تحصیل مامایی در ترکیه

تحصیل مامایی در ترکیه

به طور معمول رشته‌های پرطرفدار در کل دنیا، رشته‌های زیرشاخه پزشکی هستند که گرایش زیادی در زیر شاخه پزشکی وجود دارد. از جمله این رشته‌ها می‌توان به پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مامایی، پرستاری و … اشاره کرد. شخص متقاضی باید برای تحصیل در هر کدام از این رشته‌هاف شرایط خاص مربوط به آن رشته را داشته باشد چرا که هر نوع رشته و گرایشی و هر دانشگاههی قوانین مخصوص به خود را دارد. یکی از رشته‌های پرطرفدار میان داوطلبان در کشور ترکیه، تحصیل مامایی می‌باشد، که در این مقاله به بررسی تحصیل این رشته در ترکیه می‌پردازیم.

پذیرش علم مامایی در سراسر دنیا به عنوان یک حرفه معتبر، فرآیند آهسته‌ای را می‌طلبد. در گذشته مامایی مهارتی مبتنی بر تجربه بوده است. در ابتدا نیاز دارید که با تاریخچه رشته مامایی در ترکیه آشنایی داشته باشید که در اینجا مورد بحث قرار گرفته است، سپس شرایط تحصیل در رشته مامایی در عصر امروزی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

تاریخچه رشته مامایی در ترکیه

حرفه مامایی در قرن نوزدهم در شهرهای بزرگ ترکیه همچون استانبول و ازمیر توسط زنان معروف انجام می‌گرفت. اما اولین دوره مامایی در ترکیه در سال 1846 میلادی آغاز گردید در سال مذکور دکتر بصیم عمرپاشا، پزشک متخصص زنان وزایمان در ترکیه، برای این رشته و حرفه معیارهای خاصی را تعیین نمود. در سال 1909میلادی با تمام تلاش‌های وی اولین مدرسه مامایی تحت مدیریت و رهبری دکتر بصیم عمرپاشا در این کشور تاسیس گردید.

در این موسسه دختران زیر سی سال که از مدارس مختلف در ترکیه فارغ‌التحصیل شده بودند، پذیرش می‌شدند. در این مدرسه برنامه‌های درسی اصلاح شده برای آن‌ها ارائه می‌شد. برنامه‌های بالینی نیز در کنار برنامه‌های تئوری به دانش‌آموزان آ»وزش داده می‌شد. این مدرسه در طول جنگ جهانی اول به فعالیت خود بدون وقفه ادامه داد با این شرایط ماماها که فارغ‌التحصیل این مدرسه بودند تمایل به انجام وظیفه در آناتولی (خارج از استانبول) نبودند. 

در سال 1920 بانوان فارغ‌التحصیل دوره دبستان از شهرهای مختلف برای دریافت آموزش شبانه‌روزی به استانبول اعزام شدند که هزینه تحصیل در موسسه مامایی و همچنین هزینه سفر آن‌ها نیز تحت پوشش شهرداری‌های محلی قرار گرفت. دوره‌های آموزشی مامایی در کشور ترکیه در ابتدا سه سال بوده و سپس به چهار سال افزایش یافت، در موسسه آموزش مامایی، دانش‌آموزان بین 15 تا 25 سال پذیرش می‌شدند.

شرایط تحصیل مامایی در ترکیه

تحصیلات پیشرفته مامایی در ترکیه

با تصمیم شورای عالی بهداشت مشخص شد که آموزش مامایی در ترکیه فقط باید در دانشگاه‌ها و در مقطع کارشناسی صورت پذیرد این در حالی بود که قبلا این آموزش در سطوح مختلف انجام می‌شد. در سال 1996 این پروتکل بین وزارت بهداشت و ریاست CHE امضا شد. براساس این تصمیم شورا، دبیرستان‌های حرفه‌ای بهداشت که آموزش مامایی و پرستاری را بر عهده داشتند، این روند آموزشی را به دانشگاه‌‌ها تحویل داده‌اند.

طی این روند از سال 2009 میلادی، 23 دانشکده بهداشت، 6 داشکده علوم پزشکی در کشور ترکیه به آموزش ماماها ‌می‌پردازند. تاکید ویژه و مداوم بر “تقویت آموزش و حرفه مامایی” از سوی سازمان بهداشت جهانی و صندوق کودکان سازمان ملل متحد با هدف حمایت و بهبود سلامت مادران و شیرخواران در کشورها انجام می‌گیرد.

دانش‌ها و مهارت‌های کسب‌ شده توسط کارشناس مامایی در ترکیه

بر اساس مطالب مذکور، دانشگاه‌ها و دانشکده‌های زیادی در ترکیه به آموزش مامایی در این کشور می‌پردازند. دانشجویان با پرداختن به آموزش این رشته، می‌‌توانند مهارت‌های بسیاری را با اتمام تحصیل خود در رشته مامایی در ترکیه با دریافت مدرک لیسانس در پایان دوره، کسب نمایند. در زیر به چند مهارت و دانش کسب شده توسط دانشجویان این رشته تحصیلی اشاره می‌کنیم:

  • انجام حداقل 100 معاینه قبل از تولد
  • نظارت بر حداقل 40 بارداری
  • انجام حداقل چهل زایمان طبیعی
  • کمک به یک یا دو زایمان بریک
  • نظارت بر چهل بارداری خطرناک
  • نظارت بر احوالات صد مادر و کودک پس از زایمان طبیعی
  • نظارت بر پنجاه کودک دارای شرایط سخت و خطرناک
  • انجام حداقل بیست و پنج فرآیند مربوط به IUD

دانشگاه‌های ارائه‌دهنده رشته مامایی در ترکیه

دانشگاه‌های زیادی در ترکیه به آموزش مامایی می‌پردازند، ار سال 2000 میلادی برنامه‎های تحصیلات تکمیلی مامایی در ترکیه آغاز شده است. دانشگاه‌های بسیاری در کشور ترکیه تحصیلات مامایی را در مقاطع مختلف ارائه می‌دهند که از جمله این دانشگاه‌ها عبارتند از : دانشگاه اژه، دانشگاه آنکارا، دانشگاه آتاتورک، دانشگاه حاجی تپه، دانشگاه استانبول، دانشگاه کوچ و موسسه علوم پزشکی و دانشگاه Cumhuriyet ترکیه.

همچنین دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم ایران برای رشته مامایی عبارتند از: دانشگاه آنکارا ترکیه، دانشگاه استانبول، دانشگاه اژه ، دانشگاه آتاتورک، دانشگاه حاجی تپه و … . این دانشگاه‌ها  در لیستی که توسط وزارت بهداشت ایران هر ساله منتشر می‌شود قرار داشته‌اند. مدرک دانشگاهی مامایی در ترکیه یک مدرک بین‌المللی محسوب شده و دارای اعتبار در سطح جهانی می‌باشد. ناگفته نماند که آموزش مامایی در ترکیه طبق استانداردهای جهانی صورت گرفته و مورد سنجش قرار می‌گیرد.

تحصیل در این رشته تحصیلی در کشور ترکیه برای دانشجویان ایرانی از لحاظ مقرون به‌صرف بودن هزینه‌های تحصیل و زندگی بسیار مناسب می‌باشد به طوری که می‌توان گفت این ‌هزینه‌ها فرق زیادی با هزینه‌های زندگی در ایران ندارد. توجه داشته باشید که چنانچه تمایل ورود به دانشگاه‌های ترکیه از مقطع کارشناسی را دارید، می‌بایست حتما در آژمون YOS دانشگاه‌های ترکیه و یا آزمون SAT دانشگاه‌های این کشور شرکت نمایید. بهتر است بدانید که هزینه تحصیل در ترکیه برای رشته مامایی با توجه به شرایط دانشگاه‌ها متفاوت بوده، و این شهریه، زیر 5 هزار لیر برای دانشکده مامایی دانشگاه‌های مختلف ترکیه خواهد بود.

