بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

همانطور که در مقالات پیشین اشاره کردیم دریافت ویزای کار کشور ترکیه در سال‌های اخیر با استقبال فراوان متقاضیان کار در ترکیه و مهاجران این کشور روبه‌رو شده است. به همین دلیل شرایط بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه برای فارغ‌التحصیلان کامپیوتر و کسانی که قصد مهاجرت کاری دارد اهمیت بسیار زیادی دارد. مهاجرت به کشور ترکیه یکی از روش‌های اقامت در این کشور می‌باشد. افراد که قصد کار در رشته کامپیوتر در ترکیه دارند باید با قوانین و شرایط کار در ترکیه آشنایی کامل داشته باشند. از این رو کارشناسان با تجربه موسسه مهاجرتی سفیر اپلای در این راستا مطالبی را ارائه می‌دهند که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

از جمله شرایط لازم جهت ورود به بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه عبارت است از :

  • ارائه مدرک زبان معتبر
  • ارائه مدرک تحصیلی رشته کامپیوتر
  • داشتن مهارت و تخصص در زمینه سخت افزار یا نرم افزار
  • ارائه سوابق کاری مرتبط شخص متقاضی کار در کشور ترکیه

زمینه‌های اشتغال در کشور ترکیه

در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه مهندسان و متخصصان کامپیوتر در زمینه‌های مختلف می‌توانند کار کنند. اشتغال در ترکیه برای مهاجران خارجی در صورتی امکانپذیر است که مجوز کار ترکیه را دریافت کرده باشند، و از هم از طرف یک شرکت یا کارفرمای کمپانی معتبر در کشور ترکیه پیشنهاد کاری دریافت نمایند. موارد اشتغال در بازار کار رشته کامپیوتر عبارتند از: معماری برنامه، اپراتور رایانه، تکنسین تعمیر رایانه

اپراتور رایانه در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

اپراتور ارشد رایانه در بازار کار کامپیوتر، وظیفه کنترل و نظارت عملکردهای سیستم رایانه‌ای را برعهده دارد. فعالیت‌های اپراتور ارشد رایانه شامل نظارت بر فعالیت‌های گروهی به صورت دستورالعمل، نظارت بر کار سیستم واحد نسخه پشتبان از داده‌ها در فواصل منظم و کپی‌های اسناد مهم لازم می‌باشد. همچنین از وظایف یک اپراتور ارشد رایانه می‌توان به نظارت بر رایانه‌ها، لوازم جانبی و شبکه، مسئولیت ایجاد اتاق تجهیزات رایانه‌ای با اطمینان از نصب صحیح و درست سیستم‌ها و سیم‌ها و انجام کارهای اداری اشاره کرد.

تکنسین تعمیر رایانه در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

تکنسین تعمیر رایانه در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه، خدمات سخت‌افزار فنی و پشتبانی نرم‌افزاری را به سازمان‌ها و افراد ارائه می‌دهد. زمینه‌های شغلی تکنسین‌های تعمیر رایانه شامل نصب، تجزیه و تحلیل، تعمیر و نگهداری انواع رایانه می‌باشد. تکنسین‌های رایانه با حفظ و نگهداری رایانه‌های سازمان‌ها و ارائه آموزش ضمن خدمت به اعضای کارکنان و تعمیر رایانه روی مسائل سخت‌افزاری کار می‌کنند، و گاهی اوقات به رفع مشکلات مربوط به نرم‌افزار می‌پردازند. دیگر وظایف تکنسین‌های رایانه در بازار کار کامپیوتر در ترکیه عبارتند از: عیب یابی مشکلات فنی ، ارائه پشتیبانی فنی جهت استفاده از نرم افزار و برنامه ها ، هماهنگی خدمات و نگهداری با مشتریان داخلی و خارجی ، نصب نرم افزار و سخت افزار جدید و نگهداری از موجودی تجهیزات سازمان.

بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

درآمد مهندسان کامپیوتر در ترکیه

عوامل زیادی در بحث درآمد بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه موثر هستند که از جمله این عوامل شامل سوابق کاری فرد، میزان تحصیلات و سطح توانایی افراد می‌باشند. د کشور ترکیه درآمد افراد به طور سالیانه محاسبه می‌گردد و حقوق آن‌ها ماهیانه پرداخت نمی‌شود. افرادی که کمتر ار سه سال سابقه کاری داشته باشند، حداقل حقوق را دریافت می‌کنند. میانگین و حداکثر درآمد مهندسان کامپیوتر در ترکیه براساس تحصیلات و سابقه کار تعیین می‌شود.

بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه با توجه یه صنعتی بودن این کشور و پیشرفت الکترونیک و فناوری در آن، دارای امنیت شغلی قابل قبولی می‌باشد. استخدام در رشته کامپیوتر در این کشور به عنوان یک مهندس یا یک تکنسین الکترونیک و فنی، بازار کار رقابتی دارد چرا که ترکیه در اکثر وارد به نیروی خارجی نیازی نخواهد داشت. لازم به ذکر است که نرخ بیکاری در این کشور بیش از 11% است و حدود 23% از جوانان ترکیه در حال حاضر بیکار هستند؛ این آمار بسیار ضعیف و البته شرایط رو به نابود اقتصاد ترکیه برای افرادی که قصد مهاجرت کاری به ترکیه را دارند گزینه خوبی خواهد بود. ناگفته نماند که دستمزد مهندسان کامپیوتر در ترکیه در طی پنج سال آینده تا 46% افزایش می‌یابد، به این معنی که درآمد مهندسان کامپیوتر در ترکیه حدوداً به 131،142 لیر می‌رسد.

میزان درآمد مهندسان کامپیوتر در سال 2019 در کشور ترکیه به شرح زیر می‌باشد:

میزان تحصیلات سابقه کار سطح درآمدی (TRY)
کارشناسی یا کارشناسی ارشد 1-3 سال 63425 لیره
کارشناسی ارشد 3-8 سال 89667 لیره
کارشناسی ارشد و دکترا 8+ سال 112561 لیره

کاریابی در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

مسلط بودن به زبان ترکی و زبان انگلیسی از موارد اصلی کاریابی در کشور ترکیه می‌باشد، زیرا بیشتر مردم ترکیه به زبان انگلیسی مسلط نیستند اما در شرکت‌های بزرگ بین‌المللی معمولاً به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. برای کاریابی در بازار کار رشته کامپیوتر باید به موسسات کاریابی این کشور مراجعه نمایید، زیرا این موسسه‌ها با گستره وسیع اطلاعات از کارفرمایان همانند پل ارتباطی بین شما و آن‌ها عمل می‌کنند. همچنین از طریق روزنامه‌‌های کاریابی در این کشور می‌توانید به لیست مشاغل مربوط به رشته کامپیوتر در شرکت‌های ملی و محلی نیز مراجعه کنید. داشتن مدرک تحصیلی به همراه سابقه کاری مرتبط و تسلط به زبان ترکی از مهم‌ترین الزامات استخدام در بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه می‌باشد.

بازار کار رشته کامپیوتر در ترکیه

 ویزای کار رشته کامپیوتر در ترکیه

همانطور که اشاره کردیم دریافت ویزای کار و اقامت موقت ترکیه برای مهاجرت کاری به ترکیه ضروری می‌باشد؛ مجوز کار در ترکیه توسط وزارت کار و امور اجتماعی این کشور با نام اختصاری MLSS و همزمان با ویزای کار برای متقاضیان صادر می‌گردد. فرآیند اخذ ویزای کار از طریق کارفرمایان در ترکیه انجام می‌شود. به این صورت که ابتدا باید از یک کارفرمای ترکیه جاب آفر گرفته و سپس مدارک خود را به سفارت ارائه دهید تا کارفرما برای مجوز کار شما اقدام نماید. شرایط موردنیاز برای درخواست ویزای کار ترکیه به شرح زیر می‌باشد:

عنوان ویزا ویزای کاری ترکیه
شرط اخذ ویزا برخورداری از قرارداد کاری
اداره متولی وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه (MLSS)
مراجعه متقاضیان سفارت ترکیه و اداره پلیس محلی
مدت اعتیار 1 ساله
هزینه ویزا $1000 دلار
قابلیت تمدید وجود دارد

توجه داشته باشید که برای افراد واجد شرایط، مجوز کار در ترکیه تنها زمانی صادر می‌گردد که حداقل طی 6 ماه از مهلت اعتبار جواز اقامت آنها در ترکیه باقی‌مانده باشد تا بتوانند برای صدور ویزای کار درخواست نمایند. انواع ویزای کار رشته کامپیوتر در ترکیه به شرح زیر است:

  • ویزای کار موقت کشور ترکیه به صورت یک ساله ارائه می‌گردد و پس از عقد قرارداد با یک کارفرمای ترک برای متقاضیان صادر می‌شود .
  • ویزای کار مستقل برای افرادی با بیشتر از پنج سال سابقه کار و زندگی در ترکیه ارائه می شود تا بتوانند یک مغازه یا کارگاه برای خود راه اندازی نمایند.
  • ویزای کار دائم به افرادی که 8 سال سابقه زندگی و کار در ترکیه دارند و ابتدا از طریق ویزای یک ساله اقدام کرده‌اند، ارائه می شود و مجوز کار دائم آن‌ها محسوب می‌شود.

برچسب‌ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند