دانشگاه فنی استانبول

معرفی دانشگاه فنی استانبول

دانشگاه فنی استانبول یکی از دانشگاه‌های فنی مهندسی دولتی ترکیه می‌باشد که همه ساله دانشجویان زیادی از سراسر دنیا خواهان پذیرش در این دانشگاه هستند. دانشگاه فنی استانبول سومین دانشگاه، سومین دانشگاه قدیمی ترکیه است که در سال 1773 توسط سلطان مصطفی سوم تاسیس گردد. اولین فعالیت این دانشگاه با آموزش علوم دریایی و ساخت کشتی سروع شد و در سال 1795 برنامه آموزش تکنیکی پرسنل نظامی و مدرنیزه کردن ارتش عثمانی به تدریس دانشگاه اضافه شد. حیطه آموزشی دانشگاه در سال 1846 گسترش یافت و رشته‌‌‌های تحصیلی دانشگاه اضافه شد، همچنین رشته‌های مهندسی عمران طی سال‌های 1883 تا 1909 در ادامه توسعه دانشگاه، برای توسعه و آبادانی ساخت و ساز کشور جزء فعالیت آموزشی دانشگاه قرار گرفت.

دانشگاه فنی مهندسی استانبول

دانشگاه فنی استانبول از دانشگاه‌های دولتی معتبر ترکیه و خاورمیانه به شمار می‌رود. این دانشگاه دارای 5 پردیس بوده که پردیس اصلی آن به نام “ماسلاک” (maslak) در حومه شهر استانبول و به مساحت 2.64 کیلومتر مربع واقع شده است. این پردیس محل ساختمان ریاست دانشگاه، کتابخانه مرکزی، اکثر دانشکده‌‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی می‌باشد.

در سال 1769 کتابخانه مرکزی بزرگ دانشگاه فنی مهندسی استانبول به نام کتابخانه مصطفی اینان تاسیس شد. در این کتابخانه نزدیک به 533000 جلد کتاب با موضوعات مختلف به همراه 6000 جلد کتاب قدیمی دوران عثمانی وجود دارد. این کتابخانه تاریخی، کتاب‌ها و مقالات آموزشی زیادی در زمینه مهندسی و علوم پایه دارد و با کتابخانه‌های متعددی متصل می‌باشد و پنج کتابخانه دیگر دانشگاه را تحت پوشش و مدیریت خود قرار داده است. با قرار گرفتن پردیس اصلی “ماسلاک” در حومه شهر استانبول، موقعیت استفاده از امکانات ورزشی برای دانشجویان فراهم شده است.

پردیس توزلا(tuzla): این پردیس در پیرامون شهر توزلا قرار گرفته و محل استقرار دانشجویان علوم دریایی و اساتید آن‌ها است. در این مکان کارگاه کشتی‌سازی فراوانی وجود دارد.

پردیس تاشکیشلا(taskisla): این پردیس یکی از پادگان‌های قدیمی ارتش عثمانی است که در منطقه تاشکیشلای استانبول واقع شده و یکی از بناهای تاریخی استانبول می‌باشد.

پردیس گوموش سویو(gumus suyu): این پردیس محل دانشکده مهندسی مکانیک است و پردیس ماجکا(macka) نزدیک میدان تقسیم(taksim) استانبول واقع شده و محل دانشکده مدیریت می‌باشد، این منطقه هم از بناهای تاریخی مهم استانبول محسوب می‌شود.

پردیس آیازغا(ayazaga): این پردیس که پارک فناوری آری( ari techno police) در آن قرار دارد، یک مرکز فناوری و تحقیقاتی برای استفاده تجار و صنعتگران می‌باشد. مرکز کامپیوتر ملی ترکیه در این مکان واقع شده که یکی از سریع‌ترین ابر رایانه‌‌های جهان و رتبه 239 را به خود اختصاص داده و  تنها مرکز رایانه‌‌ای با عملکرد بالای ترکیه محسوب می‌شود.

ورزشگاه پردیس آیازغا مرکز ورزشی دانشگاه استانبول است که یک استادیوم 3500 نفری برای ورزش والیبال و بسکتبال را در خود جای داده است و ورزش فوتبال این دانشگاه در حد آماتوری بوده و مسابقات بسکتبال از مهم‌ترین مسابقات ورزشی این دانشگاه به شمار می‌رود. همچنین دانشگاه فنی استانبول دارای باشگاه‌های متعدد موسیقی و سینما برای دانشجویان است و وسایل رفت و آمد دانشجویان را در ارتباطات داخلی و حتی مسافرت به کشورهای اروپایی را فراهم می‌کند. خوابگاه دانشجویی این دانشگاه گنجایش 3000 دانشجو را دارد.

شرایط تحصیل در دانشگاه فنی استانبول

ساختار آموزشی و رتبه دانشگاه فنی استانبول

ساختار آموزشی این دانشگاه بر پایه سیستم آموزشی آمریکا می‌باشد. هر دانشکده دارای دپارتمان‌های مختلف و مجزا بوده که توسط موسسه ارزیابی آموزشی ایالات متحده آمریکا (ABET) مورد تأییدقرار گرفته است. دانشکده معماری این دانشگاه هم موفق به کسب گواهینامه NAAB شده است. طبق گزارش سیستم رتبه‌بندی بین‌المللی QS، این دانشگاه رتبه 500 را از بین دانشگاه‌های برتر جهان به خود اختصاص داده و در رشته‌های فنی مهندسی به عنوان برترین دانشگاه‌های کشور ترکیه محسوب می‌شود.

این دانشگاه طیق توافق‌نامه آراسموس با بیشتر دانشگاه‌های دنیا مبادله دانشجو و استاد دارد. این تبادل به دانشجویان امکان اخذ مدرک دوگانه خود را از دانشگاه‌های همتای آمریکا و اروپا فراهم می‌کند. به دلیل ارزش بالای علمی رشته‌های مهندسی دانشگاه، فارغ‌التحصیلان می‌توانند با دریافت TUBITAK و جوایز TUBA در آکادمی‌های آمریکا، انگلیس و روسیه عضو و مشغول فعالیت شوند.

دانشگاه فنی استانبول بشتر بر روی پژوهش و تحقیقات تمرکز دارد و در پروژه‌ای به نام Seed از تلاش دانشجویان کارآفرین دانشگاه حمایت می‌کند. ناگفته نماند که در کارنامه پژوهشی این دانشگاه اولین ماهواره ارتباطی ترکیه، قایق هیدروژنی و خودروی بدون سرنشین هم قرار دارد.

شرایط پذیرش و تحصیل در دانشگاه فنی استانبول

از جمله شرایط پذیرش دانشگاه فنی استانبول برای دانشجویان بین‌‌المللی این است که دانشجویان باید در حال حاضر دانش‌آموز سال آخر دبیرستان و یا فارغ‌التحصیل از این مقطع باشند. مدرک این دوره معادل با مدرک دیپلم کشور ترکیه است که ارائه این مدرک برای ورود به دوره کارشناسی فنی استانبول ضروری می‌باشد. از دیگر شرایط پذیرش دانشگاه فنی استانبول شرکت در یکی از آزمون‌های معتبر دانشگاه‌های ترکیه از جمله SAT-ACTIB و یا برخی دیگر از آن‌ها که مورد تأیید مجلس ITU کشور ترکیه است، می‌‌باشد. دانشجویان باید نمره قبولی موردنظر دانشگاه فنی استانبول را کسب نمایند. برای شهروندان کشور ترکیه نیازی یه گذراندن امتحان SAT نمی‌باشد.

دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاه فنی استانبول را دارند. در ابتدا باید فرم درخواست دانشگاه را تکمیل نموده و به همراه مدارک معتبر تحصیلی خود به زبان انگلیسی ترجمه شده در سایت این دانشگاه آپلود نمایند. ارزیابی اعتبار اسناد تحصیلی دانشجویان توسط مسئولین این دانشگاه صورت می‌گیرد. چنانچه مدارکی نامعتبر و یا جعلی بوده باشند رد می‌گردد.

دانشگاه فنی مهندسی استانبول به ارائه 40 دوره کارشناسی‌ارشد و دکترا می‌پردازد که آموزش اکثر آن به زبان انگلیسی می‌باشد. البته رشته‌های تحصیلی در این دانشگاه به ترکی و انگلیسی تدریس می‌شوند. اما به دلیل اینکه بیشتر دوره‌های کارشناسی‌ارشد و دکترای این دانشگاه به انگلیسی ارائه می‌شود، دانشجویان باید حداقل نمره 213 از آزمون تافل،CBT و یا قبولی در آزمون صلاحیت دانشگاه را کسب نمایند.

هزینه و شهریه تحصیل در دانشگاه فنی استانبول

همانطور که می‌دانید تحصیل در دانشگاه فنی استانبول رایگان نبوده و دانشجویان ملزم به پرداخت شهریه هستند. میزان شهریه پرداختی دانشجویان بین‌‌المللی با دانشجویان محلی این کشور متفاوت است. به طور متوسط شهریه پرداختی دانشجویان بین‌المللی در رشته‌های مختلف این دانشگاه سالانه 3000 دلار برآورد شده است. البته دانشجویان بومی ترکیه کمتر از نصف این شهریه را پرداخت می‌کنند.

دانشجویان علاوه بر هزینه تحصیل در این دانشگاه می‌بایست هزینه‌های زندگی در شهر استانبول را نیز در نظر بگیرند. هزینه‌های زندگی در شهرهای مختلف ترکیه متفاوت می‌‌باشد. از آنجا که استانبول شهری توریستی و بزرگ است هزینه‌های زتدگی در این شهر نسبت به شهرهای دیگر این کشور گرانتر است. هزینه‌های زندگی در این شهر به طور متوسط 764 دلار برآورد شده است.

دانشکده‌های دانشگاه فنی مهندسی استانبول

  • دانشکده معماری دریایی؛ دپارتمان‌های طراحی و مهندسی دریایی
  • دانشکده معماری؛ دپارتمان‌های معماری، شهرسازی، طراحی صنعتی، معماری داخلی و معماری فضای سبز
  • دانشکده عمران؛ دپارتمان‌های مهندسی عمران، زئودزی نقشه‌برداری و مهندسی محیط
  • دانشکده مکانیک؛ دپارتمان‌های مهندسی مکانیک و مهندسی ساخت و تولید
  • دانشکده معدن؛ دپارتمان‌های مهندسی معدن، مهندسی زمین‌شناسی، مهندسی ژئوفیزیک و مهندسی نفت و گاز
  • دانشکده الکترونیک؛ دپارتمان‌های مهندسی الکترونیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی کنترل سیستم‌ها، مهندسی برق، مهندسی پزشکی و مهندسی علوم مخابراتی
  • دانشکده شیمی و متالورژ؛ دپارتمان‌های مهندسی شیمی، مهندسی متالورژی و مواد و دپارتمان‌های مهندسی صنایع غذایی
  • دانشکده علوم هوانوردی؛ دپارتمان‌‌های مهندسی هوانوردی، مهندسی فضانوردی و مهندسی هواشناسی
  • دانشکده مدیریت؛ دپارتمان‌های مهندسی مدیریت و مهندسی صنایع
  • دانشکده علوم پایه؛ دپارتمان‌های مهندسی ریاضی، مهندسی فیزیک، مهندسی ژنتیک و علوم انسانی و اجتماعی
  • دانشکده نساجی

قابل ذکر است که این دانشگاه علاوه بر دانشکده‌های مذکور چندین مرکز تحقیقاتی مانند زیست‌شناسی‌مولکولی، بیوتکنولوژی و ژنتیک، مرکز ارتباطات ماهواره‌ای و سنجش از دور و 350 آزمایشگاه را در خود جای داده است.

مدارک مورنیاز برای پذیرش در دانشگاه فنی استانبول

جهت اخذ پذیرش از دانشگاه فنی استانبول ارائه مدارک زیر الزامی است:

  • ارائه دیپلم دوران متوسطه
  • ارائه رونوشت اصلی
  • ارائه نتیجه تست معتبر
  • ارائه یک نسخه کپی از پاسپورت معتبر دانشجو
  • ارائه کارت آبی دانشجو (مختص دانش آموزانی بوده که دولت ترکیه تابعیت و یا شهروندی والدین وی را متوقف گردانیده است)
  • ارائه اجازه اقامت ترکیه
  • ارائه انگیزه‌نامه مبنی بر دلایل انتخاب دانشگاه فنی استانبول برای ادامه تحصیل

 

برچسب‌ها: بدون برچسب

2 پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند