اگر به دنبال تحصیل رشته برق در خارج از کشور هستید، مانند تمام رشتههای دیگر قبل از اینکه اقدام به تحصیل یا انتخاب یک رشته تحصیلی بکنید، بهتر است اطلاعات کافی درباره آن رشتهها و کاربردهای آن و همینطور آینده شغلی در آن رشته را به دست بیاورید. یک انتخاب درست با توجه به استعدادهایی که در یک رشته تحصیلی دارید، آینده شغلی و زندگی کاری شما را تضمین خواهد کرد. امروزه دانشجویان بسیار زیادی از سراسر دنیا در رشته مهندسی برق در خارج از شکور به ادامه تحصیل میپردازند. چنانچه شما بخواهید یک دانشجوی موفق در رشته مهندسی در خارج از کشور باشید قبل از هر چیز باید مطمئن شوید که شرایط تحصیلی عالی و رزومه علمی بسیار خوبی دارید.
به دلیل اهمیت و نیازمندی رشته برق به افراد فارغالتحصیل با کارایی بالا در این رشته، گرفتن پذیرش و ادامه تحصیل در رشته برق دارای اهمیت بسیاری میباشد. باید در نظر داشته باشید که هر چقدر تحصیل در این رشته کیفیت آموزشی بالایی داشته باشد، به همان اندازه میتواند در آینده شغلی و اقامت شما در کشورهای دیگر تاثیر گذار باشد. در این ادامه به معرفی بهترین کشورهای خارجی برای تحصیل رشته برق خواهیم پرداخت.
تحصیل رشته برق در کانادا
بنابر قوانین دلت کانادا، دانشجویانی که این کشور را به عنوان مقصد تحصیلی خود در رشته مهندسی برق انتخاب میکنند، برخی از دانشگاههای این کشور بورسیههای مختلفی را ارائه میدهند. شما میتوانید به عنوان یک محقق و پژوهشگر با به ثبت رساندن یک تحقیق یا یک طرح از این بورسیهها بهرهمند شوید. همچنین با داشتن یه معدل خوب در مقطع تحصیلی قبلی خود، باز هم میتوانید امیدوار باشید که در برخی از دانشگاههای معتبر این کشور از جمله دانشگاه انتاریو، بورسیههای تحصیلی و امکانات تحصیلی مختلفی را به دست آورید.
گرایشهای مختلف رشته مهندسی برق که در کشور کانادا امکان ادامه تحصیل در آنها وجود دارد شامل برق و الکترونیک، برق و کامپیوترهای دیجیتال، برق قدرت، برق و مخابرات، برق و سیستمهای کنترل، مهندسی فرکانسهای رادیویی، مهندسی پردازش سیگنال، مهندسی برق و تجهیزات، میکروالکترونیک میباشند. اگر شما به عنوان یک دانشجوی رشته برق در یک از دانشگاههای کانادا به تحصیل بپردازید این امکان وجود دارد که با دو رشته کاملاً مجزای الکترونیک و برق مواجه شوید.
رشتهی الکترونیک بیشتر بر روی سیستمهای الکترونیکی در مقیاسهای کوچک، مانند کامپیوتر و مدارهای کوچک متمرکز میباشد. از طرفی رشته برق متمرکز در سیستمهای الکتریکی و الکترونیکی در مقیاسهای بزرگ مانند انتقال قدرت و کنترل موتور است. قابل ذکر است که در برخی از دانشگاههای کانادا این دو رشته با هم ادغام شدهاند، اما در اغلب دانشگاهها به صورت مجزا به پذیرش دانشجو در این دو رشته میپردازند.
به یاد داشته باشید که اگر میخواهید بعد از فارغالتحصیلی از رشته برق در کشور کانادا به ادامه فعالیت شغلی بپردازید؛ باید دارای مدارک معتبر و حداقل 5 سال سابقه کاری باشید. حتی ممکن است در برخی از محلهای کاری جدید از شما مدارک بالاتر مانند کارشناسیارشد و یا دکترا نیز بخواهند.
از جمله دانشگاههای برتر کانادا برای ادامه تحصیل در رشته برق در خارج از کشور عبارتند از:
- دانشگاه تورنتو با رتبه 27 جهان در رشته برق
- دانشگاه مک گیل با رتبه ما بین 51 تا 100 جهان
- دانشگاه واترلو با رتبه ما بین 51 تا 100 جهان
- دانشگاه مونترال با رتبه ما بین 100 تا 150جهان
- دانشگاه آلبرتا با رتبه ما بین 100 تا 150 جهان
- دانشگاه مک مستر با رتبه ما بین 150 تا 200 جهان
- دانشگاه کویین با رتبه ما بین 150 تا 200 جهان
- دانشگاه کلگری با رتبه ما بین 150 تا 200 جهان
- دانشگاه کنکوردیا با رتبه ما بین 200 تا 250 جهان
- دانشگاه اتاوا با رتبه ما بین 200 تا 250 جهان
- دانشگاه ویکتوریا با رتبه ما بین 200تا 250 جهان
- دانشگاه وسترن انتاریو با رتبه ما بین 200 تا 250 جهان
تحصیل رشته برق در آمریکا
کشور آمریکا از آن دسته کشورهایی است که در بخش مهندسی برق و کامپیوتر پیشرفت چشمگیری داشته و همینطور در اوج گرایشات گسترده شامل بسیاری از زمینههای متنوع همچون برق، سیستمهای دیجیتال، کنترل الکترونیک، ارتباطات، پردازش سیگنال الکترومغناطیس، الکترواپتیک، فیزیک دستگاههای الکترونیکی و ساخت دستگاه قرار گرفته است. اگر شما موفق به ادامه تحصیل در رشته برق در کشور آمریکا شوید میتوانید آینده شغلی بسیار معتبر و عالی داشته باشید . به یاد داشته باشید که کشور آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد، هیچ کمک هزینهای به دانشجویان خود ارائه نمیدهد و شما باید بتوانید از پس هزینههای بسیار زیاد تحصیل در این کشور بر بیایید.
در نظر داشته باشید که در بسیاری از دانشکدههای آمریکا رشتههای تحصیلی مهندسی برق و کامپیوتر از هم مجزا نیستند و داوطلبان این رشتهها همگی در یک رشته و دانشکده، میتوانند با گرایشات مختلف به ادامه فعالیتهای تحصیلی بپردازند. براساس آخرین گزارشهای ادارهی آمار آمریکا، فارغ التحصیلان رشته برق در این کشور، از جمله افراد موفق و پر درآمد محسوب میشوند. به عنوان یک مهندس برق در آمریکا شما باید بتوانید به راحتی عهدهدار وظایف زیر باشید:
- همکاری با مدیر پروژه یا فعالیت به عنوان مدیر پروژه برای مدیریت زمان با بودجهای مشخص
- انجام محاسبات دقیق ساخت و نصب محصولات
- بازدید از تجهیزات، ابزار، و سیستمها، و اطمینان از استانداردهای ایمنی
- طراحی روشهای جدید گسترش و بهبود محصولات
- طراحی راه حل برای کاربردهای خاص
- بررسی شکایات مشتریان و مشکلات و پیشنهادات، و ارائهی راه حل و بهبود عملکرد فنی
همانطور که میدانید بسیاری از دانشگاههای بسیار معتبر دنیا در رشته برق در کشور آمریکا قرار گرفتهاند. این دانشگاهها از لحاظ رنکینگ و رتبهبندی دانشگاهها، رتبههای بسیار مهم و ارزندهای را به خود اختصاص دادهاند. در این گونه رنکینگها فاکتورهایی مانند تعداد مقالات به چاپ رسیده، تاثیرگذاری اجتماعی و صنعتی، تعداد متقاضیان و همینطور اختراعات آنها مدنظر قرار گرفته است. بدیهی است که این رتبهبندیها به صورت سالانه متغییر هستند. از جمله دانشگاههای بسیار معتبر که در رشته مهندسی برق دارای رتبهبندیهای بسیار مهم هستند عبارتند از:
- دانشگاه ام آی تی
- دانشگاه استندفورد
- دانشگاه کمبریج
- دانشگاه آکسفورد
- دانشگاه برکلی
- دانشگاه یو سی ال ای
- دانشگاه پرینستون
- کالج امپریال لندن واقع در آمریکا
- دانشگاه کلمبیا
- دانشگاه ان یو اس سنگاپور
برای تحصیل در رشته برق در کشور آمریکا باید در آزمون زبانی SAT شرکت کرده و نمره قبولی در آن را به دستآورید. همچنین شرکت در آزمون زبان معتبر برای ورود به دورههای کارشناسی و تمام دورههای دیگر در این کشور موردنیاز میباشد. برای اینکه شانس شما در پذیرش رشته مهندسی برق در آمریکا بیشتر شود باید دارای مقالات و یا پروژههای مهم و همینطور طرحهای جدید در رشته برق و در زمینه کامپیوتر باشید. یه یاد داشته باشید که معدل و نمره زبان انگلیسی شما، مدارک معتبر و مهارتهای زبانی و داشتن مدرک GRE میتوانند به عنوان پلههای موفیت شما در گرفتن پذیرش از کشور آمریکا محسوب شود.
تحصیل رشته برق در آلمان
از آنجا که کشور آلمان به عنوان یک کشور کاملاً صنعتی با تکنولوژی بسیار بالا محسوب میشود، با تقاضای بسیاز زیاد دانشجویان بینالمللی برای پذیرش در یکی از رشتههای فنی و مهندسی و به خصوص رشته برق روبه رو شده است. مهندسی برق با بررسی و کاربرد فیزیکی مربوط به برق و الکترونیک و الکترومغناطیس در ابعاد سیستمهای کوچک و بزرگ به پردازش اطلاعات و انتقال انرژی میپردازد. از این رو شما میتوانید به عنوان یک کارشناس صنعتی، با در دست داشتن مدرک معتبر خود در رشته برق، مسئول طراحی و تولید سیستمهای مختلف الکترونیکی لوازم خانگی یا حتی ارتباطات ماهوارهای شوید.
با تحصیل در رشته برق در کشور آلمان شما فرصتهای کاری بسیار زیاد و مفیدی کسب خواهید کرد. به عنوان مثال میتوانید مدارک مختلفی را دریافت کرده و فرصت داشتن تجربهی کاری مفید را که برابر با انواع مدرکهای دانشگاهی و حتی با ارزشتر از آن است را کسب نمایید. از جمله دانشگاههای برتری که شما در آلمان میتوانید به تحصیل رشته مهندسی برق بپردازید عبارتند از:
دانشگاه صنعتی دارمستات Darmstadt
این دانشگاه از جمله دانشگاههایبرتر آلمان است که در زمینه علوم مهندسی و علوم رایانه در سطح بینالملل از شهرت بسیار بالایی برخوردار است. این دانشگاه با همکاری خود با موسسات تحقیقاتی و پژوهشهای عالی چالشهای علمی و تحقیقاتی بسیار زیادی را در میان دانشجویان خود برگزار میکند.
دانشگاه صنعتی مونیخ
دانشگاه صنعتی مونیخ با نام اختصاری تی یو ام، یکی از معتبرترین دانشگاههای موجود در اروپا در زمینه پژوهش و آموزش محسوب میشود. با تحصیل در این دانشگاه میتوانید به داشتن آینده کاری خوب و داشتن یک شغل عالی امیدوار باشید. چرا که این دانشگاه با انواع شرکتهای بینالمللی در مقیاسهای بزرگ و چندین موسسه دانشگاهی در سراسر جهان به صورت بینالمللی همکاری میکند. در نظر باشید دانشگاه مونیخ یکی از سه دانشگاه برتر کشور آلمان میباشد.
دانشگاه آخن آلمان
این دانشگاه در زمینه مهندسی و فناوری به خصوص شاخههای مکانیک، برق، صنایع، علوم کامپیوتری، فیزیک و شیمی از سیستم آموزشی بسیار خوبی برخوردار است و از جمله دانشگاههای مورد تایید جهت ادامه تحصیل در رشته برق است که به عنوان بنیاد پژوهشی آلمان به فعالیت میپردازد.
دانشگاه یو ال ام
این دانشگاه به عنوان یکی از جوانترین و تازه تاسیسترین دانشگاههای آلمان به شمار میرود، اما با وجود پیشینه کم تاریخی خود توانسته از سرتا سر جهان دانشجویان بسیار زیادی در رشتههای پزشکی، علوم کامپیوتری، مهندسی، اقتصاد، علوم طبیعی و ریاضیات به سوی خود جذب کند. حدود 13 درصد از دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان بین المللی و خارجی تشکیل میدهند.