برای اینکه بتوانید در دانشگاه های دولتی و ترک زبان کشور ترکیه تحصیل خود را ادامه دهید، نیاز است که در آزمون تومر شرکت کنید. شایان ذکر است که این امتحان مختص کشور ترکیه بوده و برای افراد خارجی است که می خواهند به زبان ترکی تحصیلاتشان را ادامه دهند. در ابتدای مسیر نیاز است که شناخت مختصری از این امتحان داشته باشید.
آشنایی با آزمون تومر ترکیه
آزمون تومر ترکیه مربوط به سطح زبان است و مهارت شما را به عنوان یک متقاضی زبان ترکی ارزیابی می کند. مرکز تحقیق و کاربرد زبان های ترکی و خارجی (Türkçe Öğretim Merkezi)، سازمانی است که زبان ترکی را به دانشجویان خارجی آموزش می دهد.
این آزمون شباهت هایی با آیلتس و تافل دارد، اما به پنج بخش تقسیم می شود و شامل موارد خواندن، گوش دادن، صحبت کردن، نوشتن و درک مطلب است. در این آزمون، مهارت افرادی که ترکی را به عنوان یک زبان خارجی یاد می گیرند، آزمایش می شود.
مدرک یا گواهینامه ای که به متقاضیان موفق داده می شود، در اکثر دانشگاه ها و کالج های ترکیه معتبر است. اگر متقاضی تومر با موفقیت امتحان را پشت سر بگذارد، می تواند مستقیما سال تحصیلی را شروع کند.
تومر با هدف آموزش زبان ترکی به خارجی ها ایجاد شد و مواردی همچون: فعالیت های آموزشی، پژوهشی، تحقیق، کاربردی و نشر را پشتیبانی می کند. با دریافت مدرک تومر، آینده شغلی شما در این زمینه ها نیز مورد حمایت قرار می گیرد.
آزمون تومر چند سطح دارد؟
پیش از اینکه توضیحاتی درباره سطوح مختلف زبان ترکیه ارائه دهیم، بهتر است بدانید که ساختار آزمون تومر به چه شکل است. این امتحان از چندین سطوح متفاوت (مبتدی، متوسط و حرفه ای) تشکیل شده و نمراتی که متقاضی در هر سطح کسب می کند، مشخص کننده میزان توانایی او در زبان ترکی است. اکنون بهتر است که انواع سطح های آزمون تومر را بشناسید:
سطح آسان A1:
متقاضی در این سطح با موضوعات بسیار ساده ای که ممکن است در زندگی روزمره هر کسی پیش آید، مواجه می شود. به طور کلی چنین مهارتی می تواند به فرد کمک کند تا نیازهای اولیه زندگی خود را مانند خرید و مکالمات کوتاه برطرف کند.
سطح مبتدی A2:
متقاضی در این سطح می تواند با موضوعات ساده اطراف خود ارتباط برقرار کند. به زبان ساده تر، این آزمون می تواند برقراری ارتباط با موقعیت هایی باشد که در طول زندگی روزمره با آنها مواجه می شوید.
سطح متوسط B1:
فردی که توانایی سطح متوسط ترکی را یاد گرفته است، می تواند به راحتی ایده اصلی کلمات استفاده شده در موضوعات را متوجه شود. علاوه بر آن، فرد می تواند موارد مورد علاقه خود را بهتر متوجه شده و با استفاده از آنها جملات ساده و مرتبطی را ایجاد کند.
سطح خوب B2:
کسی که توانسته سطح خوب زبان ترکی را کسب کند، حتما با اصطلاحات تخصصی مربوط به حوزه خود آشنایی کامل داشته و می تواند از آنها به خوبی استفاده کند. به طور مثال، فرد می تواند با مهارت های خود اطلاعات واضح و مفصل در مورد یک موضوع خاص را ارائه دهد.
سطح خیلی خوب زبان C1:
در این سطح، فرد می تواند متون طولانی و پیچیده را درک کرده و چکیده ای مناسب با روان ساده از آنها تهیه کند. به طور مثال، متقاضی می تواند متنی که توسط یک متخصص حرفه ای نوشته شده را برای یک مبتدی قابل فهم نماید. بدون اینکه از کلمات پیچیده استفاده کند، می تواند متنی روان ایجاد نماید. از این سطح زبان می توان در زندگی اجتماعی، حرفه ای یا آموزشی استفاده کرد. همچنین، فرد می تواند در مورد مسائل پیچیده، روشی منحصر بفرد و برنامه ریزی مفصلی ارائه دهد.
سطح عالی C2:
کسی که مهارت عالی در زبان ترکی دارد می تواند تقریبا هر چیزی را که بخواند و آن را بدون مشکل درک کند. علاوه بر آن می تواند، اطلاعات نوشته یا شفاهی به دست آمده از منابع مختلف را خلاصه کند و می تواند در مورد این موضوعات اظهارات روشنی داشته باشد. او می تواند ایده های خود را به سرعت، بسیار روان و واضح بیان کند. علاوه بر آن، فرد می تواند مجموعه ای از اشتباهات را به موضوعات مشخص و نقل بیان های عمومی تبدیل کند.
انواع آزمون ها
انواع امتحانات تومر برگزار شده و مدارکی که به متقاضیان آزمون داده می شود در جدول زیر آمده است:
نوع آزمون توضیحات مدارک
آزمون تعیین سطح پایه امتحان شامل 100 یا 120 سوال است که سطح زبان دانشجو را تعیین می کند. گزارشی که سطح مهارت را مشخص می کند
امتحان تعیین سطح پایه بالاتر آزمونی که 4 مهارت را برای ورود به سطح بالاتر بررسی می کند. دوره مورد توجه شما
امتحان دریافت گواهی تومر آزمونی که در پایان دوره های ابتدایی و متوسط انجام می شود که 4 مهارت اصلی را آزمایش می کند. گواهی تومر
آزمون دیپلم تومر آزمونی که در پایان سطح دبیرستان گرفته می شود و 4 مهارت اصلی را آزمایش می کند. دیپلم تومر
آزمون دیپلم تومر بدون حضور در دوره آزمایشی برای افرادی که دانشجو نیستند و یا در کلاس های تومر شرکت نمی کنند، اما می خواهند تائیدیه مهارت زبانی داشته باشند. گواهی و دیپلم تومر
آزمون خارج از ترکیه آزمون آنلاین که مهارت های ترکی را آزمایش می کند. دیپلم UTS
سطوح آزمون تومر بر اساس چه نمراتی تعیین می شوند؟
قبل از اینکه نمرات هر سطح را برای شما توضیح دهیم، لازم است که سیستم امتیاز دهی در آزمون تومر را بدانید. سیستم این آزمون مانند آیلتس و تافل نبوده و شرایط برای همه بخش ها یکسان نیست. اهمیت بخش ها در این امتحان متفاوت بوده و به برخی از آنها نمره کمتری تعلق می گیرد. بهتر است با هم آنها را بررسی کنیم:
مهارت/توانایی بیشترین امتیاز کمترین امتیاز
گوش دادن 25 15
خواندن 25 15
مکالمه متقابل 15 9
بیان شفاهی 10 6
اصطلاح نوشتاری 25 15
مجموع 100 60
امتیاز کسب شده توسط هر متقاضی سطح زبان او را مشخص می کند و اعتبار نمرات او از A1 تا C2 محاسبه می شود. کسانی که کمتر از امتیازات ذکر شده زیر را کسب کنند، هیچ مدرکی به آنها تعلق نگرفته و نیاز است که مجددا در آزمون تومر شرکت کنند.
• A1: امتیاز بین 20 تا 49
• A2: امتیاز بین 50 تا 59
• B1: امتیاز بین 60 تا 69
• B2: امتیاز بین 70 تا 79
• C1: امتیاز بین 80 تا 89
• C2: امتیاز بین 90 تا 100
آزمون تعیین سطح پایه
آزمون تعیین سطح پایه با هدف ارزیابی چهار توانایی اساسی زبان برگزار می شود. با توجه به امتیاز دریافت شده در نتیجه آزمون، بر اساس نمرات، گواهینامه تعیین سطح تومر برای فرد متقاضی ارسال می شود.
• آزمون تعیین سطح پایه هر روز هفته ممکن است از ساعت 09:00 تا 16:00 انجام شود.
• اجباری است که دانشجویان گذرنامه های خود را همراه داشته باشند.
• دانشجویانی که قرار است در آزمون شرکت کنند، حداکثر یک ساعت قبل باید اطلاعات مورد نظر را تکمیل کنند.
• برای آزمون باید هزینه پرداخت کنید.
• شرکت کنندگان در پایان آزمون، گواهی نامه معتبر دریافت می کنند.
شرایط ثبت نام آزمون تومر
شرایط ثبت نام نسبت به محل زندگی متقاضیان و اینکه چگونه می خواهند هزینه های لازم را بپردازند، ممکن است متفاوت باشد. برای ثبت نام لازم است که دو قطعه عکس پرسنلی، کپی پاسپورت یا کپی شناسنامه خود را ارائه دهید. برای اطلاع دقیق شرایط ثبت نام و هزینه ها، می توانید با موسسه مهاجرتی حقوقی سفیر اپلای در تماس باشید. مشاورین ما می توانند اطلاعات مهمی را برای کمک به شما ارائه کنند.