تحصیل حسابداری در ترکیه

تحصیل رشته حسابداری در ترکیه

طی چند سال اخیر کشور ترکیه با پیشرفت روزافزون سیستم آموزش عالی، در کنار زیبایی‌ها و فرهنگ غنی و پیشینه تاریخی پربار و با قرار گرفتن در نقطه اتصال قاره‌های اروپا و آسیا توانسته دانشجویان بین‌المللی بسیاری را از نقاط مختلف جهان برای تحصیل به سمت خود جذب کند. تحصیل حسابداری در این کشور علاقه‌مندان خاص خود را دارد. اگر در حال برنامه‌ریزی برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه و تحصیل رشته حسابداری در این کشور هستید. مطالعه این مقاله کمک بزرگی در جهت راهبرد اهداف‌تان خواهد کرد.

شرایط تحصیل رشته حسابداری در ترکیه

در دانشگاه‌های ترکیه برنامه‌های تحصیلی مختلف در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترا اغلب به زبان و ترکی ارائه می‌گردد. در این دانشگاه‌ها برنامه‌های فشرده زبان انگلیسی به صورت اجباری و یا اختیاری برای دانشجویان برگزار می‌شود. همچنینی در برخی دانشگاه‌ها برای علاقه‌مندان زبان‌های آلمانی، روسی، عربی و غیره نیز ارائه می‌شوند. از این رو دانشجویان در کنار تحصیلات دانشگاهی، زبان‌های محتلف را یاد می‌گیرند.

حسابداری از جمله رشته‌های پرطرفدار در این کشور برای دانشجویان بین‌المللی محسوب می‌شود. حسابداری به پروسه انتقال داده‌ها و اطلاعات مالی یک شرکت تجاری به افراد و موسسات ذیربط همچون سرمایه‌گذاران و سهامدارن، نهادهای تامین کننده اعتبارات مالی شرکت مانند بانک‌ها، تحلیل‌گران اقتصادی و مالی و نهادهای دولتی اطلاق می‌شود. تحصیل حسابداری در ترکیه به دو شاخه اصلی تقسیم می‌گردد که عبارتند از: حسابداری مدیریتی و حسابداری مالی

حسابداری مدیریتی به مدیران شرکت تجاری، اطلاعات حسابداری ارائه می‌دهد. در حسابداری مدیریتی مدیران با استفاده از اطلاعات ارائه شده، به صورت آگاهانه فرآیند تصمیم‌گیری‌های مربوط به کسب و کار را انجام می‌دهند، همچنین کنترل و مدیریت بهتر و هدفمندتری در رابطه با امور مالی دارند. یک حسابدار حرفه‌ای باید دارای مهارت‌هایی همچون توانایی انجام محاسبات ریاضی، مهارت‌های تجزیه و تحلیل انواع داده‌ها و آما، عملکرد سریع ، مهارت ارائه اطلاعات و صورت‌های مالی به واضح‌ترین و دقیق‌‌‌ترین شکل ممکن را داشته باشد.

دانشجویان حسابداری در ترکیه می‌توانند در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترا تحصیل نمایند. دانشجویان در طول تحصیلات آکادمیک خود به آموزش مهارت‌های مربوط به تفکر و استدلال محاسباتی و منطقی، تشخیص و آنالیز جزئیات و استدلال تحلیلی جهت ساماندهی و تنظیم حجم بالایی از داده ها و اطلاعات مالی می‌پردازند.

دانشجویان حسابداری پس از اتمام تحصیلات خود از دانشگاه‌های ترکیه می‌‌توانند در فرصت‌های شغلی متنوعی به عنوان تحلیلگر اقتصادی، حسابرس، حسابدار، مشاور مالی، مشاور مدیریتی، کارمند بخش مالی، تحلیلگر خزانه و بسیاری زمینه های دیگر مشغول به کار شوند. در ادامه به معرفی برخی از دانشگاه‌های ترکیه که رشته حسابداری را ارائه می‌دهند خواهیم پرداخت.

شرایط تحصیل حسابداری در ترکیه

 تحصیل حسابداری در دانشگاه یدی‌تپه ترکیه

این دانشگاه واقع در شهر استانبول، یکی از دانشگاه‌های خصوصی این کشور می‌باشد. دانشگاه یدی‌تپه در سال 1996، توسط بنیاد فرهنگ و آموزش استانبول تاسیس گردید. زبان انگلیسی، زبان آموزشی اغلب برنامه‌های این دانشگاه است، همجنین این دانشگاه طیف گسترده‌ای از برنامه‌‌های آموزشی و پرورشی را متناسب با نیازهای عصر اطلاعات ارائه می‌دهد. در این دانشگاه تحصیل رشته حسابداری نیز به زبان انگلیسی امکانپذیر می‌باشد و دانشجویان متقاضی رشته حسابداری، می‌توانند بدون ارائه مدرک زبان انگلیسی در این دانشگاه پذیرش شوند.

تحصیل حسابداری در دانشگاه کادیر ترکیه

این دانشگاه در سال 1997 در استانبول تاسیس گردید و امروزه در رده 100 دانشگاه برتر ترکیه و 3000 دانشگاه برتر جهان قرار دارد.  دانشگاه کادیر برای تبدیل شدن به یک رهبر در زمینه‌های آموزشی و فرهنگی در ترکیه و همچنین به عنوان یک مرکز بین‌المللی تحقیق و توسعه علمیی شناخته شده است. به همین دلیل دانشجویان زیادی در رشته حسابداری در این دانشگاه مشغول تحصیل می‌باشند.

بیشتر برنامه‌های تحصیل در دانشگاه کادیر به زبان انگلیسی ارائه می‌شود بنابراین برای تحصیل حسابداری در این دانشگاه، نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی دارید. برای اثبات سطح زبان انگلیسی خود چندین آزمون استاندارد انگلیسی وجود دارد که از جمله آن‌‌ها PTE ، TOEFL (تست انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی ) ، CAE ( کمبریج پیشرفته انگلیسی ) و IELTS ( سیستم تست زبان انگلیسی بین المللی ) می‌باشند. آیلتس محبوب‌ترین این آزمون‌ها است.

تحصیل حسابداری در دانشگاه اقتصاد ازمیر

دانشگاه اقتصاد ازمیر در سال 2001 توسط دفتر آموزش و پرورش اداره بازرگانی شهر زیبای ازمیر تاسیس گردید. در حال حاضر حدود 10 هزار دانشجو در رشته‌های تحصیلی مختلف در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در دانشگاه اقتصاد ازمیر مشغول تحصیل می‌‌باشند. این دانشگاه در رتبه بندی برترین دانشگاه‌های ترکیه دارای رتبه 58 می‌باشد.

تحصیل حسابداری در دانشگاه حاجت‌تپه ترکیه

دانشگاه حاجت‌تپه در سال 1967 در شهر آنکارا تاسیس گردید. این دانشگاه برزگ دولتی در زمینه پزشکی در رتبه دانشگاه‌های پزشکی قرار دارد. دانشگاه حاجت‌تپه، یک دانشگاه تحقیقاتی است که هدف اصلی آن ارتقاء کیفیت آموزش و پرورش در چارچوب ارزش‌های جهانی می‌باشد. همچنین این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشتاز ترکیه، همواره در پیشرفت و توسعه اجتماعی و ارزش‌های جهانی در زمینه‌های علم ، تکنولوژی و هنر موثر بوده است.

تحصیل حسابداری در دانشگاه بیلگی استانبول

این دانشگاه یکی از برترین دانشگاه‌های خصوصی استانبول است که در سال 1996 توسط بنباد آموزشی بیلگی دایر گردید. این دانشگاه برنامه‌های آموزشی خود را بر اساس پایه نگرش جهانی ارتقاء می‌دهد. دانشگاه بیلگی هم ساله پذیرای دانشجویان بین‌المللی به ویژه در رشته حسابداری از سراسر دنیا می‌باشد. چرا که در بین برترین دانشگاه‌های جهان، رتبه 377 را به خود اختصاص داده است.

بازار کار رشته حسابداری در ترکیه

از اصلی‌ترین شرایط کار حسابداری در ترکیه، تلاش برای اخذ دعوت‌نامه شغلی می‌باشد. همچنین برای داشتن کار حسابداری در ترکیه باید  رزومه بسیار قوی داشته و تمامی مدارک موردنیاز از جمله مدرک تسلط  به زبان ترکی، تجربه کاری بالا، مدارک تحصیلی با نمرات مطلوب و … را در اخیتار داشته باشید. همچنین سعی کنید با کسب آگاهی لازم درمورد تمامی مراکز حسابداری، انتخاب بهتری داشته باشید.

قابل ذکر است که از شرایط کار حسابداری در ترکیه، حدود 7 ال 8 ساعت در روز باید فعالیت داشته باشید. درآمد حاصل از این فعالیت، تقریباً مبلغی حدود 2500 تا 2900 لیر در ماه می‌باشد. برای داشتن شغل حسابداری در ترکیه، تسلط به زبان ترکی بسیار حائز اهمیت است. جالب است بدانید که پس از استخدام در این حرفه، در صورت نیاز، دوره‌های آموزش زبان ترکی به صورت رایگان برگزار می‌شود. در این صورت شما می‌‌توانید به راحتی و با صرف وقت نه چندان زیاد، در این دوره شرکت نمایید.

مدارک موردنیاز برای تحصیل رشته حسابداری در ترکیه

همانطور که می‌دانید برای تحصیل رشته حسابداری در ترکیه همانند سایر رشته‌ها، باید ویزای دانشجویی و یا اقامت دانشجویی را دریافت نمایید. این روند را می‌توانید قبل از ورود به تریکه در کنسولگری یا سفارت ترکیه در کشور خود انجام دهید. درخواست شما برای مجوز اقامت باید ظرف یک ماه پس از ورود به کشور انجام شود. برای انجام این فرآیند باید تمامی مدارک موردنیاز دانشگاه موردنظر را آماده کنید، در این بخش به اسناد و مدارک مورنیاز برای تحصیل حسابداری در کیه می‌پردازیم:

  • اصل پاسپورت معتبر و کپی صفحه اول آن
  • اصل نامه پذیرش از دانشگاه
  • فرم تقاضای ویزای تحصیلی
  • گواهی سلامت
  • سه قطعه عکس 3*4

برچسب‌ها: بدون برچسب

یک پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند