همانطور که میدانید برای دریافت ویزای هر کشوری، یک سری مدارک باید به درخواست ویزای خود ضمیمه کنید. بسیاری از مدارک موردنیاز جهت اخذ ویزا برای کشورهای مختلف مشابه است، اما برخی از این مدارک براساس نوع ویزای دریافتی و کشور مقصد متفاوت میباشد. از مهمترین مدارکی که وجود آم برای اکثر ویزاها ضرورت دارد، مدارک مربوط یه تمکن مالی است. مدارک مربوط به تمکن مالی نیز شامل موارد میشود که مهمترین آن صورت حساب بانکی میباشد. بر همین اساس در اینجا میخواهیم در رابطه با ارائه صورت حساب بانکی برای دریافت ویزا راهنمای جامعی را ارائه دهیم، پس تا پایان ما را همراهی نمایید.
تمکن مالی چیست؟
در ابتدا بهتر است در رابطه با تمکن مالی و اهمیت آن اطلاع کافی داشته باشید. شما بنا به هر دلیلی که قصد سفر به یک کشور خارجی را داشته باشید باید بتوانید ثابت کنید که توانایی مالی کافی برای تامین هزینههای خود در کشور مربوطه را دارید. به عنوان مثال اگر به عنوان یک گردشگر قصد سفر به حوزه شینگن را داشته باشید باید ثابت کنید که برای اقامت در کشورهای شینگن و یا تفریح و گردش در این کشورها، پول کافی دارید و یا اگر قصد تحصیل در کانادا را دارید، باید مدارکی را ارائه کنید که نشاندهنده تمکن مالی مناسبی جهت پرداخت هزینههای تحصیل و زندگی در این کشور باشد.
این موضوع برای اخذ ویزاهای با ارزش دنیا از جمله ویزای شینگن، ویزای کانادا، ویزای آمریکا، ویزای ژاپن و…اهمیت بسیار بالایی دارد و شما بدون داشتن تمکن مالی کافی امکان اخذ این نوع ویزاها را نخواهید داشت. در نظر داشته باشید که میزان تمکن مالی به کشوری که قصد اخذ ویزای آن دارید، بستگی دارد. همچنین از دیگر عوامل تعیین کننده در میزان تمکن مالی میتوان به نوع ویزای درخواستی و مدت اقامت در کشور مربوطه نیز اشاره کرد.
نحوه اخذ صورت حساب بانکی
صورت حساب بانکی یک گواهی تایید شده توسط بانک میباشد که در آن مواردی همچون تاریخ افتتاح حساب، میزان موجودی حساب و گردش حساب درج شده است. برای دریافت این گواهی باید به بانکی که در آن حساب دارید مراجعه کرده و درخواست گواهی صورت حساب نمایید. این گواهی با نام Bank Statement شناخته میشود و توسط بخش بینالمللی بانک صادر میگردد. اطلاعات درج شده در گواهی به زبان انگلیسی بوده و ارقام موجود در آن باید براساس واحد پولی کشور مقصد درج شود. برای مثال اگر صورت حساب برای ویزای شینگن را بخواهید باید تمامی ارقام مربوط به موجودی و گردش حساب براساس یورو درج شده باشد. توجه داشته باشید که گواهی تمکن مالی باید دارای مهر برجسته، هولوگرام و امضای بانک باشد در غیر این صورت فاقد اعتبار خواهد بود. ضمن اینکه گواهی حداکثر تا یک ماه پس از صدور اعتبار دارد.
این که گردش حساب بانکی برای چه مدت در نظر گرفته شود به کشوری که قصد اخذ ویزای آن را دارید، بستگی خواهد داشت. اما به طور معمول اکثر کشورها حداقل برای سه ماه آخر، گردش حساب بانکی متقاضی را میخواهند. در ضمن ممکن است برای اخذ ویزای کشورهایی نظیر کانادا و آمریکا و کشورهای حوزه شینگن ارائه گردش حساب بانکی برای 4 الی 6 ماه آخر نیز موردنیاز باشد. همچنین بسته به نوع ویزا و کشور مقصد، حداقل میزان موجودی که باید در حساب متقاضی باشد متفاوت خواهد بود. برای مثال برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا موجود بانکی شما باید حداقل ۲۰۰ میلیون تومان باشد.
نکات مهم در رابطه با صورت حساب بانکی
شاید این طور به نظر برسد که اخذ صورت حساب بانکی برای دریافت ویزا کار مشکلی نیست و به راحتی قابل دریافت است. اما واقعیت این است که ارائه صورت حساب بانکی کار سادهای نیست و افسران سفارت روی گواهی تمکن مالی وسواس زیادی دارند. از این رو برای گرفتن صورت حساب بانکی و ارائه آن بهتر است نکاتی را مدنظر قرار دهید:
1) تراکنشهای بالا شک برانگیز هستند
اگر تراکنشهایی با مبالغ بالا در زمانی نزدیک به تاریخ ارائه درخواست صورت حساب بانکی انجام دهید، این موضوع برای افسر پرونده شبهه برانگیز خواهد بود. تراکنشهای بالا که سبب افزایش ناگهانی موجودی حساب متقاضی خواهد شد این تصور را به وجود خواهد آورد که وی تنها برای اخذ ویزا موجودی خود را از روشهایی مانند گرفتن وام افزایش داده است. در صورتی که نتوانید توضیح متقاعد کنندهای برای افزایش ناگهانی موجودی حساب خود ارائه دهید، حساب بانکی شما به عنوان یک حساب غیرواقعی محسوب شده که در نتیجه به رد شدن درخواست ویزای شما منجر خواهد شد.
2) به طور ناگهانی اقدام به برداشت و واریز نکنید
اگر نیاز به برداشت یا واریز وجه در حساب بانکی خود دارید، این کار را به صورت یکجا انجام ندهید. توجه داشته باشید که واریز و برداشت حساب بانکی باید به صورت مرحله به مرحله و طی یک دوره حداقل ۳ ماهه انجام شود، چرا که این موضوع به ویژه در یک روز و در پایان کارکرد حساب بانکی اهمیت بیشتری پیدا میکند. چنانچه مجبور به انجام تراکنش یکجا و با مبالغ بالا شدید حتماً باید مدارک توجیهی نظیر مدارک خرید خودرو، فروش ملک و… را نیز ارائه دهید.
3) حساب بانکی باید متناسب با شغل و درآمد باشد
تراکنشهای بانکی شخص متقاضی حتماً باید با شغل و درآمد وی همخوانی داشته باشد. به عنوان مثال شخصی که در ماه درآمدی حدود 5 تا 10 میلیون دارد، اگر اختلاف بین واریزیهای حساب وی با درآمدش زیاد باشد، مثلاً واریزهای بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون داشته باشد، باید منبع این پولها را مشخص نماید؛ در غیر اینصورت حساب بانکی وی و موجودی آن غیرواقعی خوانده شده و موجب رد شدن درخواست ویزای وی میگردد.
4) تعادل واریز و برداشت را رعایت کنید
درصورتی که تنها واریز پول به حساب اتفاق بیفتد ممکن است برای افسر پرونده شک برانگیز باشد، بنابراین باید از حساب بانکی نیز برداشت انجام شود. این موضوع به ویژه برای افرادی که شغل آزاد دارند و دائما واریز و برداشت از حساب بانکی آنها صورت میگیرد، بیشتر صدق میکند.
5) تنها مانده حساب ملاک نیست
برخلاف تصور برخی از متقاضیان که بالا بودن مانده حساب بانکی را موجب افزایش شانس خود برای گرفتن ویزا میدانند و سعی میکنند تا به هر طریقی مانده حساب خود را افزایش دهند؛ همان موجودی حساب حداقل که برای انواع ویزا تعیین شده کافی خواهد بود. بنابراین بهتر است به جای افزایش مانده حساب، مدارکی مبنی بر داشتن سپرده بلندمدت یا مواردی از این قبیل ارائه دهید.
6) واریز و برداشت متوالی یا با مبالغ مشابه دردسرساز خواهد بود
حساب بانکی شما با واریز و برداشتهای متوالی در طول یک روز ممکن است غیرواقعی به نظر برسد. همچنین واریز و برداشت با مبالغ مشابه نیز شک و تردید در مورد حساب بانکی شما به وجود خواهد آورد. مثلاً اگر در یک روز 4 میلیون تومان به حساب شما واریز شده باشد، نباید همان روز یا فردا همین میزان پول را از حسابتان برداشت نمایید.
7) موجودی حساب خود را ثابت نگه دارید
آخرین نکته مهمی حائز اهمیت است عدم تغییر چشمگیر در موجودی حساب تا زمان دریافت ویزا میباشد. به عنوان مثال اگر در زمان ارائه مدارک تمکن مالی به سفارت موجودی حساب شما 80 میلیون تومان باشد، در این میزان مبلغ نباید تا زمان اعلام نتیجه نهایی درخواست ویزا تغییرات زیادی ایجاد شود. چرا که مانده حساب بانکی شما از طریق سفارت استعلام خواهد شد. در صورتی که سفارت کشور مربوطه طی استعلام خود متوجه شود که موجودی حساب شما از زمان درخواست تا کنون کاهش و افزایش شدیدی داشته، احتمالاً ریجکت ویزای شما بالا خواهد رفت. بنابراین سعی کنید در مانده حساب خود حتی در صورت واریز و برداشت طی این مدت، تغییرات قابل توجهی ایجاد نکنید.
برای دریافت ویزا موضوع تمکن مالی و ارائه صورت حساب بانکی از جمله مهمترین موضوعات در پروندههای درخواست ویزا به شمار میآید. بنابراین پیشنهاد میکنیم قبل از اقدام برای اخذ آن با موسسات معتبر فعال در حوزه ویزا و مهاجرت مشورت کنید. از این رو گروه شرکتهای سفیر اپلای آماده هر گونه ارائه خدمات در این راستا برای شما عزیزان میباشند.