آزمون تومر TOMER پیشنیاز اصلی ورود به دانشگاههای دولتی و ترک زبان کشور ترکیه محسوب شده و یکی از معتبرترین مدارک زبان ترکی استانبولی میباشد. برای ورود به دانشگاههای ترکیه آزمون تومر همانند مدارک زبان تافل و آیلتس از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
آزمون تومر دارای دو سطح A1 و A2 میباشد و مجموع نمرات دریافتی شما در این آزمون نشاندهنده سطح شما در زبان ترکی استانبولی است. همچنین دوره زبان ترکی استانبولی و آزمون تومر شامل 12 سطح بوده که شامل 4 سطح مبتدی، 4 سطح متوسط و 4 سطح پیشرفته میباشد. برای آشنایی کامل با آزمون تومر و نحوه زمان بندی کلاسها و مدارک این آزمون با ما همراه باشید.
زمان بندی کلاسها و آزمون تومر
مجموع ساعات برگزاری کلاسهای این آزمون در هشت هفته 160 ساعت میباشد. معمولا کلاسها در نوبت صبح و یا بعدازظهر و در هر روز 4 ساعت تشکیل میشود و دانشجویان زمانی مجاز به دریافت مدرک رسمی این آزمون خواهند شد که بتوانند 40 هفته و کلا 800 ساعت کلاس زبان را با موفقیت بگذرانند.
پس از گذراندن هر یک از سطوح زبان ترکی تومر، دانشجویان از طریق گذراندن یک آزمون نهایی که شامل چهار مرحله اصلی درک مطلب شنیداری، درک مطلب خواندن، گفتاری و نوشتاری و مهارت جانبی گرامر میشود مورد ارزیابی قرار میگیرند.
دورههای آموزش زبان ترکی استانبولی یا همان تومر بنابر اطلاعات وب رسمی آزمون تومر آنکارا به دو صورت فشرده یک ماهه (80 ساعته) و دورههای عادی 2 ماهه (96 ساعته) برگزار میشود. دقت داشته باشید که برای ورود به دانشگاههای کشور ترکیه، همچون تحصیل در کانادا و یا تحصیل در آلمان، حداقل سطح B1 مورد نیاز میباشد.
انواع مدارک و آزمون تومر
آزمون تومر شامل 4 مدرک Elementary Certificate ، Intermediate Certificate، Upper-Intermediate Certificate ، Diploma که دو مدرک اولی برای سطوح مقدماتی و متوسط و دو مدرک بعدی برای سطوح بالاتر و پیشرفته صادر میگردد. دانشجو میبایست در پایان هر دوره، آزمون نهایی را گذرانده و نمره قبولی را برای ارتقا به سطح بالاتر کسب نماید. در پایان هر دوره زبان ترکی استانبولی، آزمون نهایی برای سنجش چهار مهارت اصلی زبان دانشجو در هر سطح از این آزمون به کار گرفته میشود. چنانچه شخصی نتواند یکی از این مهارتها را پاس کند حتما باید در امتحان جبرانی شرکت نماید و اگر در بیش از یک مهارت زبان ترکی رد شود ملزم به تکرار دوره به صورت کامل خواهد بود.
بنابراین جزئیات دوره های مختلف آزمون تومر به شرح زیر میباشد:
شرکتکنندگان در کلاسهای تومر در سطح A1 میتوانند به راحتی با سوالات ساده و جواب آنها برخورد کرده و با شرکت در کلاسهای سطح A2 توانایی مکالمه و برخورداری از دانش زبان اولیه در مباحث ساده را خواهند داشت.
شرکتکنندگان با گذراندن کلاسهای سطوح B1 و B2 آزمون تومر میتوانند به ترتیب از دانش متوسط زبان ترکی برای رویایی با مسائل روزمره و دانش مربوط به توصیف موضوعات متعدد برخوردار شوند و با گذراندن سطح C1 و دریافت دیپلم تومر میتوانند برای ادامه تحصیل از دانش زبان ترکی در مقاطع مختلف دانشگاهی استفاده کرده و به راحتی وارد بازار کار در کشور ترکیه شوند و در ارتباط با همکاران و کارفرمایان در این کشور موفق باشند.
اعتبار تومر در دانشگاههای ترکیه
مدارک آزمون تومر در دو نوع گواهی سرتیفیکا Sertifika و یا دیپلما Diploma وجود دارد.
آزمون تومر سرتیفیکا: این نوع آزمون دارای اعتبار دو ساله بوده و شامل دریافت سرتیفیکت سطح مقدماتی A2، سطح متوسط B2 و سطح پیشرفته C1 میباشد. آزمون تومر سرتیفیکا نسبت به نوع دیپلما در بازه زمانی کوتاهتری قابل دستیابی است.
آزمون تومر دیپلما: داشتن مهارت کامل زبان ترکی استانبولی به معنی کامل دریافت مدرک سطح دیپلم آزمون تومر میباشد و این مدرک از لحاظ اعتبار هیچ گونه محدودیت زمانی ندارد.
براساس اطلاعات وب سایت، شرکت کنندگان در آزمون تومر در صورت دریافت نمره زیر 50 امکان دریافت مدرک تومر را از دست خواهند داد و برای سایر نمرات آزمون تومر مدارکی با سطوح مختلف صادر میگردد که به شرح زیر میباشد:
- دریافت مدرک سطح A2 آزمون تومر با کسب مجموع نمره 50 تا 59 امکانپذیر خواهد بود.
- دریافت مدرک سطح B1 آزمون تومر با کسب مجموع نمره 60 تا 65 امکانپذیر خواهد بود.
- دریافت مدرک سطح B2 آزمون تومر با کسب مجموع نمره 66 تا 70 امکانپذیر خواهد بود.
- دریافت مدرک سطح C1 آزمون تومر با کسب مجموع نمره 71 تا 100 امکانپذیر خواهد بود.
بنابراین مدرک نهایی سرتیفیکا Upper-intermediate و یا Diploma آزمون تومر مانند دیگر آزمونهای زبان معتبر دنیا مورد تایید دانشگاههای دولتی ترکیه کشور ترکیه بوده و جز یکی از مدارک نهایی آزمون تومر میباشد . مدرک دیپلم آزمون تومر برای ورود به بازار کار حین تحصیل در ترکیه برای دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشد.
چه کسانی نیازمند گذراندن آزمون تومر هستند
سطح مورد درخواست مدرک تومر ممکن است بنابر صلاحدید دپارتمان پذیرش تحصیلی دانشگاههای دولتی ترکیه متغیر باشد. به عنوان مثال سطح C1 آزمون تومر برای پذیرش در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی مورد نیاز میباشد و در برخی موارد ممکن است سطح B1 و B2 تومر برای پذیرش در رشتههای مهندسی دانشگاههای ترکیه به کار گرفته میشود.
برای ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا حداقل سطح B2 آزمون تومر برای پذیرش تحصیلی دانشگاههای ترکیه مورد نیاز میباشد. قابل ذکر است که سایر متقاضیان بین المللی جویای کار پاره وقت دانشجویی و یا تمام وقت ملزم به ارائه مدرک آزمون تومر به کارفرما میباشند. با توجه به قوانین پذیرش تحصیلی دانشگاه مربوطه دانشجویانی که قصد دارند در دانشگاههای خصوصی و انگلیسی زبان تحصیلی کنند دیگر نیازی به گذراندن آزمون تومر نداشته و در برخی موارد به ارائه مدرک زبان معتبر انگلیسی تافل و یا آیلتس نیاز میباشد. همچنین تحصیل در مقاطع تکمیلی ارشد و دکترا نیز شامل همین قانون میباشد.
مراکز برگزارکننده آزمون تومر
طبق اطلاعات موجود در وب سایت رسمی تومر مجری مستقیم آزمون تومر و کارهای مربوط به ثبت نام ارائه نتایج آزمون و مدارک تومر به دانشگاه آنکارا میباشد.
مرکز تومر دارای شعبههایی در کشور آنکارا، آلانیا، ازمیر، استانبول ( کادیکوی، تکسیم) و بورسا میباشد. هرساله دانشجویان بینالمللی زیادی برای ادامه تحصیلی به ترکیه به عنوان مقصد برتر و محبوب تحصیلی در دنیا در حال افزایش هستند. به همین دلیل آزمون تومر در سایر نقاط دنیا از جمله کشور ایران برگزار شده و دارای نمایندگی قانونی از دانشگاه آنکارا است. بنابراین شما به راحتی میتوانید با گذراندن کلاسهای تومر در داخل کشور، برای دریافت مدرک تومر خود را آماده کنید و نیازی نیست تا همچون شرکت در آزمون تافل و آیلتس، هزینههای فراوان سفر به کشورهای همسایه شوید.
مدارک مورد نیاز و مراحل ثبت نام در آزمون تومر
برای ثبت نام و شرکت در آزمون تومر ارائه مدرک زیر الزامی میباشد:
- ارائه دو قطعه عکس پرسنلی
- ارائه کپی پاسپورت و یا کپی شناسنامه ترجمه شده به زبان ترکی
- پرداخت هزینه ثبت نام از طریق نمایندگیهای مجاز آزمون زبان تومر در ایران
قابل ذکر است که برای شرکت در آزمون تومر پرداخت نوع دیپلما 150 یورو و برای آزمون تومر سرتیفیکا پرداخت 100 یورو الزامی میباشد.