کشور ترکیه از گذشته تاکنون به کشوری با معماریهای زیبا و اعجابانگیز معروف است، به طوریکه معماری زیبای ساختمانها در این کشور چشمگیر میباشد. همه ساله رشته معماری در ترکیه با طرفداران زیادی روبهرو میشود. به دلیل تعداد زیاد متقاضیان رشته معماری در ترکیه، این رشته توسط اساتید درجه یک در سطح دنیا تدریس میشود. دانشگاههای ترکیه به دلیل بالا بودن استانداردهای آموزشی دارای ارزش بسیار بالایی است، شما میتوانید با انتخاب رشته موردنظر خود به راحتی وارد دانشگاههای ترکیه شوید. این مقاله در راستای آشنایی با شرایط تحصیل معماری در ترکیه راهنمای کاملی برای علاقهمندان به تحصیل در این رشته خواهد بود.
شرایط تحصیل معماری در ترکیه
تحصیل رشته معماری در ترکیه در دانشگاههای مهندسی این کشور ارائه میشود و شما باید با آگاهی از شرایط کلی گرایشات مهندسی اطلاعات کافی و موردنیاز خود را از گرایش معماری کسب کنید. کشور ترکیه با ارائه برنامههای آموزشی قوی در زمینههای مهندسی، از مهمترین مراکز در ارائه برنامههای کارشناسی و تحصیلات تکمیلی میباشد.
اساسیترین شرط تحصیل در هر گرایش و رشتهای برای هر فرد داشتن قدرت خلاقیت است، با سنجش مهارتهای خود میتوانید مطمئن شوید که آیا امکان برقراری ارتباط عمیق با فناوریها، هنرهای زیبا، علوم انسانی و اجتماعی و اصول مرتبط به فلسفه های معماری را دارید یا نه. به این ترتیب با یک ذهنیت تاریخی و ارتباط سازی با ارزشهای اخلاقی و زیباشناسی به پیشرفت فردی و اجتماعی جامعه کمک خواهید کرد.
برای تحصیل در رشته معماری در ترکیه باید زبان تحصیل خود را انتخاب نمایید، اگر انتخاب شما زبان ترکی باشد، مسلماً قدرت انتخاب دانشگاهها و گرایشات بیشتری را در این کشور خواهید داشت. در حالی که با انتخاب زبان انگلیسی به عنوان زبان آموزش اصلی اگرچه هزینههای تحصیل رشته معماری نسبت به انتخاب زبان آموزش ترکی افزایش می یابند؛ اما این شانس را دارید که از یک سیستم آموزشی استاندارد بین الملل برخوردار شوید و خود را با آخرین دستاوردهای معماری در جهان آشنا کنید، چرا که تمامی اساتید بینالمللی به آموزش آن میپردازند.
شرایط پذیرش رشته معماری در ترکیه
دانشگاههای ترکیه تمرکز اصلی خود را بر روی سیستم آموزشی این گرایش مطابق با فرهنگ معماری این کشور قرار دادهاند. البته علاوه بر این به بالا بردن کیفیت سیستم آموزشی خود در راستای دستیابی دانشجو به شغل مرتبط پس از فارغالتحصیلی نیز بسیار اهمیت میدهند. از این رو میتوان گفت یکی از شروط اصلی پذیرش در رشته معماری در ترکیه، علاوه بر افزایش میزان سطح دانش خود از معماری، توانایی انطباق دانشجو با فرهنگ و سبک معماری این کشور است. برای تحصیل رشته معماری شرایط دیگری نیز وجود دارند که در زیر به شرح آنها میپردازیم:
- در ابتدای دوره باید بتوانید خود را با کار گروهی هماهنگ کنید تا در پایان دوره و تحصیلات تکمیلی بنوانید به راحتی مطالعات مستقل خود را ارائه دهید.
- در کنار تحصیل خود، قدرت بدعتگذاری داشته باشید و بتوانید یک طرح یا ایده جدید یا روش علمی نوین را چه در مرحله طراحی و چه در مرحله اجرایی و پیاده سازی طرح ارائه دهید.
- یکی از شروط اصلی پذیرش دانشگاههای ترکیه برای گرایش معماری، پذیرش در آزمون ورودی و یا ارائه مدارک آزمون بینالمللی مانند آزمون yos ترکیه میباشد.
- ارائه مدرک معتبر زبان انگلیسی بینالمللی همچون آیلتس یا تافل در دانشگاههایی که گرایش معماری را به زبان انگلیسی ارائه میدهند الزامی است.
- فرصت فرجه در اختیار شما قرار داده میشود، مثلاً برای برای مقطع کارشناسی که 4 ساله است به شما تا 5 سال فرصت داده میشود که بتوانید مدرک خود را اخذ نمایید.
- شما باید به همراه تمامی مدارک و اسناد لازم در روز مصاحبه حضور یابید و در مصاحبه شرکت نمایید.
هزینه تحصیل معماری در ترکیه
شهریه تحصیل در تمامی گرایشات ترکیه از جمله معماری، به دانشگاه انتخابی شما که میتواند خصوصی و یا دولتی باشد بستگی دارد. همچنین هزینههای کلی چه زندگی، چه تحصیل به شهری که انتخاب میکنبد نیز تاثیر بسزایی دارد. شهریه هر ترم برای دانشگاههای دولتی جهت تحصیل در رشته معماری حداقل در حدود 300 دلار است. البته این مبلغ در هر ترم برای دانشگاههای خصوصی حدود 1000 دلار خواهد رسید.
علاوه بر شهر و دانشگاه انتخابی شما، مقطع انتخابی نیز باید در نظر گرفته شود. میزان شهریه برنامهها و دورههای هر دانشگاه برای هر گرایش در ترکیه در ابتدای سال مشخص میشود. طبق آخرین آمار هزینه دانشگاههای دولتی به طور تقریبی بین 80-1500 دلار تعیین شده است، که این اختلاف زیاد به دلیل انتخاب زبان تحصیل (ترکی یا انگلیسی) و تابعیت دانشجو (ترکی یا دانشجوی بین الملل اروپایی یا غیر اروپایی) میباشد و برای دانشگاههای خصوصی این مقدار بین 5000 تا 20000 دلار برآورد شده است.
ارشد معماری در ترکیه
دوره کارشناسیارشد معماری در ترکیه حدود 2 سال به طول میانجامد و شامل 120 واحد درسی میباشد. همانند مقاطع ارشد در ایران در پایان دوره میبایست پایاننامه ارائه دهید. ترمهای تحصیلی ارشد معماری در ترکیه در دو دوره برگزار میشوند؛
- شروع ترمها از اکتبر تا ژانویه و از ژانویه تا جولای میباشد. در این میان دو هفته تعطیلات دانشگاهی در نظر گرفته میشود. تعطیلات تحصیلی برای تمامی مقاطع معمولاً در فصل تابستان و بین ماههای جولای تا اکتبر اجرا میشود.
- بیشتر دورههای کارشناسیارشد در ترکیه در ماه اکتبر آغاز میشوند. بنابراین گزینههای دیگری برای دورههای پارهوقت وجود دارد که با توجه به هر دانشگاه متفاوت خواهد بود.
هزینه تحصیل در دوره ارشد معماری در ترکیه به زبان انگلیسی در حدود 500 یورو میباشد. در حالی که این مقدار هزینه برای دانشگاههایی که بر پایه زبان ترکی تدریس میکنند در حدود 100 تا 200 یورو کمتر خواهد بود.
دکتری معماری ترکیه
از آنجا که کشور ترکیه در تلاش است تا به اتحادیه اروپا بپیوندد، سیستم تحصیل دکتری در ترکیه بیشتر به دانشگاههای اروپایی شباهت دارد. دوره دکتری به صورت تماموقت حدود 4 سال به طول میانجامد. در پایان دوره با ارائه رسالهای که به تایید کمیته هیئت علمی دانشگاه میرسد، در مقطع دکتری در ترکیه فارغالتحصیل خواهید شد.
هزینه تحصیل دکتری رشته معماری در ترکیه به زبان انگلیسی در دانشگاههای دولتی برای دانشجویان خارجی در هر ترم بین 500 تا 800 یورو میباشد. البته هزینه برای دورههایی که به زبان ترکی ارائه میشوند کنر خواهد بود. ناگفته نماند که اغلب دانشگاههای ترکیه در مقطع دکتری برای دانشجویان با درصدهای مختلفی بورسیه اعطا میکنند تا مقداری از این هزینهها را پوشش دهد.
بهترین دانشگاههای معماری ترکیه
موضوع قابل توجه این است که در ترکیه برای رشته معماری تنها یک دانشگاه که بهترین باشد وجود ندارد و خوشبختانه دانشگاههای ترکیه در سطح جهانی جزء بهترین دانشگاهها در ارائه رشته معماری هستند که در این بخش به معرفی برخی از آنها میپردازیم:
- دانشگاه فنی استانبول
- دانشگاه بوغازیچی
- دانشگاه یلدیز تکنیک
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه فیرات
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه کارادنیز تکنیک
بازار کار معماری در ترکیه
به دلیل بازار کار بسیار مستعد در زمینه معماری در ترکیه، فارغالتحصیلان تشویق میشوند تا در کسب نمرات بالا تلاش کنند. معماران در کشور ترکیه علاوه بر طراحی ساختمانها میتوانند به طراحی سازههای تزئینی مانند آبنماها، لوازم و اکسسوریهای قابل استفاده در ساختمان سازی بپردازند. علاوه بر این اگر در دوره تحصیل خود گرایش معماری داخلی را انتخاب نمودهاید میتوانید در زمینه طراحی دکوراسیونهای داخلی بسیار موفق باشید. خوشبختانه ترکیه در زمینه معماری فضای بیرون و داخلی بسیار پیشرفته و موفق است و با آغوشی باز خلاقیت و نوآوری معماران جوان را پذیزا میباشد.
درآمد معماری در ترکیه
هانمطور که اشاره کردیم معماران در ترکیه دارای جایگاه بالایی هستند، به همین دلیل میزان حقوق دریافتی و متوسط درآمد در ترکیه برای یک مهندس معمار مبلغ قابل توجهی خواهد بود. حداقل حقوق مهندسان و فارغالتحصیلان رشته معماری در ترکیه چیزی در حدود 80،329 لیر میباشد و حداکثر حقوق نیز برابر با ۱۴۱ هزار و ۱۰۰ لیر در سال خواهد بود؛ که این میزان حقوق را میتوان با درآمد یک پزشک در استانبول مقایسه کرد که حداقل حقوق پزشکان در استانبول ۱۷۰ هزار لیر است. توجه داشته باشید که درآمد شما نسبت به مهارت و رزومه کسب شده بسیار بیشتر خواهد بود و ممکن است از درآمد یک پزشک جراح نیز بیشتر باشد.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل رشته معماری در ترکیه
برای تحصیل در رشته معماری در کشور ترکیه میتوانید مدارک زیر را از طریق بارگذاری آنها در پرتال برنامه آنلاین، ارسال نمایید:
- فرم درخواست
- کپی صفحات گذرنامه
- گواهی فارغالتحصیلی از دبیرستان
- ریز نمرات دبیرستان
- گواهی معادل مدرک دانشگاه
- 6 قطعه عکس
- ثبت نام اقامت و کارت شناسایی ترکیه
- ارائه مدرک بین المللی زبان انگلیسی (در صورت نیاز)
- مدرک زبان تومر (در صورت نیاز)
- پیش پرداخت برای دریافتنامه پذیرش (کشورهایی که به ویزا احتیاج دارند باید کل هزینههای اداری را بپردازند و کشورهایی که ویزا لازم ندارند باید 200 دلار بپردازند)
- دریافتنامه پذیرش
سلام عالی بود