شرایط اخذ اقامت پس از تحصیل ترکیه

شرایط اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه

با توجه به اطلاعات موجود در مقالات پیشین درباره کشور ترکیه و شرایط و مزایای تحصیل در آن، دانشجویان به دبلایل مختلفی قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند، که دریافت اقامت پس از اتمام تحصیل یکی از مهم‌ترین پروسه تحصیل در کشور ترکیه برای متقاضیان به خصوص دانشجویان ایرانی محسوب می‌شود. برای آشنایی بیشتر با شرایط اخذ اقامت پس از تحصیل ترکیه با ما همراه باشید.

ادامه تحصیل در ترکیه

بهتر است قبل از پرداختن به موضوع اقامت پس از تحصیل در ترکیه، در مورد مزایای ادامه تحصیل در این کشور کمی صحبت کنیم. از مهم‌ترین مزیت ادامه تحصیل در ترکیه می‌توان به عدم دریافت ویزا برای متقاضیانی که به عنوان مثال قصد تحصیل در کشورهایی نظیر کانادا را دارند اشاره کرد. به این صورت که هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های دولتی و ترکی زبان کشور ترکیه تقریبا رایگان می‌باشد و دانشجویان با تحصیل در ترکیه به خاطر اعتبار بالای مدارک دانشگاهی به معادلسازی و اعتبارسنجی مدارک در دیگر کشورهای دنیا نیازی ندارند و متقاضیان واجد شرایط به راحتی می‌توانند از شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه در حین تحصیل همچون بورسیه تحصیلی کانادا بهره‌مند شوند.

ادامه تحصیل در ترکیه به دلیل همسایگی با کشور ایران مزایای زیاد دیگری در مقایسه با دانشگاه‌های ایران و حتی دانشگاه‌های برتر کشورهای اروپایی و آمریکا دارد. با ادامه تحصیل در ترکیه نیاز به نگرانی در مورد نمرات بالای آزمون آیلتس و تافل، گپ تحصیلی و یا دوری مسیر نمی‌باشد.

انواع اقامت در ترکیه

اقامت در ترکیه همانند سایر کشورهای دنیا به دو صورت کوتاه‌مدت و بلندمدت می‌باشد. اقامت کوتاه مدت به صورت یکساله بوده و برای افرادی که قصد گردش و یا تحصیل در ترکیه را دارند مناسب می‌باشد. اقامت بلندمدت ترکیه فقط برای کسانی‌ است که  دارای شرایط لازم برای کار کردن و یا تحصیل در ترکیه که اقامت کوتاه‌مدت خود را حفظ کرده‌اند می‌باشد به این معنی که برای دریافت اقامت بلندمدت ترکیه باید 5 سال متوالی از اقامت کوتاه‌مدت فرد گذشته باشد.

قابل ذکر است که در حالت عادی شهروندان ایرانی بدون نیاز به ویزا برای 3 ماه می‌توانند در کشور ترکیه اقامت داشته باشند ولی برای افرادی که به قصد ادامه تحصیل به ترکیه آمده‌اند باید دارای کارت اقامت یکساله و یا همان مجوز تحصیل و زندگی در این کشور باشند.

اقامت در ترکیه

قوانین مربوط به دریافت اقامت پس از تحصیل در ترکیه

متقاضیان ایرانی ادامه تحصیل در ترکیه به طور معمول با گذراندن دوره تحصیلی 3 یا 4 ساله در دانشگاه‌های ترکیه به راحتی می‌توانند با مردم این کشور ارتباط برقرار کرده و با آداب و رسوم ترکیه نیز آشنا شوند. تمایل دانشجویان ایرانی به اقامت طولانی و زندگی و یا کار در ترکیه به دلیل فضای رو به رشد بین‌المللی این کشور می‌باشد. از طرف دیگر جذب نیروی کار متخصص خارجی و ارائه بازار کار با وضعیت مطلوب از سوی دولت ترکیه، شرایط را برای اقامت پس از تحصیل در این کشور فراهم می‌کند.

طبق گفته‌های رئیس جمهور ترکیه؛ مهم نیست دانشجو از کجای دنیا برای ادامه تحصیل وارد خاک این کشور شود، ما خواستار جذب و نگهداری آن‌ها حتی پس از فارغ‌التحصیلی نیز هستیم و قبلمان را به روی افراد آینده‌ساز گشوده‌ایم. بنابراین دانشجویان ایرانی متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه می‌توانند علاوه بر داشتن اجازه کار حین تحصیل در ترکیه، از بیمه خدمات درمانی استفاده کرده و به راحتی وارد بازار کار در این کشور شوند.

طبق قوانین دولت ترکیه دانشجویان خارجی می‌توانند پس از اتمام تحصیل در ترکیه، اقامت خود را به مدت یکسال برای پیدا کردن کار مناسب در این کشور تمدید نمایند. دریافت مجوز کار قانونی برای افرادی که قصد اقامت و کار پس از تحصیل در ترکیه را دارند، از وزارت کار و امور اجتماعی امکان‌پذیر خواهد بود. داشتن تسلط کامل به زبان ترکی استانبولی در کنار آن نیز لازم خواهد بود، که در این صورت اولویت استخدام بیشتر کارفرمایان ترکی با افرادی خواهد بود که علاوه بر مدرک تحصیلی معتبر، مهارت کامل تکلم به زبان ترکی را دارا می‌باشند.

مدارک موردنیاز برای ویزای کار در ترکیه

همانطور که اشاره کردیم با داشتن تسلط کافی به زبان ترکی ورود به بازار کار ترکیه راحت‌تر خواهد بود، البته در شهر بزگ و جذاب استانبول به دلیل وجود شرکت‌های بین‌المللی مختلف و حضور زیاد گردشگران، احتمال یافتن کار به زبان انگلیسی نیز وجود دارد.

قابل ذکر است که امکان فعالیت در زمینه‌های شغلی پزشکی، خدمات درمانی و حقوقی برای افراد خارجی وجود ندارد، و این محدودیت تنها از راه ازدواج با شهروندان ترکی برطرف خواهد شد.

دیگر گزینه مناسب برای دریافت مجوز کاری از وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه جهت ورود به بازار کار، سرمایه‌گذاری می‌باشد. بنابراین با توجه به رقابت بالای زیاد در بازار کار این کشور در کنار تحصیلات خود، برای مقاومت در کورس رقابت کاری نیروی بین‌المللی از توانایی‌های جانبی خود و بالا بردن مهارت زبان ترکی و سایر زبان‌های خارجی استفاده نمایید.

برای دریافت ویزا و مجوز کاری ترکیه ارائه مدارک زیر الزامی می‌باشد:

  • کارت اقامت و پاسپورت
  • یک قطعه عکس
  • کد ملی مخصوص افراد خارجی که از سوی اداره امنیت ترکیه برای این افراد صادر می‌گردد
  • فرم درخواست الکترونیکی
  • فرم درخواست کار و پیشنهاد کار از سوی کارفرمای ترک
  • تائیدیه مدارک درخواست کار از سوی وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه
  • مدارک تحصیلی
  • آدرس ایمیل و کد رمز دولتی کارفرما

دریافت اقامت ترکیه

شرایط کار حین تحصیل و پس از تحصیل در ترکیه

خوشبختانه امکان کار حین تحصیل و یا کار پس از اتمام تحصیل برای دانشجویان خارجی در کشور ترکیه وجود دارد که دراین بخش به شرح این موارد می‌پردازیم:

کار حین تحصیل در ترکیه

متقاضیان ایرانی ادامه تحصیل در ترکیه ممکن است در سال اول تحصیل خود با محدودیت‌های کار حین تحصیل روبه‌رو شوند، اما از سال دوم برای دانشجویان خارجی امکان کسب مجوز کار دانشجویی پاره‌وقت تا پایان مقطع تحصیلی وجود خواهد داشت. بهتر است بدانید که با اتمام تحصیل در ترکیه، اعتبار مجوز اقامت فرد نیز تمام می‌شود در این صورت چنانچه فرد خواهان اقامت و کار در ترکیه باشد، می‌بایست از کشور ترکیه خارج شده و با دریافت ویزای کاری ترکیه مجددا به این کشور باز گردد.

مجوز کار دانشجویی در ترکیه توسط وزارت امور مهاجرت بوده وبه صورت آنلاین صادر می‌شود. بنابراین دانشجویان خارجی باید بعد از پر کردن فرم درخواست مجوز کار دانشجویی و ارسال مدارک لازم برای کار حین تحصیل، در سامانه موردنظر درخواست خود را ثبت نمایند. البته ناکفته نماند که با گذشت 30 روز کار کردن مجوز مذکور برای دانشجویان در حال تحصیل در ترکیه صادر می‌گردد.

کار پس از تحصیل در ترکیه

برای اینکه بخواهید در ترکیه به کار پس از تحصیل بپردازید، می‌بایست ویزای کاری از وزارت کار کشور ترکیه را دریافت نمایید. ویرای کار در ابتدا دارای اعتبار یکساله بوده که با اثبات توانایی فرد این اعتبار به مدت 3 سال نیز قابل تمدید خواهد بود. یا داشتن این مجور  امکان اقامت و زندگی در ترکیه برای شما فراهم خواهد شد.

در صورت داشتن شرایط لازم، می‌توانید پس از اتمام ویزای کاری سه ساله، ویزای خود را برای مدت شش سال نیز تمدید کنید. امکان دریافت مجوز دائم کاری در ترکیه زمانی فراهم خواهد شد که بنابر تجربه کارشناسان امور مهاجرت چنانچه به مدت هشت سال در این کشور زندگی کرده و نیز به مدت شش سال به کار قانونی در بازار کار ترکیه مشغول بوده باشید.

بهتر است بدانید اقامت با شهروندی در ترکیه کمی متفاوت بوده و افراد خارجی مقیم ترکیه تا زمانی که موفق به دریافت حق شهروندی نباشند نمی‌توانند در برخی مشاغل و پست‌ها  فعالیت کنند و همچنین حق رای نیز برای آن‌ها وجود نخواهد داشت.

 

برچسب‌ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند