تحصیل داروسازی در کانادا

تحصیل داروسازی در کانادا

کشور کانادا از جمله کشورهای پرطرفدار با بیش از صدها فرهنگ مهاجرت می‌باشد. سالانه دانشجویان زیادی از سراسر دنیا برای تحصیل در رشته‌های پزشکی در کانادا از جمله داروسازی دز سطح بین‌المللی و کسب اقامت دائم کانادا به این کشور مهاجرت می‌نمایند. داروسازان نقش مهمی را در زمینه مراقبت‌های درمانی ایفا می‌کنند. به همین دلیل باید مهارت و دانش کافی در مورد دارو و موارد استفاده از آن را داشته باشند. حهت تحصیل در رشته داروسازی در کانادا دانشجویان باید با شرایط و نحوه پذیرش در آن آشنایی داشته و سپس جهت تحصیل در این رشته پرطرفدار اقدام نمایند. مطاله این مقاله در خصوص تحصیل رشته داروسازی در کانادا کمک بزرگی برای علاقه‌مندان خواهد کرد.

شرایط تحصیل داروسازی در کانادا

در حال حاضر در کشور کانادا حدود 33 هزار داروساز با مدرک معتبر داروسازی مشغول فعالین می‌باشند. برخی از آن‌ها در بیمارستان، برخی در انجمن داروسازی، برخی در سازمان‌های دولتی مربوط به دارو و برخی در دانشگاه‌های داروسازی فعالیت می‌کنند. متقاضیان تجصیل در رشته داروسازی در کانادا ابتدا باید وارد دوره عمومی در مقطع کارشناسی یا دوره‌هایی معادل فوق دیپلم شوند که در این دوره باید دروس ارائه شده شیمی، بیولوژی، زبان و ریاضی را با نمره بالای 75% پشت سر بگذرانند، سپس در آزمون ورودی داروسازی در کانادا که آزمون Pharmacy College Admission Test- PCAT می‌باشند شرکت کرده و نمره قبولی را کسب نمایند.

طول دوره رشته داروسازی در کانادا حداقل 5 تا 6 سال می‌باشد. همانطور که ذکر شد دانشجویان، نخست باید در یک دوره 1 تا 2 ساله در زمینه علوم پایه بگذرانند و بعد وارد دوره 4 ساله حرفه‎‌ای داروسازی شوند. دروسی که در این دوره چهار ساله بیشتر بر روی آن‌ها جهت توانایی‌های بالینی و دانش درمانی تمرکز می‌شود عبارتند از: فیزیولوژی، میکروبیولوژی، فیزیولوژی آسیب، بیوشیمی بالینی، داروشناسی، سم‌شناسی و مراقبت‌های دارویی.

زبان موردنیاز برای تحصیل رشته داروسازی در کانادا بسته به نوع ایالت و یا استانی است که انتخاب می‌شود. در استان کبک تسلط به زبان فرانسوی و در تمامی استان‌های دیگر کانادا مسلط بودن به زبان انگلیسی ضروری می‌باشد. در صورت نداشتن مدرک زبان، دانشجو می‌تواند در دوره‌های کالج زبان انگلیسی شرکت کرده و پس از قبولی در آزمون ورودی وارد تحصیل در رشته داروسازی شود.

شرایط تحصیل داروسازی در کانادا

دوره‌های تکمیلی داروسازی در کانادا

بسیاری ار دانشجویان داروسازی در کانادا پس از اتمام دوره‌های تحصیلی خود تصمیم می‌گیرند تا دوره‌های تکمیلی را نیز پشت سر بگذرانند که این امر باعث افزایش دانش و تجربه آن‌های نقش بسزایی خواهد داشت. مهمترین دوره‌های تکمیلی تحصیل داروسازی در کانادا به شرح زیر می‌باشد:

  • دوره های یک ساله کار در بیمارستان
  • دوره های یک ساله کار در صنعت داروسازی
  • دوره های تکمیلی تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد یا دوره دکترای تخصصی داروسازی
  • دوره های بیماری شناسی مانند دیابت و آسم
  • دوره های تکمیلی و تخصصی در زمینه های مربوط به سالمندان

البته باید در نظر داشته باشید که بلافاصله پس از اتمام دوره تحصیلی خود، نمی‌توانید به عنوان یک داروساز به‌ کار مشغول شوید، بنابراین شما باید در برخی دوره‌های آموزشی و آزمون‌های شورای تخصصی داروسازی در این کشور شرکت کرده تا اجازه کار داروسازی را اخذ نمایید.

یکی از مسائلی که باید به آن توجه داشت، پروسه تبدیل شدن به یک داروساز متخصص در کانادا می‌باشد. برای رسیدن به این خواسته یک پروسه 4 مرحله‌ای طراحی شده است. این پروسه به شما کمک خواهد کرد تا در آینده بتوانید شغل خود را در این زمینه تضمین کنید. در حقیقت میتوان گفت بدون عبور از جنین مرحله‌ای، نمی‌توان یک داروساز مستقل شد. این پروسه 4 مرحله‌ای به قرار زیر می‌باشد:

  • دریافت مدرک کارشناسی یا دکترای تخصصی از 10 دانشگاه معتبر کانادا
  • موفقیت در آزمون ملی هیئت داروسازی کانادا (بجز استان کبک)
  • پشت سر گذاشتن دوره های کارآموزی برای کسب تجربه
  • تسلط کامل به زبان انگلیسی یا فرانسوی

دانشگاه‌های معتبر تحصیل داروسازی در کانادا

دانشگاه‌های زیادی در کانادا وجود دارد که به دانشجویاان اجازه تحصیل می‌دهند اما در این میان تنها تعدادی از آن‌ها مورد تایید مراجع قانونی کشور کانادا می‌باشند. بنابراین دانشجویان علاقه‌مند به تحصیل داروسازی در کانادا باید قبل از اقدام به مهاجرت به این کشور حتما در انتخاب دانشگاه دقت نماید. 10 دانشگاه معتبر داروسازی در کانادا جهت تحصیل عبارتند از:

 نام دانشگاه رتبه علمی پزشکی دانشگاه نام دانشگاه رتبه علمی پزشکی دانشگاه
دانشگاه دالهوس 196 دانشگاه مموریال نئوفاندلند 137
دانشگاه مونترئال 77 دانشگاه لاوال 168
دانشگاه آلبرتا 97 دانشگاه مانیتوبا 240
دانشگاه بریتش کلمبیا 31 دانشگاه ساسکاچوان 333

بهترین دوره‌‌‌های داروسازی در کانادا

برای تحصیل داروسازی دانشجویان خارجی باید بهنرین گزینه ممکن را انتخاب نمایند. زیزا انتخاب درست سبب تضمین آینده شغلی آن‌ها خواهد بود. در برخی موارد سطح علمی متقاضیان کاریابی در کانادا با مدرک دانشگاهی ‌آن‌ها ارزیابی می‌شود. جدول زیر برخی دوره‌های تحصیل داروسازی در کانادا را نمایش می‌دهد.

البته دوره‌های آموزشی رشته داروسازی در کانادا به این 6 مورد محدود نمی‌شود و دانشجویان می‌توانند برای انتخاب خود شانس‌های بیشتری داشته باشند.

ردیف نام دوره آخرین مهلت ارسال مدارک شروع دوره شهریه دانشجویان خارجی به یورو
1 تکنسین داروسازی کالج هومبر فوریه 2020 سپتامبر2020 (2 سال) 10240
2 دوره کارشناسی داروسازی ژانویه 2020 سپتامبر2020 (4 سال) 38940
3 داروسازی کالج پزشکی هت نوامبر 2020 سپتامبر2021 (4 سال) 7472
4 فیزیولوژی و داروسازی ساسکاچوان می 2020 سپتامبر2020 (4سال) 12322
5 تکنسین داروسازی کالج سنتنیال سپتامبر 2020 ژانویه 2021 (2 سال) 9905
6 کارشناس داروسازی دانشگاه ساسکاچوان سپتامبر 2020 ژانویه 2021 (4 سال) 12081

مزایای داروسازی در کانادا

بدون شک با تبدیل شدن به یک داروساز در کانادا از مزیت‌های بسیاری برخوردار خواهید شد برخی از این مزایا عبارتند از:

  • دسترسی به درآمد بسیار بالا
  • بازار کار مناسب و دسترسی به فرصت های شغلی فراوان
  • بی‌نیازی از دریافت مدارک تحصیلی گوناگون برای مشاغل مختلف حوزه داروسازی
  • امکان کار در کشورهای مختلف جهان
  • امکان کار به عنوان خویش‌فرما
  • ثبات شغلی
  • امکان کار شیفتی به عنوان داروساز
  • امکان شروع کار شخصی پس از یک بازه زمانی کوتاه مدت

مزایای تحصیل داروسازی در کانادا

بورسیه‌های تحصیل داروسازی در کانادا

بنابر قوانین دولت کانادا و برخی نهادهای خصوصی مختلف در این کشور، بورسیه‌‌های تحصیلی مختلفی برای واجد شرایط در نظر گرفته شده است. برخی از این بورسیه‌ها برای افراد نخبه تخصیص می‌یابد که رقابت برای دریافت آۀن چندان دشوار نمی‌باشد؛ چرا که محدودیت‌های در نظر گرفته شده برای ارائه این بورسیه‌ها، متقاضیان زیادی را از لیست خارج می‌کند. برخی از این بورسیه‌‌ها نیز به صورت عمومی و محدود اعطا می‌شوند که این به معنی وجود رقابت بالا برای دریافت آن می‌باشد.

نوع بورسیه تشریح
بورسیه تحصیلی فارغ التحصیلی کانادا این بورسیه به طور عمومی در اختیار دانشجویان پزشکی قرار می گیرد.
بورسیه کینگ مکنزی دانشجویان رشته پزشکی نمی توانند از این بورسیه استفاده کنند.
بورسیه SSRHC این بورسیه 18000 تا 40000(دلار) در سال ارزش اقتصادی دارد.
بورسیه CGS این بورسیه تا سقف 50000$ (دلار) برای دانشجوهای مقطع دکتری و تخصص پزشکی می‌باشد.
بورسیه تحصیلی دلتا این بورسیه مخصوص زنان خارجی محصل است.

کار ضمن و پس از تحصیل داروسازی در کانادا

در کشور کانادا اجازه کار پاره‌وقت ضمن تحصیل برای دانشجویان بین‌المللی داده می‌شود. البته اجازه کار دانشجویی در کانادا محدود می‌باشد این در حالی است که در کشور ژاپن برای دانشجویان خارجی اجازه کار ضمن تحصیل داده نمی‌شود. مشاغلی که دانشجویان رشته داروسازی در کانادا حین تحصیل خود می‌توانند داشته باشند به شرح زیر می‌باشد:

  • کار در محیط دانشگاه مثل کمک به اساتید در فعالیتهای پژوهشی که سطح درآمد پایینتری دارد ولی دانشجو نیازمند به اخذ مجوز کار ندارد.
  • کار خارج از محیط دانشگاه مثل کار در کافی شاپ یا شرکت های مختلف به عنوان کارآموز و غیره که معمولا سطح درآمد بالاتری دارد و دانشجو باید برای مشغول شدن به آن از دولت کانادا مجوز دریافت نماید.

دانشجویان پس از اتمام تحصیلات داروسازی در این کشور می‌‌توانند در شهرهای انگلیسی زبان و با تسلط به زبان فرانسوی در شهرهای فرانسوی زبان، به راحتی شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. البته با توجه به شیوع ویروس کرونا، نرخ بیکاری در کانادا در ماه‌های اخیر افزایش داشته است. ناگفته نماند که داروسازی جزء مشاغلی نیستند که به راحتی شغل خود را به این دلیل از دست بدهند.

سطح درآمد داروسازان در کانادا نیز بالا می‌باشد البته داروسازان در این کشور جژء قشر پردرآمد محسوب نمی‌شوند. متوسط درآمد داروسازان  در کانادا در سال 2020 حدود 176000 دلار گزارش شده است.

برچسب‌ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند