخش نسبت به سایر بخش‌ها پیچیده هستند، به همین دلیل زمان پاسخگویی به سوالات آن 75 دقیقه در نظر گرفته شده است. نمرات این قسمت در بازه‌ای بین 0 و 60 محاسبه می‌گردد.

۴- مهارت کلامی (Verbal)

در واقع این بخش کمی دشوارتر از سایر بخش‌های آزمون است. در این بخش باید به سوالات درک مطلب، تحلیل انتقادی و تصحیح جمله پاسخ داد، همچنین مهارت دانش زبان انگلیسی متقاضی در قالب ارائه جملات به همراه نکاتی که نیاز به استدلال فرد دارد، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. این قسمت شامل 41 سوال 5 گزینه‌ای می‌باشد، داوطلبان باید در مدت زمان 75 دقیقه به سوالات پاسخ دهند. میانگین نمرات دواطلبان در این بخش 28 از 60 بوده است.

آزمون GMAT چیست؟

نحوه نمره‌دهی آزمون GMAT

در رابطه با نمره‌دهی این آزمون باید گفت که نمرات به صورت یک نمره تفکیکی برای سه بخش مجزا و یک نمره نهایی حداکثر 800 که در اصل ترکیب دو بخش غیرنگارشی آن است ارائه می‌‌شود. بر اساس اعلام موسسه GMAC، میانین نمرات متقاضیان در سال‌های اخیر بین 530 تا 540 بوده و نزدیک به 70 درصد از داوطلبان می‌تواندد نمره‌ای بین 200 تا 600 را به درست  آورند. پس بدیهی است که نمره بالای 600 نمره‌ای قابل قبول و نمره‌های بالای 700 از نمرات بسیار خوب محسوب می‌شوند.

نکات کلیدی در رابطه با آزمون

نکاتی که در مورد این آزمون باید مورد توجه قرار بگیرند:

نکته اول :

هر دو بخش چندگزینه‌ای آزمون، به صورت ارزیابی نتیجه پاسخ قبلی داوطلب عمل می‌کنند؛ یعنی پرسش اول در حد متوسط است و سوال بعدی بر اساس نتیجه سوال اول انتخاب خواهد شد. اگر به سوال اول پاسخ درست داده شود، سوال دوم مشکل‌تر خواهد بود و اگر پاسخ نادرست داده شود سوال ساده‌تری ارائه می‌شود. واضح است که داوطلب با پاسخ‌دهی به سوالات دشوار امتیازات بیشتری نیز به دست خواهد آورد.

نکته دوم :

در این آزمون برخلاف سایر آزمون‌ها، چنانچه سوالات بی‌پاسخ بمانند، امتیاز نیز کاهش خواهد یافت. در واقع، برخلاف اکثر آزمون‌ها که در آنها پاسخ نادرست امتیاز منفی دارد، اینجا پاسخ ندادن مشکل‌ساز بوده و داوطلب باید سعی کند به حداکثر سوالات پاسخ دهد.

هزینه شرکت در آزمون GMAT

متاسفانه آزمون GMAT در ایران برگزار نمی‌شود و ساده‌ترین راه موجود برای داوطلبان شرکت در یکی از حوزه‌های امتحانی این آزمون در کشورهای مجاور مثل قطر، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، امارات (دوبی و ابوظبی) و ترکیه (آنکارا و استانبول) می‌باشد.

هزینه شرکت در این آزمون برابر با 285 دلار آمریکا، 250 یورو و 225 پوند انگلیس می‌باشد. این هزینه با کارت‌های اعتباری ویزا  و یا مستر کارت قابل پرداخت می‌باشد. قابل ذکر است که برای شرکت در این آزمون در برخی از کشورها، داوطلبان باید مقدار مالیاتی بر اساس قانون آن کشور پرداخت نمایند. البته این مالیات علاوه بر هزینه اصلی محاسبه می گردد. ناگفته نماند که مراکز برگزاری آزمون GMAT در اطراف کشور ایران، بدون مالیات می‌باشند.

آزمون GMAT چیست؟

معرفی منابع مناسب برای آزمون GMAT

سایت رسمی آزمون GMAT ،برای شرکت‌کنندگان یک نرم‌افزار رایگان جهت آمادگی برای در اختیار متقاضیانی که در سایت آزمون ثبت نام کرده‌اند قرار می‌دهد. همچنین وب‌سایت رسمی آزمون (www.mba.com) نیز به صورت هفتگی تمرینات رایگانی را برای آمادگی هرچه بیشتر متقاضیان شرکت در آزمون ارائه می‌دهد. لازم به ذکر است از منابع مناسب برای آزمون GMAT می‌توان به نرم‌افزار GMATPrep که به صورت رایگان ارائه می‌گردد نیز اشاره کرد.
در قسمت زیر لیست 10 مجموعه برتر از بهترین منابع جهت موفقیت در آزمون GMAT  معرفی شده است:

  • The Official Guide to the GMAT Review Bundle + Question Bank + Video
  • Complete GMAT Strategy Guide Set: Manhattan Prep GMAT Strategy Guides
  • Ace the GMAT: Master the GMAT in 40 Days
  • GMAT for Dummies
  • (1,138 GMAT Practice Questions: Princeton Review (Graduate School Test Preparation
  • GMAT Test Prep
  • The GMAT Roadmap: Expert Advice Through Test Day
  • 30 Day GMAT Success
  • Franklin GMAT Vocab Builder
  • GMAT Clarity: The Official Guide for GMAT Self-Study