برای آن دسته از دانشجویانی که علاقهمند به تحصیل در دانشگاه آکسفورد هستند، اطلاع از شرایط پذیرش و برنامههای تحصیلی حائز اهمیت میباشد. این دانشگاه واقع در شهر تاریخی آکسفورد همه ساله دانشجویان زیادی را از سراسر به سمت و سوی خود میکشاند. با اینکه تاریخ دقیق تاسیس این دانشگاه مشخص نیست اما قدیمترین اسناد باقیمانده از گذشته نشان میدهد، که از سال 1096 فرآیند آموزش در آکسفورد جریان داشته است. به همین دلیل آکسفورد قدیمیترین دانشگاه در منطقه انگلیسی زبان و دومین دانشگاه قدیمی جهان (بعد از دانشگاه بولونیا) شناخته میشود.
از این رو تحصیل در این دانشگاه رویای خیلی از دانشجویان علاقهمند میباشد که در ابتدا نیاز به آشنایی با شراط تحصیل و پذیرش از این دانشگاه را میطلبد. براساس تجارب کارشناسان و آموختههای گروه مهاجرتی سفیر اپلای مقالهای در این خصوص ارائه شده است که مطالعه آن راهنمای جامعی در رابطه با تحصیل در دانشگاه آکسفورد انگلستان خواهد بود.
شرایط پذیرش در دانشگاه آکسفورد انگلستان
براساس آمارهای اخیر به دستآمده از این دانشگاه مشخص شده است که هر ساله دانشجویان بینالمللی زیادی از 138 کشور مختلف به انگلستان سفر میکنند. همانطور که اشاره کردیم این دانشگاه در بین دانشگاههای انگلستان دارای رتبه و جایگاه بسیار بالایی میباشد. رتبه این دانشگاه از دیدگاه نظام رتبهبندی گاردین در سالهای اخیر، همواره تک رقمی بوده است. هر ترم تحصیلی در دانشگاه آکسفورد در دو ماه (8 هفته) سپری میشود و دانشجویان پس از اتمام هر ترم با آزمونهای نهایی مورد ارزیابی قرار میگیرند. درصد دانشجویانی که تصمیم به ترک تحصیل از این دانشگاه میکنند بسیار اندک است. بنابراین شرایط پذیرش در دانشگاه آکسفورد انگلستان کمی دشوار میباشد اما ناممکن نخواهد بود
چنانچه متقاضی اخذ پذیرش از دانشگاه آکسفورد هستید، در ابتدا میبایست شرایط را بنا به مقطع تحصیلی که مایل به تحصیل در آن میباشید را آماده سازید. همانطور که میدانید فرآیند دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی برای یک دانشجوی بینالمللی متفاوت میباشد. در این دانشگاه دانشحویان میتوانند در مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد و یا دورههای کوتاهمدت از قبیل آمادهسازی برای زبان، دورههای آموزش مهارت، دورههای تابستانه و غیره اقدام کنند. برای پذیرش در هر یک از این برنامهها باید مدارک مناسب با هر برنامه را تکمیل کرده و سپس اقدام به درخواست پذیرش نمایند. در نظر داشته باشید که در اغلب موارد جهت تحصیل در دورههای کوتاهمدت، به راحتی برای شهروندان ایرانی ویزا داده نمیشود.
به طور معمول آن دسته از دانشجویانی که تحصیلات ابتدایی خود را در کشور انگلستان به پایان رسانیدهاند، بعد از اخذ دیپلم در دورههای A لول شرکت میکنند. به همین دلیل دانشجویان براساس نمرات کسب شده در آزمون A لول میتوانند در رشتههای مختلف شرکت نمایند که برای ورود به هر کدام از رشتهها باید شرایط ورود نیز بررسی شود. دقت داشته باشید که برای دریافت پذیرش از دانشگاه آکسفورد در مقطع کارشناسی داشتن نمرات بالا در آزمون A لول موردنیاز میباشد. از این رو دانشجویانی که در خارج از انگلستان تحصیلات ابتدایی خود را به پایان رساندهاند، میبایست برای بررسی انتخاب رشته با سایت دانشگاه آکسفورد مراجعه کرده و از شرایط اخذ پذیرش برای رشتههای خاص و پیشنیازهای آن اطلاع لازم را کسب نمایند.(سایت دانشگاه آکسفورد https://www.ox.ac.uk/)
از دیگر شرایط پذیرش در این دانشگاه این است که دانشجوی متقاضی باید فرم تقاضای پذیرش را نکمیل کرده و ارائه دهد. همچنین تسلط به زبان انگلیسی در مورد دانشجویان اتباع غیر انگلیسی از الزامات ورود به دانشگاه محسوب میشود، دانشجویانی که تمایل دارند در رشتههای ادبیات زبان انگلیسی و گرایشهای آن در دانشگاه آکسفورد تحصیل نمایند، میبایست معدل بالایی داشته باشند و توانایی خود را در انجام فعالیتهای گروهی و آکادمیک به اثبات برسانند. نمره زبانی که برای پذیرش دانشجویان در دانشگاه اکسفورد موردنیاز است، به مقام و درجه دانشگاه انتخابی بستگی دارد. به طور معمول برای تحصیل در دانشگاههای انگلستان مدارک زبان زیر موردنیاز خواهد بود:
- کارشناسی آیلتس آکادمیک 6
- کارشناسی ارشد آیلتس آکادمیک 6.5
- دکترا آیلتس آکادمیک 7
البته توجه داشته باشید که هر اندازه دانشگاه مورد نظر عالی رتبهتر باشد، نمره موردنیاز در مدرک زبان دانشجویان بالاتر خواهد بود. از آنجا که دانشگاه آکسفورد جزء دانشگاه های برتر انگلستان محسوب به شمار میرود، نمره زبان دانشجویان متقاضی در آیلتس، حداقل نمره 7 تعیین گردیده است. به طوری که در کلیه مهارتهای آیلتس باید حداقل نمره 7 را اخذ نمایند.
از دیگر شرایط مهم پذیرش در دانشگاه آکسفورد، بازه زمانی تعیین شده از سوی دانشگاه است که دانشجویان صرفاً باید در همان بازه زمانی اقدامات لازم برای درخواست را انجام دهند. پذیرش از سوی دانشگاه آکسفورد تا اواسط ماه اکتبر که همان اواخر مهر ماه میشود، صورت میگیرد، که پس از آن درخواست دانشجویان متقاضی ثبت نخواهد شد. چنانچه قصد مصاحبه در خارج از کشور را دارید باید حداقل 30 روز قبل اقدام نمایید. توجه داشته باشید که درخواست پذیرش تحصیلی خود را به طور همزمان نمیتوانید به دانشگاههای آکسفورد و کمبریج ارسال نمایید.
بورسیه تحصیلی دانشگاه آکسفورد انگلستان
برای اخذ بورسیه باید در تاریخ خاصی اقدام نمایید، برخی بورسیهها به غیر از دانشگاه از سوی مراجع دولتی در این کشور نیز قابل درخواست میباشد. در برخی موارد بورسیههای اعطا شده به گونهای است که درصدی از هزینههای تحصیل را کم میکند، برخی دیگر نیز هزینههای شهریه را به طورکامل پوشش میدهد و برخی به طور کامل هم هزینه تحصیل و هم هزینه زندگی را پوشش میدهد که اصطلاحاً به آن فول فاند یا بورسیه کامل گفته میشود. در صورت دارا بودن شرایط زیر میتوانید از بورسیههای دانشگاه آکسفورد نیز بهره مند شوید:
- مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه معتبر اخذ کرده باشید.
- معدل شما حداقل 3.5 از 4 و بالاتر باشد. (معادل بالای 18)
- دارای گواهینامه GMAT با نمره حداقل 650 یا مدرک GRE با حداقل نمره 160 verbal و 161 quantitative باشید.
- مدرک زبان انگلیسی آیلتس آکادمیک با حداقل نمره 7.5 یا مدرک تافل با نمره حداقل 110داشته باشید.
- دارای انگیزه نامه شخصی باشید. (شامل حداقل 500 کلمه)
- دارای 2 توصیهنامه باشید.
- رزومه تحصیلی خود را در قالب 1 صفحه ارائه دهید.
هزینه تحصیل در دانشگاه آکسفورد

دانشجویان ایرانی برای اخذ پذیرش از این دانشگاه باید در کنکور، دروس عمومی و تخصصی به طور میانگین 80% نمره را کسب کرده باشند. از دیگر شرایط پذیرش در این دانشگاه برای دانشجویان ایرانی، کسب نمره 18 به بالا در مقطع پیش دانشگاهی و در دروس مرتبط با رشته تحصیلی موردنظر الزامی میباشد. مدارک لازم برای پذیرش در دانشگاه آکسفورد انگلستان عبارتند از:
- تسلط بر 4 مهارت زبان انگلیسی و ارائه مدرک زبان آیلتس نمره 6 یا 7 یا 8
- نمره زبان با توجه به مقطع و رشته تحصیلی متغیر است، نیاز به آیلتس مورد تائید انگلستان میباشد.
- ارائه کلیه مدارک تحصیلی در دورههای پیشین همراه با ریز نمرات
- رزومه تحصیلی و فردی (CV)
- ارائه توصیهنامه
- ارائه انگیزهنامه جهت مشخص شدن هدف از مهاجرت و تحصیل
- انگیزهنامه برای تحصیل در دانشگاه آکسفورد انگلستان و اهداف و برنامههای آتی پس از فارغالتحصیلی
- کسب نمرات کسب شده در آزمونهای زبان
قابل ذکر است که برای مهاجرت تحصیلی به انگلستان باید پس از دریافت نامه پذیرش تحصیلی، اقدام به اخذ ویزای تحصیلی انگلستان نمایید. این ویزا در شرایط خاصی صادر خواهد شد که جزئیات آن را می توانید از مشاوران موسسه مهاجرتی سفیر اپلای دریافت نمایید.
دانشکده های دانشگاه آکسفورد
بخش علوم انسانی
انستیتوی آمریکایی روتورمر
دانشکده زبان و ادبیات انگلیسی
دانشکده هنر روسکین
دانشکده تاریخ
دانشکده کلاسیک
دانشکده تاریخ هنر
دانشکده زبانشناسی، فلسفه و آوایی
دانشکده زبان های قرون وسطایی و مدرن
دانشکده موسیقی
دانشکده مطالعات شرقی
دانشکده فلسفه
دانشکده الهیات و دین
مرکز تحقیقات آکسفورد در علوم انسانی
بنیاد ولتر
بخش ریاضی فیزیک و علوم زندگانی
پارک علوم Begbroke
گروه شیمی
گروه علوم کامپیوتر
مرکز تحقیقات الکترونیکی آکسفورد
گروه علوم زمین
گروه علوم مهندسی
مرکز آموزش دکتری رابط علوم زندگی
گروه مواد
موسسه ریاضی
گروه علوم گیاهی
اداره آمار
گروه جانورشناسی
بخش علوم اجتماعی
دانشکده مردم شناسی و موزه
دانشکده باستان شناسی
دانشکده بازرگانی
دانشکده اقتصاد
دانشکده آموزش و پروش
دانشکده جغرافیا و محیط زیست
مدرسه دولتی بلاوانتیک
دانشکده مطالعات جهانی و منطقه ای آکسفورد
بخش علوم پزشکی
گروه بیوشیمی
گروه پزشکی بالینی نوفیلد
گروه علوم اعصاب بالینی نوفیلد
گروه روانپزشکی تجربی
بخش پزشکی رادکلیف
گروه انکولوژی
گروه ارتوپدی، روماتولوژی و علوم اسکلتی عضلانی نوفیلد
گروه اطفال
دانشکده آسیب شناسی سر ویلیام دان
گروه داروسازی
گروه فیزیولوژی، آناتومی و ژنتیک
گروه بهداشت جمعیت
گروه علوم بهداشتی مراقبت های اولیه
گروه روانپزشکی
گروه علوم جراحی نوفیلد
گروه بهداشت و زنان