مشخصات دعوتنامه تحصیلی

تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

همانطور که می‌دانید شرایط خاص جغرافیایی ترکیه و طبیعت زیبای این کشور و استاندارهای آموزشی بالا در نظام آموزشی، کشور ترکیه را به یک مقصد پرطرفدار برای ادامه تحصیل و زندگی تبدیل کرده است. متقاضیان ادامه تحصیل در ترکیه می‌توانند پس از اتمام دوره کارشناسی به راحتی در مقاطع عالی این کشور به تحصیل مشغول باشند و از امکانات آموزشی دانشگاه‌ها و اعتبار ویزای کشور ترکیه بهره‌مند شوند.

دانشگاه‌های ترکیه با برگزاری برنامه‌های متنوع تحصیلی به زبان انگلیسی با شهریه پایین در تمامی اروپا شهرت ویژه‌ای دارند. دانشجویان دانشگاه‌های ترکیه می‌توانند با شرکت در برنامه‌های بین‌المللی به سمت دانشگاه‌های اروپایی و یا آمریکا بروند.

سیستم آموزشی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

طبق قوانین نظام آموزشی ترکیه، برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دو سال زمان نیاز می‌باشد، واحدهای درسی در این مقطع تحصیلی شامل 120 ای‌سی‌تی ECT با 20 تا 30 واحد است. همچنین علاوه بر گذراندن واحدهای درسی دانشجو موظف است در پایان دوره پایان‌نامه مربوطه را ارائه دهد. 104 دانشگاه دولتی و 62 دانشگاه خصوصی، دوره کارشناسی را ارائه می‌دهند.

قابل ذکر است که 5 مرکز آموزشی ترکیه در رده‌بندی دانشگاه‌های جهان  قرار گرفته‌اند. برای ادامه تحصیل در این دوره تحصیلی در دانشگاه‌های دولتی ترکیه باید در آزمون ورودی شرکت کرده و نمره قبولی را کسب نمایید. آزمون yos برای ورود دانشجویان بین‌المللی در مقطع کارشناسی برگزار می‌شود ولی برای متقاضیان ادامه تحصیل در دوره‌های ارشد و دکترا آزمون ALES طراحی شده است.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه‌های ترکیه شرکت در آزمون ALES یا Academic Personnel and Graduate Education Exam الزامی‌ می‌باشد. این آزمون توسط سامانه گزینش و جایابی دانشجو در موسسات آموزش عالی برگزار می‌شود.

آزمون ALES (آلس) شامل دو بخش زبان شناسی و ریاضی می‌باشد که هر بخش شامل دو زیرمجموعه بوده که در کل 200 سوال دارد و دانشجو باید در مدت زمان 3 ساعت به این سوالات پاسخ دهد. آزمون آلس نیز طبق دفعات ورودی دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی ارشد 2 بار در سال و در ماه‌های مارس و نوامبر برگزار می‌شود.

دقت داشته باشید که نمره منفی در آزمون ALES وجود نداشته و چهار پاسخ غلط یک پاسخ صحیح را حذف می‌کند. نمره قبولی در این آزمون از 55 به بالا بوده و اعتبار آن تا سه سال بعد از دریافت نتیجه می‌باشد. بهتر است بدانید که هر چقدر امتیاز کسب شده شما در این آزمون بالا باشد در انتخاب رشته موردنظر و گزینش دانشگاه‌ها تاثبر بسزایی خواهد داشت.

ناگفته نماند که امتیاز کسب شده از سایر آزمون‌های بین‌المللی همچون GMAT (با حداقل نمره۵۰۰) یا GRE (با حداقل نمره ۶۸۵) برای ورود به برخی دانشگاه‌ها نیز کاربرد دارد.

تحصیل کارشناسی ارشد

شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

ارائه مدرک کارشناسی از دانشگاه‌های معتبر، مهم‌ترین مدرک برای درخواست پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد محسوب می‌شود. شرایط سنی برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه مطرح نمی‌باشد و داشتن گپ تحصیلی برای دانشگاه‌ یا اداره مهاجرت کشور ترکیه اهمیتی ندارد.

همانطور که اشاره شد ارائه مدرک زبان برای دریافت پذیرش الزامی است؛ ارائه مدرک آیلتس با نمره حداقل 6 برای دوره‌هایی که به زبان انگلیسی برگزار می‌شوند نیز ضروری می‌باشد همچنین برای دوره‌هایی که به زبان ترکی برگزار می‌شوند ارائه مدرک تومر نیاز است. برای متقاضیان شرکت در دوره کارشناسی ارشد که نمره زبان پایینی دارند، دانشگاه‌های ترکیه دوره‌های زبان انگلیسی و ترکی  نیز برگزار می‌کنند. توجه داشته باشید برای اینکه ورودی مارس و نوامبر را از دست ندهید باید در زمان مشخصی در این دوره‌ها شرکت نمایید.

نوشتن انگیزه‌نامه تحصیلی که یکی از موارد لیست شده در مدارک مورد نیاز برای پذیرش می‌باشد بر عهده خود متقاضی می‌باشد. نامه دیگری تحت عنوان توصیه‌نامه تحصیلی نیز وجود دارد که باید حین درخواست پذیرش ارسال شود. توصیه‌نامه تحصیلی از سوی استادان مراکز آموزشی دوره کارشناسی دریافت می‌شود که در سربرگ آن می‌بایست مهر دانشگاه وجود داشته باشد.