تحصیلات تکمیلی مامایی در ترکیه

تحصیلات تکمیلی مامایی در دانشگاه‌های ترکیه

همانطور که ذکر شد در کشور ترکیه علاوه بر تحصیل در مقطع کارشناسی، امکان تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری مامایی نیز وجود دارد. در این بخش به تحصیلات تکمیلی مامایی و شرایط اخذ پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می‌پرردازیم.

دوره ارشد مامایی سبب تقویت روند علمی و عملی در رشته مامایی می‌شود. دوره ارشد مامایی در دانشگاه‌های ترکیه هم به زبان ترکی و هم  به زبان انگلیسی برای دانشجویان ارائه می‌شود. برای تدریس در دانشگاه‌های ترکی زبان که آموزش به صورت ترکی انجام می‌شود، هزینه‌ها بین 300 تا 600 دلار در سال خواهد بود. اما هزینه تحصیل رشته مامایی در دانشگاه‌های انگلیسی زبان ترکیه، بین 600 تا 900 دلار در سال می‌شود.

به طور معمول برای اخذ پذیرش در کارشناسی ارشد مامایی در دانشگاه‌های ترکیه، ارائه مدرک لیسانس مامایی از دانشگاه‌های معتبر الزامی می‌باشد. توجه داشته باشید که حداقل نمره اکتسابی در آزمون جی‌آر‌ای یابد هفتاد باشد و حداقل نمره برای آزمون آلس پنجاه می‌باشد و ارائه مدرک زبان تافل و آیلتس ضروری خواهد بود. همچنین اسکن ریزنمرات تحصیلی، عکس پرسنلی، پاسپورت، رزومه تحصیلی و … نیز باید ارائه شود.

برای تحصیل در دکتری مامایی در ترکیه نیاز است تا مدارکی تقریبا مشابه همین مدارک مذکور نیز ارائه گردد. البته نمرات قبولی در آزمون‌های خاص و ارائه مدرک کارشناسی ارشد متفاوت خواهد بود. شهریه تحصیل در دوره دکتری از 500 تا 800 دلار در سال نیز متغییر خواهد بود.

برنامه تحصیل مامایی در دانشگاه آنکارا

برای اخذ پذیرش ار دانشگاه آنکارا و دریافت ویزای تحصیلی ترکیه کسب اطلاعات لازم برای اقدام ضروری می‌باشد که در این بخش به ارائه این اطلاعات خواهیم پرداخت. هدف دانشگاه آنکارا  از آموزش رشته‌ مامایی افرادی است که از سلامت مادر، نوزاد و خانواده آن‌ها محافظت می‌نمایند. این مراقبت‌ها می‌بایست از دوران بارداری، هنگام تولد و پس از آن نیز صورت بگیرد.

درک ارزش‌ها، رفتارهای انسانی، حفظ روند بهینه روانشناختی و فیزیولوژیکی افراد با احترام بر شرایط اجتماعی ‌آن‌ها از راه فرآیند پرستاری ویژه و نظارت و پاسخگویی دقبق در همه موارد بهداشتی، فرهنگی، معنوی و … اهداف اصلی گروه مامایی در دانشگاه آنکارا می‎باشند.

همچنین در این دانشکده افراد و دانشجویان مختلف در پروژه‌های مدیریتی، آموزشی و تحقیقات بین‌المللی بهداشتی و مامایی شرکت داده‌ می‌شوند و برای حفاظت از زنان در دوران بارداری، زایمان و پس از آن تلاش کرده و آموزش می‌بینند. افراد متقاضی تحصیل در این رشته در دانشگاه ‌آنکارا باید نسبت به زنان، نورادان، کودکان حساس باشند.

این افراد می‌بایست با آگاهی از مسئولیت‌های اجتماعی در حوزه مامایی کار خود را انجام دهند. همچنین در زمینه مامایی نیز فعالیت داشته و در صورت بروز مشکل، سیاست‌های کاری خود را تغییر دهند. ارزش‌ها و منافع اخلاقی را رعایت نماییند و با داشتن مهارت تحقیق، فعال و محقق در این زمینه باشند. ناگفته نماند که زبان آموزش در این دانشگاه ترکی می‌باشد.

برچسب‌ها: بدون برچسب

2 پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند