برای انواع مهاجرت کاری و یا تحصیلی نیازمند ارائه مدارکی هستید که میزان دانش زبانی خود را نشان دهید. بدین منظور آزمونهای بینالمللی زبان انگلیسی به عنوان متداولترین روش سنجش این دانش محسوب میشود. با شرکت در این آزمونها میتوانید مهارتهای مختلف خود را همچون مهارت گفتاری، نوشتاری، شنیداری و خواندن ارزیابی کرده و حداقل نمره مورد نیاز را به دست بیاورید. از معروفترین آزمونهای بینالمللی زبان که اعتباری جهانی داشته و برای اخذ انواع ویزای تحصیلی و کاری به کار میروند میتوان به آزمون تافل، آیلتس و … که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت، اشاره کرد. چنانچه قصد شرکت در هر یک از آزمونهای زیر را داشته باشید کافیست با ما تماس بگیرید تا مقدمات شرکت در آزمون را به راحتی برای شما فراهم سازیم.
آزمون تافل TOFEL
آزمون تافل مخفف “Test of English as a Foreign Language” است و بدون شک یکی از مهمترین آزمونهای معتبر جهان میباشد که تقریبا در سراسر دنیا به رسمیت شناخته شده است. متقاضیان میتوانند با کسب نمره قبولی در این آزمون از مدرک زبان تافل در جهت اهداف خود مانند مهاجرت شغلی و تحصیلی استفاده نمایند. در بیش از نه هزار دانشگاه در سطح جهان نمره آزمون تافل اعتبار داشته و همین امر سبب اعتبار جهانی آزمون تافل شده است.
به طور معمول اعتبار آزمون تافل دو سال میباشد، به این معنی که این آزمون تا دو سال پس از صدور کاربرد داشته و در این مدت میتوان از مزایای آن استفاده کرد. با اتمام این مدت باید مجدداً در آزمون شرکت کرده و نمره جدیدی را کسب نمایید. توجه داشته باشید که در صورت تمایل به حضور مجدد در آزمون تافل، پس از گذشت دوازده روز از مدت اعتبار آزمون میتوانید نسبت به آن اقدام کنید. پیشنهاد میکنیم در این تصمیم عجله نکنید و پیش از حضور مجدد در آزمون حتما نقاط ضعف خود را تقویت کنید تا علاوه بر زمان، هزینه مالی این امتحان را مجدد از دست ندهید.
در “آزمون تافل” شما با توجه به دانش خود باید نمرهای را میان 0 تا 120 کسب کنید، که این نمره با توجه به برنامه و هدف شما از شرکت در آزمون دارای ارزشیابی میشود. برای اینکه بتوانید برای نمره هدف خود برنامهریزی دقیقتری داشته باشید علاوه بر استفاده از راهنمایی مشاوران حتما پیش از آزمون، دانشگاه مورد نظر خود را شناسایی کرده و نمره مورد نظرشان را جویا شوید.
با توجه به تجربیات بهدست آمده از آزمونهای تافل و شرکتکنندگان در این آزمون نمره مناسب بهصورت میانگین نمرهای بین 85 تا 90 است. شما میتوانید با کسب این نمره به هدف خود نزدیک شده و راهی کشور مقصد شوید. دقت داشته باشید که اگر شما در رشتههایی مانند حقوق و یا پزشکی مشغول تحصیل هستید حتما نمره حداکثری را در برنامهریزی خود لحاظ نمایید جهت اطلاع از شرایط برگزاری آزمون و ساختار آزمون تافل میتوانید به مرجع کامل معرفی آن در سایت https://safirapply.com مراجعه نمایید.
آزمون آیلتس IELTS
آزمون آیلتس IELTS که بر گرفته از “International English Language Testing System” به معنای نظام بینالمللی ارزشیابی زبان انگلیسی میباشد. آیلتس در واقع آزمون ایتالیایی بوده و از این نظر هم ردیف با تافل، آزمون آمریکایی قرار میگبرد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس برگزار میگردد.
آیلنس یک امتحان زبان انگلیسی است که از اعتبار بینالمللی برخوردار میباشد. این امتحان جهت سنجش دانش زبان انگلیسی افرادی که میخواهند در کشورهای انگلیسی زبان تحصیل کنند و یا مهاجرت کنند برگزار میشود. آزمون آیلتس با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار میشود. همچنین این آزمون پیرو بالاترین و معتبرترین استانداردهای بینالمللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان میباشد.
آزمون آیلتس شامل چهار بخش Writing ،Reading ،Listening و Speaking میباشد که توانایی افراد را در هر بخش مورد ارزیابی قرار میدهد. بسیاری از دانشگاها در کشورهای مختلف نظیر کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزیلند و آمریکا آزمون آیلتس را به رسمیت میشناسند. برای مهاجرت به این کشورها نیز داشتن مدرک زبان آیلتس الزامی است.
این آزمون در بیش از 270 مرکز امتحانی واقع در 110 کشور مختلف دنیا برگزار میشود. در 29 سال گذشته مرکز آزمون آیلتس تهران به عنوان اولین مرکز در ایران افتخار برگزاری این آزمون را دارد. نمره هر بخش از امتحان بین صفر تا 9 میباشد. نمرهٔ کلی امتحان با معدلگیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه میگردد. در کارنامه IELTS، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه نیز درج میشود.
جهت پذیرش دانشگاهها حداقل نمرهای که دانشگاه تعیین میکند، 6.5 میباشد. بطوریکه نمره هر بخش نباید از ۶ کمتر باشد. (البته این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد). به عنوان مثال جهت مهاجرت به کانادا، حداکثر امتیاز زبان انگلیسی در هر چهار بخش امتحان آیلتس حداقل باید نمره 7 باشد. برای آشنایی بیشتر با این آزمون با مراجعه به راهنمای کامل آزمون زبان آیلتس در سایت سفیر اپلای تمامی اطلاعات لازم را به دست آورید.
آزمون SAT
آزمون SAT مخفف کلمه “Scholastic Assessment Test” میباشد که به عنوان آزمون پذیرش کالج در سطح جهانی محسوب میشود. هدف از برگزاری این آزمون توسط دانشگاههای ترکیه ارزیابی مهارت و تواناییها شما میباشد. به طور کلی میتوان گفت که آزمون SAT ترکیه برای تعیین سطح استعداد دانشجویان جهت ورود به مقطع کارشناسی استفاده میشود. در این امتحان مهارت شما در زمینه خواندن، نوشتن و ریاضیات سنجیده میشود.
آزمون sat با توجه به تغییرات ساختاری اخیر، بیشتر روی مهارت و آموزشهایی که داشتهاید متمرکز است. این موارد میتواند شامل موضوعاتی که در دبیرستان آموختهاید و یا آنچه برای موفقیت در دانشگاه لازم است، باشد. شنیدن نام آزمون sat شاید باعث ایجاد دلهره در شما شود اما با برنامهریزی درست و تلاش کافی میتوانید موفقیت در آن را کسب نمایید.
جالب است بدانید آزمون sat توسط کمیته بینالمللی دانشجو در دانشگاه AGU مورد استقبال واقع شده است. AGU مخفف کلمه (Abdullah Gul University) است که به عنوان یک دانشگاه ایالتی شناخته شده است. این دانشگاه دارای 5 دانشکده میباشد که 14 برنامه کارشناسی و کارشناسی ارشد را ارائه می دهد. دقت داشته باشید که در در این دانشگاه، حداقل نمره مودنیاز sat برای برنامههای دانشجویی کسب حداقل 1100 نمره عمومی از 1600(شامل ریاضی، خواندن و نوشتن) میباشد، همچنین باید در آزمون ریاضی حداقل 6600 امتیاز را از 800 به دست آورید. معرفی کامل آزمون SAT را در سایت سفیر اپلای دنبال کنید.
از دیگر دلایل برگزاری و شرکت در این آزمون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آزمون sat، اطلاعات پایه شما در دورههای تحصیلی را میسنجد.
- به عنوان یک آزمون بینالمللی شناخته شده است.
- به شما کمک می کند مزایا، بورسیههای تحصیلی و موقعیتهای مناسبی را کسب نمایید.
- بهتر از همه، راهنمای جامع برای انتخاب دانشگاه مناسب میباشد.
آزمون GMAT
آزمون GMAT بر گرفته از Graduate Management Admission Test، آزمونی بینالمللی میباشد که ارائه مدرک آن جهت ورود به یکی از رشتههای مدیریت MBA، اقتصاد، تجارت و بازرگانی در یکی از هزاران دانشگاه مرتبط با این حوزهها در قارههای آمریکای شمالی و اروپا الزامی میباشد. امروزه این آزمون به عنوان یکی از معتبرترین ابزارهای سنجش مهارتهای فردی و ذهنی متقتضیان شرکت در دورههایی همچون MBA میباشد.
نمره آزمون GMAT به عنوان یک معیار برای ارزیابی دانشجویان متقاضی، برای بسیاری از موسسات آموزشی و دانشگاههای معتبر برگزارکنندههای این گونه دورهها میباشد. در واقع میتوان گفت اهمیت این آزمون در حد و اندازههای سایر امتحانات معتبر بینالمللی همچون آیلتس، تافل و GRE میباشد.
در سال 1953 انجمن “Graduate Management Admission Council” یا “GMAC”، برای پذیرش متقاضیان از کشورهای مختلف، با همکاری چند مدرسه کسب و کار تصمیم به طراحی یک آزمون استاندارد و معین گرفت. در سال اول، این آزمون حدود 2 هزار بار برگزار شد. اما اکنون حدودا 230 هزار بار در سال برگزار میشود. این موضوع در حقیقت این روند رو به رشد نشان میدهد که افراد برای ادامه تحصیل در رشتههای مدیریت علاقه فراوانی دارند. در حال حاضر نیز حدود 2 هزار دانشکده در سرتاسر جهان برگزارکننده این آزمون میباشند. پیشنهاد میکنیم شرایط برگزاری و شرکت در آزمون GMAT را در سایت سفیر اپلای جستجو نمایید.
آزمون تومر TÖMER
یکی از معتبرترین مدرک زبان استانبولی که پیشنیار اصلی ورود به دانشگاههای دولتی و ترک زبان کشور ترکیه است، آزمون تومر TÖMER میباشد. آزمون تومر همانند مدارک زبان انگلیسی تافل و آیلتس از اهمیت زیادی برای تحصیل در ترکیه برخودار است. تومر نام اختصاری مرکز آموزش زبان ترکی استانبولی تلقی میشود. مجموع نمرات دریافتی شما در این آزمون بیانگر سطح شما در زبان ترکی استانبولی خواهد بود. این آزمون دارای سطوح مختلفی آز سطح A1 تا سطح C1 میباشد. همچنین دوره زبان ترکی استانبولی و آزمون تومر شامل 12 سطح بوده که در 4 سطح مبتدی، 4 سطح متوسط و 4 سطح پیشرفته تقسیمبندی میشود.
این آزمون شامل چهار مدرک Elementary Certificate ،Intermediate Certificate Upper-Intermediate Certificate ،Diploma میباشد. دو مدرک اولی برای سطوح مقدماتی و متوسط و دو مدرک بعدی برای سطوح بالاتر از سطح متوسط تا پیشرفته صادر میگردد. در پایان هر کدام از دورهها، دانشحو باید آزمون نهایی را گذرانده و نمره قبولی را کسب نماید،
این آزمون به منظور ارتقا به سطح بالاتر برگزار میشود. آزمون نهایی در پایان هر دوره زبان ترکی استانبولی برای سنجش چهار مهارت اصلی زبان دانشجو در هر سطح از آزمون زبان تومر گرفته میشود. چنانچه فردی نتواند یکی از مهارتهای آن سطح را پاس کند ملزم به شرکت در امتحان جبرانی خواهد بود. همچنین اگر وی در بیش از یک مهارت زبان ترکی رد شود ملزم به تکرار دوره به صورت کامل خواهد بود. برای گذراندن آزمون تومر آطلاعات موردنیاز را در سایت سفیر اپلای کسب نمایید.
آزمون ACT
آزمون ACT که یکی از معتبرترین و معروفترین آزمونهای آمریکا میباشد که 7 بار در هر سال برگزار میگردد. این آزمون توسط موسسه غیرانتفاعی به نام American College Testing برگزار میشود که نام این آزمون نیز مخفف شده اسم همین موسسه است. هدف از برگزاری آزمون ACT سنجش توانایی و دانش علمی متقاضیانی است که از دبیرستان فارغالتحصیل شده و قصد ثبتنام در دانشگاه را دارند. ظرفیت شرکت در این آزمون به طور میانگین هر ساله برای ۲ میلیون داوطلب میباشد که این داوطلبان اکثراً بومی آمریکا هستند.
البته در نظر داشته باشید که این آزمون از دانش آموزان بینالمللی که بعد از دبیرستان قصد ورود به دانشگاههای آمریکا را دارند نیز گرفته میشود. نکته مهمی که همواره باید در اپلای به آن توجه داشته باشید این است که علاوه بر نمره آزمونهای خواسته شده ارائه سایر مدارک همچون ریز نمرات دبیرستان و برای مقاطع بالاتر ریز نمرات دوره لیسانس، توصیه نامه و … نیز تاثیر بسزایی در پذیرش شما خواهد داشت.
آن دسته از دانشجویانی که نمرات خوبی در دوران دبیرستان خود نتوانستند کسب کنند با شرکت در این آزمون و کسب نمره قابل قبول میتوانند این کمبود را جبران کنند. همچنین برای افرادی که ریزنمرات دبیرستان بالایی دارند نیز یک نوع امتیاز محسوب میشود، به این صورت که دانشگاههای آمریکا برای دانشجویانی که نمره دبیرستان بالایی دارند، بورسیههای تحصیلی اعطا میکنند. به طور کلی این آزمون از 4 بخش اجباری و یک بخش اختیاری تشکیل شده است. بخش اجباری این آزمون را سوالات مربوط به انگلیسی، ریاضیات، خواندن، علوم پایه تشکیل میدهد و بخش اختیاری آن نیز مربوط به نوشتن میباشد.
در اصل آزمون ACT برای سنجش میزان درک شما به زبان انگلیسی در فهمیدن مطالب درسی و حل مسائل طراحی شده است و زبان این آزمون انگلیسی میباشد. موسسه حقوقی مهاجرتی سفیر اپلای شرکت در این آزمونها را برای شما راحتتر میکند کافیست با ما تماس بگیرید و با مراحعه به سایت ما راهنمایی کامل آزمون ACT را دریافت نمایید.
آزمون ALES
آزمون “ALES” “یا Academic Personnel and Graduate Education Exam” با هدف تحصیل در مقاطع کارشناسیارشد، دکترا و دورههای تخصصی سالانه دوبار توسط سازمان مرکزی سنجش و جابهجایی دانشجو ترکیه (ÖSYM) در81 مرکز دانشگاهی در ترکیه و قبرس شمالی برگزار میشود. تمامی سوالات این آزمون به زبان ترکی استانبولی است، افرادی که به زبان ترکی استانبولی مسلط نیستند میتوانند با کسب مدرک آزمون تومر این مشکل راحل نمایند. این آزمون دارای 2 بخش اصلی محاسباتی و بخش زبان میباشد.
آزمون ALES جهت پذیرش در دانشگاه و کسب موقعیت شغلی و در خصوص اخذ اقامت کشور ترکیه برگزار میشود. اما افرادی ملزم به شرکت در این آزمون هستند که شرایط زیر داشته باشند:
- آن دسته از دانشجویانی که قصد دارند در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد یا دکترا تحصیل کنند.
- دانشجویانی که قصد دارند موقعیت شغلی مناسب در مراکز آموزشی و دانشگاهها مانند مدرس، محقق، کارشناس آموزشی و… کسب کنند.
- شهروندان ترکیه که قصد دارند در کشورهای خارجی به ادامه تحصیل در مقاطع تکمیلی اقدام کنند.
آزمون OET
آزمون زبان OET یک آزمون تخصصی زبان انگلیسی برای پزشکان و متخصصان مراقبت های بهداشتی است. “آزمون OET” مخفف “Occupational English Test” میباشد که توانایی زبانی افراد را از نظر حرفهای و تخصصی در این زمینه مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهد. آزمون OET در اواخر دهه 1980 توسط پروفسور تیم مکنمارا زیر نظر اداره ملی تشخصی مهارتهای خارجی استرالیا (NOOSR) طراحی شد. در حال حاضر این آزمون برای مهاجرت پزشکان توسط مرکز آزمونهای بینالمللی دانشگاه کمبریج اداره و مدیریت میگردد.
این آزمون توانایی زبانی پرسنل و کارکنان مشاغل حوزه درمان و علوم پزشکی را در زمینه تخصصی آنها میسنجد تا افراد باصلاحیت را در اختیار مراکز درمانی انگلیسی زبان قرار دهد. در نظر داشته باشید که این آزمون قصد سنجیدن دانش پزشکی شما را ندارد و فقط سعی دارد تا توانایی شما را در زمینه برقراری ارتباط با مراجعه کنندگان و همکاران خود مورد ارزیابی قرار دهد تا از هرگونه مشکل و تنش در محیطهای درمانی جلوگیری شود.
OTE متعلق به “Cambridge Boxhill Language Assessment Trust” یا همان “CBLA” است. توجه داشته باشید که این یک سرمایهگذاری بین کمبریج انگلیسی و موسسه Box Hill میباشد که به منظور پاسخگویی به نیازهای خاص زبان انگلیسی در بخش مراقبتهای بهداشتی طراحی شده است.
آزمون پادفک
گذراندن دوره تخصصی پادفک برای دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی شرط ورود به دانشگاه محسوب میشود. این دوره از ابتدای سال تحصیلی در تمامی دانشگاههای روسیه آغاز میشود و در دو ترم برگزار میشود. به طور میانگین این دوره بین 6 الی 10ماه طول میکشد. دوره پادفک به رشته تحصیلی مورد نظر بستگی دارد. بنابراین دانشجویان رشته مهندسی باید پادفک مهندسی را بخوانند و دانشجویان رشته های عمومی باید پادفک علوم پزشکی را بگذرانند.
بر اساس قوانین آموزشی گذراندن آزمون پادفک و دریافت مدرک آن، فقط در کشورهای روسیه، اوکراین و بلاروس و دانشگاههای این کشورها ممکن بوده و مورد تائید است. بنابراین هیچ موسسه ای برای برگزاری پادفک و اخذ مدرک آن مجوز ندارد. زمان ثبت نام در آزمون پادفک روسیه به محل تحصیل دانشجو بستگی دارد ولی اغلب از اواسط فروردین تا اوایل مرداد میباشد. ظرفیت این دورهها به دلیل تمایل بسیاری از متقاضیان برای ادامه تحصیل در دانشگاههای روسیه به سرعت تکمیل میشود. بهتر است ثبت نام را از اول شهریور انجام دهید زیرا یه دلیل جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی این بهترین کار است.
آزمون GRE
GRE مخفف “Graduate Record Examinations” است. در حقیقت این آزمون یک فیلتر ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی است و در بسیاری از دانشگاهها به خصوص دانشگاههای آمریکا و کانادا، یکی از معیارهای اصلی سنجش و انتخاب دانشجوها همین آزمون GRE است. در واقع اکثر دانشگاههای کشورهای آمریکا و کانادا نمره این آزمون را به عنوان یکی از مدارک درخواست پذیرش در دورههای تحصیلات تکمیلی (کارشناسیارشد، دکتری و …) ملاک قرار میدهند.
نکته قابل توجه اینکه افرادی که قصد ادامه تحصیل در رشته های حقوق و پزشکی را دارند، از گذراندن این آزمون معاف هستند، اما دانشجویان سایر رشتهها (به خصوص رشتههای فنی و مهندسی) که قصد تحصیل در دانشگاههای آمریکای شمالی را دارند، ملزم هستند که نمره GRE خود را به دانشگاه مقصد ارائه دهند. مدارس و دپارتمان های کسب و کار نیز که در گذشته میل چندانی به پذیرش GRE نداشتند، کاهش شدیدی داشته و در حال حاضر می توان بیان کرد که این دانشکدهها نیز ارائه مدرک GRE را معتبر و لازم تلقی می کنند.