از جمله مواردی که پذیرش از دانشگاه و دریافت بورس تحصیلی را آسان‌تر می‌کنند عبارتنداز:

  • نمره مدرک زبان انگلیسی
  • معدل آخرین مدرک تحصیلی (کارشناسی)
  • ریز نمرات و تعداد واحدهای گذرانده شده موردنیاز در دوره کارشناسی
  • ارتباط رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد
  • ظرفیت پذیرش دانشجو در آن رشته در دانشگاه موردنظر
  • داشتن سابقه کار مرتبط

هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های ترکیه

همانطور که مطلع هستید هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه همچون سار دانشگاه‌های دنیا، به نوع دانشگاه و رشته تحصیلی بستگی دارد. به طور معمول هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه نسبت به دانشگاه‌های خصوصی کمتر می‌باشد.

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد سالانه حدود 500 یورو برآورد شده است و هزینه ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه در این مقطع تحصیلی حدود 12 هزار یورو می‌باشد. هزینه دوره‌های زبان ترکی و یا انگلیسی برمیزان هزینه‌ها نیز اضافه خواهد شد. کمک‌هزینه تحصیلی قابل توجه اختصاص یافته برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، کشور ترکیه را از دیگر کشورهای اروپایی متمایز کرده است.

برخی از کمک‌هزینه‌های مالی ارائه شده برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دولت ترکیه پوشش داده و برحی دیگر را دانشگاه متحمل می‌شود. بورسیه‌های دولتی به ملیت دانشجو بستگی دارد به این صورت که دانشجویان کشورهای در حال توسعه در آفریقا و آسیا در مقایسه با دانشجویان کشورهای اروپایی و یا آمریکایی که به کشور ترکیه آمده‌اند، در اولویت قرار دارند.

کمک‌هزینه‌های ارائه شده از سوی دانشگاه محل تحصیل دانشجویان به سوابق تحصیلی و امتیازات کسب شده دانشجو بستگی دارد؛ ناگفته نماند که دانشگاه آیدین استانبول برای پرداخت بورس تحصیلی آزمون صلاحیت برگزار می‌کنند. کمک‌هزینه‌های تحصیلی می‌تواند در تامین هزینه‌های حمل و نقل شهری، هزینه سفر رفت و برگشت به کشور مبدا و تفریح در شهرهای ترکیه را کمک شایانی به دانشجویان نماید.

هزینه تحصیل در ترکیه

کار دانشجویی حین تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

طبق قوانین نظام آموزشی ترکیه، دانشجویان خارجی تنها اجازه کار حین تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا را دارند که این کار برای دانشجویان در مقطع کارشناسی و یا کاردانی ممکن نسیت و از سال دوم به بعد امکان کار حین تحصیل به مدت 30 ساعت در هفته را خواهند داشت.

هیچ کدام از دانشجویان خارجی صرف‌نظر از مقطع تحصیلی و تخصص، قادر به انجام کار در مراکز دولتی و خصوصی _ دولتی نخواهند بود. توجه داشته باشید دانشجویانی که در مقطع کارشناسی از دانشگاه‌های دولتی، کمک هزینه تحصیلی دریافت کرده‌اند، نمی‌توانند مجوز کار پس از اتمام تحصیل را داشته باشند.

دانشجویان تحصیلات تکمیلی در کشور ترکیه در برخی رشته‌های تحصیلی همچون پزشکی و دندانپزشکی می‌توانند در حوزه‌های پژوهشی کسب درآمد نمایند. به عنوان مثال برای رشته‌های زیر شاخه علوم پزشکی مراکز خدمات درمانی وابسته به دانشگاه‌ها احداث شده‌ است؛ در این صورت به دانشجو اجازه فعالیت زیر نظر مدرسان دانشگاه داده می‌شود که به دانشجو امکان محک زدن تخصص خود به طور عملی را داده و در کنار آموزش کسب درآمد برای تامین بخشی از هزینه‌های تحصیل و زندگی در ترکیه یک مزیت ویژه محسوب می‌شود.

بهتر است بدانید دانشجویان واجد شرایط کار حین تحصیل نیازی به دریافت مجوز از وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه نخواهند داشت. بنابراین دانشجو می‌تواند با داشتن شرایط قانع‌کننده، مجوز کار یک‌ساله را دریافت نماید که این مجوز با گذشت یک‌سال اعتبار سه‌ساله و بعد از آن دارای اعتبار شش‌ساله صادر خواهد شد.

آیا می‌دانستید….؟!

  • با گذراندن دوره مشخصی در ترکیه تحت عنوان برنامه‌‌های بین‌المللی مانند اراسموس پلاس، می‌توان در دیگر کشورهای اروپایی و یا آمریکا به تحصیلات خود ادامه داد.
  • جهت دریافت شهروندی ترکیه، می‌توانید بعد از 4 سال کار رسمی ترکیه درخواست داده و در صورت موافقت مسئولین، پاسپورت ترکیه را خذ نمایید.
  • به دلیل وجود رقابت بالا بین متقاضیان شغل در ترکیه، می‌توانید به صورت آنلاین فرصت‌های شغلی را دنبال کنید.
  • کشور ترکیه نسبت به دیگر کشورهای اروپایی، مدت زمان بیشتری (حدود 45 ساعت در هغته) کار می‌کنند.
  • با داشتن مهارت بالای زبان انگلیسی، شانس شما را در یافتن شفل مناسب و موردنظر افزایش می‌دهد.
  • متقاضی با داشتن مجوز تحصیلی و یا کاری اگر به مدت هشت سال در ترکیه ساکن باشد و بتواند مجوز شغلی شش‌ساله را کسب نماید، درخواست اقامت دائم ترکیه برای وی امکانپذیر خواهد بود.

برچسب‌ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند