آیا جهت تحصیل در خارج از کشور محدودیت سنی وجود دارد؟
برای اینکه بتوانید شرایط لازم جهت پذیرش در دانشگاههای خارج از کشور را داشته باشید توجه به شرایط سنی از اصولیترین موارد تحصیل میباشد. متاسفانه برخی از دانشجویان ایرانی بدون در نظر گرفتن شرایط سنی اقدام به درخواست ویزای تحصیلی میکنند که در این صورت با مشکلات انبوهی روبه رو میشوند. در هر کشوری برای هر رشته و هر مقطع تحصیلی شرایط خاص سنی تعریف شده است. در این مقاله محدودیت سنی برای مهاجرت تحصیلی در برخی کشورها مورد بررسی قرار گرفته است. امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات شما در این زمینه افزایش یاقته و سوالات و ابهامات موجود در مورد محدودیتهای سنی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور برطرف شود.
تحصیل در خارج از کشور گزینه مناسبی برای دانشجویان، متخصصان و یا محققانی که به دنبال فرصتهایی بهتر برای پیشرفت و کسب مهارت هستند و امکان تحصیل با کیفیت در کشور خودشان را ندارند، میباشد. براساس آمار به دست آمده درصد قابل توجهی از دانشجویان بین گروه سنی 30 تا 40 سال همه ساله برای ادامه تحصیلات تکمیلی به دانشگاههای خارجی و یا پذیرش در کالجها اقدام مینمایند.
برای پذیرش در دانشگاههای خارجی باید شرایط تعیین شده از سوی کشور مقصد را داشته باشید. اکثر دانشگاههای دنیا برای پذیرش، شرکت در آزمون ربان انگلیسی (آیلتس یا تافل) و کسب حداقل نمره موردنیاز را ضروری میدانند. همچنین ارائه مدارک اثبات تمکن مالی برای ادامه تحصیل و دریافت ویزا نیز از الزامات پذیرش میباشند. با این وجود ممکن است شما محدودیت سنی برای دریافت برخی بورسیههای تحصیلی داشته باشید. بنابراین اگر زمان بیشتری برای تحقق بخشیدن به حرفه و مهارتهای خود صرف کردهاید، نگران نباشید؛ بسیاری از دانشگاهها بدون در نظر گرفتن سن از شما استقبال میکنند، به شرطی که همه معیارهای پذیرش دانشگاه موردنظر را داشته باشید.
یادآوری این نکته ضروری است که آنچه تحصیل در سنین بالا را دشوار میسازد پروسه ویزا است. در صورت وجود گپ تحصیلی بلندمدت بین آخرین مقطع تحصیلی و دورهای که میخواهید در آن تحصیل کنید، اگر با علت فاصله تحصیلی خود را با استدلالی منطقی ثابت کنید میتوانید مجوز ورود به کشور موردنظر و تحصیل در دانشگاه را اخذ نمایید.
محدودیت سنی برای تحصیل در آمریکا
میانگین سنی دانشجویان فارغالتحصیل از دانشگاههای آمریکا طبق تحقیقات مرکز ملی آمار آمریکا در زمینه آموزش حدود 33 سال میباشد. به طوری که حدود 50% دانشجویان فارغالتحصیل از مقطع کارشناسیارشد بالی 30 سال سن دارند البته میانگین سنی برای دانشجویان مقاطع تحصیلی دکترا و بالاتر نیز افزایش مییابد. بیش از 22% دانشجویان بالی 40 سال و حدود 28% دانشجویان بین 30 تا 40 سال سن دارند. از این رو جای نگرانی وجود ندارد چرا که در گروه سنی شما حتماً دانشجویانی با شرایط مشابه وجود خواهند داشت.
محدودیت سنی برای تحصیل در کانادا
برای تحصیل در این کشور در مقطع کارشناسی و یا کالجها باید دارای سن حداقل 18 سال باشید. البته هر شهر و یا استان در کانادا شرایط خاص خودر را دارد و ممکن است حداقل سن در آن متفاوت باشد. همچنین فاصله تحصیلی در کانادا برای دورههای کارشناسی و کارشناسیارشد بین 2 تا 5 سال میباشد. براساس گزارشات آمار کانادا در سالهای اخیر در زمینه آموزش شرایط سنی در دانشگاههای کانادا به شرح زیر است:
- 42% دانشجویان بین 20-24 سال
- 13% دانشجویان بین 24-29 سال
- 6% دانشجویان بین 30-34 سال
- 4% دانشجویان بین 35-39 سال
- 17% دانشجویان بالاتر از 30 سال
- 7% دانشجویان بالاتر از 40 سال
این آمار وضعیت توزیع سنی بین گروههای مختلف دانشجویان کانادا را به خوبی نشان میدهد. به طور کلی میتوان گفت برای دریافت پذیرش از دانشگاهها و کالجهای کانادا محدودیت سنی وجود ندارد. اما در خصوص پروسه ویزا، عمدتاً افسران مهاجر شرایط متعددی را در نظر میگیرند، که سن از جمله این عوامل است. در این صورت چنانچه مدرک دانشگاهی خود را 20 سال پیش دریافت کرده باشید و الان میخواهید مجدداً به کانادا برای تحصیل سفر کنید باید مسئول ویزا در خصوص فاصله طولانی ایجاد شده متقاعد سازید. چرا که بیشتر افسران ویزا تصور میکنند شما به دنبال مهاجرت هستید نه تحصیل.
محدودیت سنی برای تحصیل در اروپا
در اروپا نیز مانند آمریکا و کانادا برای تحصیل دانشجویان هیچ محدودیتی وجود ندارد، به طور معمول با داشتن بیش از 18 سال سن میتوانید به فکر تحصیل در دانشگاهها و کالجهای اروپا باشید. طبق این روال پیشبینی میشود که در سالهای آینده مهاجرت به کشورهای عضو اتحادیه اروپا به شدت افزایش خواهد یافت. به دلیل فناوریهای نوین، پیچیدهتر شدن و انعطافپذیری بیشتر مشاغل در کشورهای اروپایی، کارفرمایان به دنبال کارکنان با ظرفیتهای لازم برای مدیریت اطلاعات گسترده، تفکر مستق و خلاق هستند به همین جهت تحصیل در اروپا دارای مزیتهای بزرگ میباشد.
در حال حاضر طبق گزارشات مرکز آمار حدود 20 میلیون دانشجوی آموزش عالی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به تحصیل مشغول هستند که 61% آنها در مقطع کارشناسی تحصیل میکنند. می توان گفت حدود یک سوم دانشجویان تحصیلات تکمیلی در اتحادیه اروپا مشغول تحصیل در رشتههای علوم اجتماعی، روزنامه نگاری، تجارت و حقوق میباشند. همچنین 54% از دانشجویان مقطع کارشناسیارشد در اتحادیه اروپا را زنان تشکیل میدهند.
همانطور که ذکر شد هیچ محدودیت سنی برای تحصیل در کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود ندارد. به عنوان مثال کشوری همچون آلمان که فارغالتحصیلان سالهای قبل با داشتن بیشترین سن شهرت دارد در مقاطعی مانند دکترا نیز دانشجویان بیش از 40 سال سن دارند. در مقاطع بالتر این میانگین سنی نیز رو به افزایش است. با این حال پیشنهاد میکنیم با اثبات تجربه کاری و یا فعالیتهای مربوطه فرآیند درخواست ویزا را برای خود راحتتر نمایید.
توجه داشته باشید که برخی رشتهها در اروپا نیز دارای محدودیتهای سنی نیز هستند که ممکن است با داشتن سن بالای 35 سال نتوانید بورسیههای تحصیلی و کمک هزینههای تحصیلی را دریافت کنید. علاوه براین روند دریافت مجوز کار نیز در اروپا کمی متفاوت خواهد بود. بنابراین برای کسب اطلاعات دقیق در خصوص آخرین تغییرات در روند اخذ ویزا در صورت وجود شکاف تحصیلی و همچنین آگاهی از سایر شرایط تحصیل در خارج از کشور در مقاطع مختلف تحصیلی کارشناسان و مشاوران گروه مهاجرتی سفیر اپلای آماده خدمت رسانی میباشند.
دیدگاهتان را بنویسید